Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποψήφια για επανεκλογή στον ΙΜΟ η Κύπρος
  • [02] Ολοκληρώθηκε η Εθνική Ασκηση «Λεωνίδας»

  • [01] Υποψήφια για επανεκλογή στον ΙΜΟ η Κύπρος

    Η Κύπρος υπέβαλε για μια ακόμη φορά υποψηφιότητα για επανεκλογή στην κατηγορία Γ` του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου από το βήμα της 27ης Τακτικής Συνέλευσης του Οργανισμού, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

    Στις 25 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου Συμβουλίου του Οργανισμού, και η Κύπρος, η οποία είναι μέλος του απερχόμενου Συμβουλίου, έχει υποβάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή.

    ``Η ιστορία μας και η δέσμευσή μας στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό είναι πολύ καλά γνωστές``, είπε ο κ. Φλουρέντζου στην ομιλία του.

    Αναφερόμενος στον καταρτισμό του προϋπολογισμού του Οργανισμού για την επόμενη διετία, ο κ. Φλουρέντζου εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ληφθεί υπόψη το σημερινό δύσκολο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

    Επεσήμανε ότι θα είναι δύσκολο για τον ίδιο να εξηγήσει στη Βουλή την αύξηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού, την στιγμή που στην Κύπρο επιβάλλονται περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, στις δαπάνες για την παιδεία και την υγεία και αναβάλλονται αναπτυξιακά έργα, διαβεβαιώνοντας όμως ότι όπως γίνεται από την ένταξη της Κύπρου το 1973 ``θα καταβάλουμε τις οφειλές μας στον ΙΜΟ``.

    [02] Ολοκληρώθηκε η Εθνική Ασκηση «Λεωνίδας»

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στο λιμάνι της Λάρνακας η Εθνική Ασκηση «ΛΕΩΝΙΔΑΣ», η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010. Στην άσκηση έλαβαν μέρος η ΜΑΑΔ, ο Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός, η Τροχαία, η Αστυνομία Λάρνακας, η Αεροπορική πτέρυγα και ελεύθεροι σκοπευτές της Αστυνομίας, η Πολιτική Αμυνα, το Υπουργείο Υγείας με ασθενοφόρα η Αρχή Λιμένων, το Τελωνείο Κύπρου και άλλες υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, σε διάλειμμα της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών, ορισμένοι επίσημοι μεταβαίνουν στη Διεθνή Κρατική Εκθεση για να επισκεφθούν έκθεση ζωγραφικής. Ενοπλοι (Μουσουλμάνοι) καταλαμβάνουν το περίπτερο 10 της Εκθεσης, ενώ κατά την είσοδό τους πυροβολούν και τραυματίζουν αστυνομικούς της συνοδείας των επισήμων.

    Αριθμός Κυπρίων πολιτών που βρίσκονταν εκτός του περιπτέρου τρέχουν να διαφύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Δράστης εμφανίζεται στην είσοδο με όπλο και κρατώντας όμηρο και απειλεί ότι θα σκοτώσει όλους τους ομήρους εάν δεν απομακρυνθούν όλοι οι αστυνομικοί ή εάν επιχειρήσει οτιδήποτε η Αστυνομία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 November 2011 - 18:29:15 UTC