Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαλλαγή κατηγορουμένων στην υπόθεση Ηλιος
  • [02] ΥΠΕΞ: Τολμηρά βήματα θα πρέπει να κάνει η Κύπρος
  • [03] Με σύνθημα ``Καλύτερη Ευρώπη`` η Κυπριακή Προεδρία

  • [01] Απαλλαγή κατηγορουμένων στην υπόθεση Ηλιος

    Κατά πλειοψηφία το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ότι δεν έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως οποιαδήποτε ευθύνη εις βάρος των κατηγορουμένων για την υπόθεση πτώσης, στις 14 Αυγούστου 2005, στην Αττική, του μοιραίου αεροπλάνου ``Μπόινγκ 737-300`` της εταιρείας ``Ηλιος``.

    Ως εκ τούτου, όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται.

    Διαφωνία εξέφρασε ο Δικαστής Νικόλας Σάντης.

    Οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ``Ηλιος`` Ανδρέας Δράκος, η εταιρεία ``Ηλιος`` ως νομικό πρόσωπο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ``Ηλιος`` Δημήτρης Πανταζής, ο Διευθυντής Πτητικών Γιώργος Κικκίδης και ο Βούλγαρος αρχιπιλότος της εταιρείας Γιάνκο Στοϊμένοφ.

    [02] ΥΠΕΞ: Τολμηρά βήματα θα πρέπει να κάνει η Κύπρος

    Η Κύπρος θα πρέπει να λάβει βαρυσήμαντες αποφάσεις και να κάνει τολμηρά βήματα προς τα εμπρός, τα οποία ενδεχομένως να σημαδεύσουν την πορεία της στην ιστορία και να αναδιαμορφώσουν την στρατηγική της σημασία, ανέφερε Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή στην ομιλία της «Η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο: στρατηγική θέση, στρατηγικές ευκαιρίες ``, στο Κέντρο Γούντροου Γουίλσον κατά την επίσημη επίσκεψή της στη Νέα Υόρκη.

    Η κ. Μαρκουλλή τόνισε ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο θα έχουν επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, αφού η Κύπρος έχει τώρα μεγαλύτερο λόγο αναφορικά με το μέλλον της και είναι σε θέση να επηρεάσει τις αλλαγές.

    «Μια σειρά από σημαντικούς παράγοντες φαίνεται να συγκλίνουν και αν αυτή η συμβολή, αυτή η σύγκλιση των συμφερόντων αξιοποιηθεί σωστά, οι ευκαιρίες για την Κύπρο, τους εταίρους και τους γείτονές της μπορεί να έχουν πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα», είπε.

    Η κ. Μαρκουλλή αναφέρθηκε στην έναρξη της γεώτρησης από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, σε αναζήτηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, καθώς και στις πρώτες θετικές ενδείξεις, αλλά και στις επίσημες εκτιμήσεις οι οποίες αναμένονται τέλος του χρόνου.

    Αναφέρθηκε επίσης στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ισραήλ, αναφέροντας ότι τόσο στην Κύπρο όσο και στο Ισραήλ, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά για πολλούς λόγους.

    [03] Με σύνθημα ``Καλύτερη Ευρώπη`` η Κυπριακή Προεδρία

    ``Καλύτερη Ευρώπη`` θα είναι το κεντρικό σύνθημα της Κυπριακής Προεδρίας, όπως αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, για την προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το β` εξάμηνο 2012.

    Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε εκτός κειμένου αναφορές του, ότι η απόφαση για το κεντρικό σύνθημα ``Καλύτερη Ευρώπη``, οριστικοποιήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου Χριστόφια.

    ``Από εκεί και πέρα, η Κυπριακή Προεδρία θέλει να αφήσει το στίγμα της``, είπε ο κ. Καζαμίας και πρόσθεσε ``είμαστε μικροί γι αυτό πρέπει να καταβάλουμε περισσότερη προσπάθεια από ό,τι οι μεγάλοι για να επιβάλουμε τις προτεραιότητες που εμείς έχουμε``.

    Παρουσιάζοντας σχεδιάγραμμα όπου είναι επικεντρωμένοι οι στόχοι της Κυπριακής Προεδρίας, όπως αυτοί υιοθετήθηκαν στη σύσκεψη στο Προεδρικό, ο Κίκης Καζαμίας δήλωσε πως ``μια διάσταση είναι η αλληλεγγύη και η άλλη διάσταση είναι η αποτελεσματικότητα. Οι τέσσερις υποδιαιρέσεις αυτών των δυο βασικών στοιχείων, που έχουν οικονομική αλλά και κοινωνική σημασία, είναι η Ευρώπη για τους Πολίτες της, η Ευρώπη στον κόσμο - πιο κοντά στους γείτονες της, η οικονομική μεγέθυνση και διακυβέρνηση και οι στοχευμένες πολιτικές και η βιώσιμη ανάπτυξη``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 21 December 2011 - 10:29:12 UTC