Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό
  • [02] Εκπρόσωπος για δηλώσεις Μπαγίς
  • [03] Πρόεδρος ΔΣ ΚΥΠΕ: Χρειάζονται μεγάλες αποφάσεις στα ΜΜΕ

  • [01] Αρχισε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό

    Αρχισε λίγο μετά τις 10:00 η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, κατά την οποία θα συνεχιστεί η συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν το Κυπριακό.

    Οι δύο συνεδρίες αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων συγκλήσεων του Εθνικού Συμβουλίου, στις 15 και 17 Φεβρουαρίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Η σημερινή συνεδρία αναμένεται να διακοπεί το μεσημέρι, ενώ θα επαναρχίσει στις 4.30 το απόγευμα.

    Κατά την προηγούμενη διήμερη συνεδρία, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και οι αρχηγοί όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων είχαν τοποθετηθεί επί του θέματος.

    Εκ μέρους του ΔΗΣΥ συμμετέχουν ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Εκ μέρους του ΑΚΕΛ συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Αντρος Κυπριανού και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Κατσουρίδης. Εκ μέρους του ΔΗΚΟ συμμετέχει ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν και ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

    Εκ μέρους του Κ.Σ. ΕΔΕΚ συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου και ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ συμμετέχει ο Πρόεδρος Δημήτρης Συλλούρης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Ρίκκος Ερωτοκρίτου και από το Κίνημα Οικολόγων συμμετέχει η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου και ο Βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

    Στη συνεδρία συμμετέχουν, επίσης, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Τουμάζος Τσελεπής, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

    [02] Εκπρόσωπος για δηλώσεις Μπαγίς

    Κυνικές, αλαζονικές και προκλητικές, χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τις δηλώσεις του αρμόδιου για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης υπουργού της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς για την προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία ως εναλλακτική λύση.

    «Οι δηλώσεις του κ. Εγκεμέν Μπαγίς στην «Κίπρις» στο Λονδίνο, για την ύπαρξη τριών επιλογών στο Κυπριακό είναι κυνικές, αλαζονικές και προκλητικές», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Στεφάνου. «Είναι παράλληλα, υβριστικές για την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αυτές οι δηλώσεις φανερώνουν ότι η Τουρκία με την αρνητική της στάση στο Κυπριακό προωθεί το στόχο της διχοτόμησης και της δημιουργίας δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο. Σημειώνουμε ότι πρόσφατα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Έρογλου προέβη σε παρόμοιου περιεχομένου δηλώσεις».

    Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η «διχοτόμηση, όχι μόνο απορρίπτεται κατηγορηματικά από τη διεθνή κοινότητα, αλλά δεν αποτελεί λύση ούτε για τους Ελληνοκύπριους ούτε για τους Τουρκοκύπριους, η επιβίωση των οποίων κινδυνεύει από την παράνομη παρουσία της Τουρκίας στο νησί. Σε κάθετη σύγκρουση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, βρίσκεται και η αναφορά του κ. Μπαγίς για ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία».

    Η διεθνής κοινότητα, είπε ο Εκπρόσωπος, «καλείται να ασκήσει την επιρροή της πάνω στην Τουρκία, η οποία οφείλει να σεβαστεί τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και να εργαστεί προς την κατεύθυνση της λύσης».

    [03] Πρόεδρος ΔΣ ΚΥΠΕ: Χρειάζονται μεγάλες αποφάσεις στα ΜΜΕ

    Ο χώρος των ΜΜΕ υφίσταται στο πιο υψηλό επίπεδο τις επιπτώσεις από την τεχνολογική μεταβολή και την οικονομική κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ Λάρκος Λάρκου, τονίζοντας την ανάγκη για λήψη μεγάλων αποφάσεων.

    Σε χαιρετισμό του στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα ``Οι Νέες Τεχνολογίες και τα ΜΜΕ``, ο κ. Λάρκου είπε ότι «η σημερινή εκδήλωση – και η ανάλογή της στις 28 Ιανουαρίου στη Λεμεσό - δείχνουν δύο πράγματα, πρώτον ότι τίποτα δεν πρέπει να το αφήνουμε χωρίς ανάλυση, και δεύτερο, ότι χωρίς σχέδιο επί του πρακτέου θα μείνουμε στη σφαίρα της ουτοπίας``.

    «Ο χώρος των ΜΜΕ υφίσταται στο πιο υψηλό επίπεδο τις επιπτώσεις από την τεχνολογική μεταβολή και την οικονομική κρίση. Στην Ευρώπη οι αλλαγές έχουν γίνει πολύ πιο ορατές. Στην Κύπρο περισσότερα ‘ακούγονται’, παρά διατυπώνονται με έναν σαφή, δημόσιο διάλογο», σημείωσε.

    «Είναι για αυτό», πρόσθεσε, «που σήμερα οργανώνουμε την εκδήλωση αυτή γιατί θέλουμε να συνεισφέρουμε στη δημόσια συζήτηση, στην περιγραφή του ζητήματος και την εξ αυτής ανάγκη για να δούμε πιθανές αλλαγές ή πιθανές λύσεις στο προσεχές μέλλον».

    Υπογράμμισε ότι «οι τεχνολογικές μεταβολές είναι μια ιδιαίτερη καθοριστική παράμετρος της αλλαγής. Η καλύτερη λύση είναι να τις αξιοποιείς, να τις θέτεις στην υπηρεσία της νέας εποχής, να είναι μέρος της λύσης.»

    «Αυτά που συμβαίνουν στον ευρωπαϊκό χώρο έρχονται με κάποια καθυστέρηση και στην Κύπρο, άρα μπορούμε να προβλέψουμε βάσιμα ότι τα επόμενα 2 με 3 χρόνια ο κυπριακός Τύπος θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στο δίλημμα: Προσαρμογή στα νέα δεδομένα ή σταδιακή συρρίκνωση. Προσαρμογή στο σύνολο της ηλεκτρονικής αλλαγής ή συρρίκνωση με απώλεια θέσεων εργασίας, λιγότερη κυκλοφορία, άρα ζητήματα επιβίωσης για μια μερίδα των ΜΜΕ», συμπλήρωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 6 March 2012 - 10:29:09 UTC