Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Κύπρο η Ευρωπαία Επίτροπος Κλιματικής Δράσης
  • [02] Δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τα πασχαλινά επιδόματα

  • [01] Στη Κύπρο η Ευρωπαία Επίτροπος Κλιματικής Δράσης

    Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη βρίσκεται η Ευρωπαία Επίτροπος για την Κλιματική Δράση Connie Hedegaard, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, η Επίτροπος θα έχει επαφές με επίκεντρο τις προετοιμασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Ευρωπαϊκή Προεδρία και ειδικότερα το Ατυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος, που θα γίνει στη Λευκωσία στις 7-8 Ιουλίου.

    Στην ατζέντα των επαφών της περιλαμβάνονται θέματα κλιματικής αλλαγής, οι συζητήσεις στο Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών, καθώς και η προετοιμασία δυο διεθνών διασκέψεων για το κλίμα τον ερχόμενο Ιούνιο και Νοέμβριο.

    Η Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Γεωργίας και Συγκοινωνιών, καθώς και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Θα συναντηθεί ακόμη με εκπροσώπους της ναυτιλιακής βιομηχανίας , εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και τους νικητές δικοινοτικού διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα τις κλιματικές αλλαγές, που προκήρυξε η Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Κύπρο.

    [02] Δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τα πασχαλινά επιδόματα

    Την παραχώρηση έκτακτου πασχαλινού δώρου στους βοηθούμενους από το δημόσιο βοήθημα και πασχαλινού επιδόματος σε συνταξιούχους, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

    Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, το Υπουργικό επαναβεβαίωσε τα κριτήρια λειτουργίας του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία παραμένουν τα ίδια.

    Ο κ. Στεφάνου διευκρινίζει ότι το πασχαλινό δώρο αφορά τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος από τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και τους εγκλωβισμένους. ``Οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος θα λάβουν βοήθημα ύψους 100 ευρώ κατ’ άτομο και οι εγκλωβισμένοι θα λάβουν βοήθημα ύψους 150 ευρώ κατ’ άτομο``.

    Η συνολική δαπάνη για το πασχαλινό δώρο, προστίθεται, ανέρχεται σε 3.6 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό, αναφέρει ο Εκπρόσωπος, προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2012 το οποίο χρειάζεται να αποδεσμευτεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    ``Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει πασχαλινό επίδομα 270 ευρώ σε μονήρες νοικοκυριό και 540 ευρώ για νοικοκυριό δύο συνταξιούχων``. Επίδομα, συνεχίζει, θα πάρουν όσοι συνταξιούχοι έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 13.390 ευρώ για μονήρες νοικοκυριό και 20.085 ευρώ για νοικοκυριό δύο συνταξιούχων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 15 March 2012 - 17:29:07 UTC