Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-06-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνει τις επαφές του στη Μάλτα ο Πρόεδρος
  • [02] Στην Κύπρο ο Πατριάρχης Μόσχας
  • [03] Υπ. Συγκοινωνιών: «Καλύτερη Ευρώπη» με πυξίδα την ανάπτυξη
  • [04] Η Ελλάδα ανοίγει σήμερα την αυλαία του Euro 2012

  • [01] Ολοκληρώνει τις επαφές του στη Μάλτα ο Πρόεδρος

    Με συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας Lawrence Gonzi ολοκληρώνει την Παρασκευή τις επαφές του στη χώρα ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

    Στη συνέχεια οι δύο άνδρες θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός Gonzi.

    Το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου αρχίζει με επίσκεψη στην εντός τειχών μεσαιωνική πόλη Μεντίνα (Mdina), γνωστή και ως η «Σιωπηλή Πόλη», η οποία παλαιότερα υπήρξε η πρωτεύουσα της Μάλτας.

    Εκεί θα γίνει συνάντηση με το Δήμαρχο Peter Sant Manduca.

    Στην επίσκεψη εργασίας τον Πρόεδρο συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Μάλτα, με έδρα τη Ρώμη.

    Ο Πρόεδρος και η συνοδεία του αναχωρούν για την Κύπρο το απόγευμα.

    [02] Στην Κύπρο ο Πατριάρχης Μόσχας

    Φθάνει την Παρασκευή στην Κύπρο, για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄. Τον Πατριάρχη, ο οποίος θα έρθει με ειδική πτήση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, θα συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ο Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκυ Σέργιος, ως και άλλοι κληρικοί και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Ρωσίας.

    Η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη Μόσχας θα γίνει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τον κλήρο και το λαό.

    Την Κυριακή, 10 Ιουνίου, οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένων των δύο Προκαθημένων, θα τελεσθεί και τη Δευτέρα, επ' ευκαιρία της εορτής του Ιδρυτή και Προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως.

    Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος θα έχει, ακόμη, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια τη Δευτέρα. Ο Πατριάρχης και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο αργότερα την ίδια μέρα.

    [03] Υπ. Συγκοινωνιών: «Καλύτερη Ευρώπη» με πυξίδα την ανάπτυξη

    Tο πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας παρουσίασε στο Συμβούλιο Μεταφορών της ΕΕ, την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο o Υπουργός Συγκοινωνιών και Eργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Κύπρου να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη και την καινοτομία στην πολιτική μεταφορών της ΕΕ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μιλώντας στο Συμβούλιο ο κ. Φλουρέντζου έδωσε το στίγμα της Κυπριακής Προεδρίας στους τομείς των μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι οι μεταφορές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας. Εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τα κράτη - μέλη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο έτσι ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε θέματα που δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης στην Ευρώπη.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών θα καθορίσουν τα έργα υποδομής μεταφορών και τις πολιτικές δράσεις που θα τύχουν χρηματοδότησης από την ΕΕ τα επόμενα χρόνια.

    Ο κ. Φλουρέντζου ανέπτυξε, επίσης, τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας οι οποίες θα συνδράμουν στην υλοποίηση βασικών στόχων της ΕΕ για προώθηση της βιώσιμης και έξυπνης ανάπτυξης στην Ευρώπη.

    [04] Η Ελλάδα ανοίγει σήμερα την αυλαία του Euro 2012

    Με τον αγώνα Ελλάδα - Πολωνία ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euro) 2012, που θα διεξαχθεί σε Πολωνία και Ουκρανία με τη συμμετοχή δεκαέξι ομάδων.

    Ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 19.00, στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας. Επίσης, στις 21.45 θα διεξαχθει, στο ``Municipal Stadium Wroclaw``, ο αγώνας Ρωσία - Τσεχία.

    Οι δύο αγώνες γίνονται στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου της διοργάνωσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 8 June 2012 - 9:29:09 UTC