Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρειάζονται λύσεις για να αντιμετωπιστούν τα θέματα παιδείας σε

    περιόδους κρίσης

  • [02] Διορίστηκε η Ανδρούλλα Αγρότου νέα Υπουργός Υγείας
  • [03] Με αισιόδοξα μηνύματα επέστρεψε από την Ουκρανία η αντιπροσωπεία

    του ΚΟΤ


  • [01] Χρειάζονται λύσεις για να αντιμετωπιστούν τα θέματα παιδείας σε περιόδους κρίσης

    Κοινή θέση των Υπουργείων Ελλάδας και Κύπρου είναι ότι χρειάζονται οι έξυπνες, οι σοβαρές και οι επιστημονικά δομημένες λύσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις τα ζητήματα της παιδείας κατά την περίοδο της κρίσης, για να μην αφήσεις μόνιμες πληγές σε μια ολόκληρη γενιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο αυτής της συγκυρίας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.

    Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Παιδείας της Ελλάδας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι «κοινή θέση και των δύο Υπουργείων είναι ότι στις περιόδους κρίσης τα θέματα παιδείας και πολιτισμού τα χρησιμοποιείς περισσότερο για να προσδοκάς σε καλύτερα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα».

    Όπως είπε τα δύο Υπουργεία κατέληξαν από κοινού πώς θα προστατέψουν και θα προωθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού και στις δύο χώρες.

    [02] Διορίστηκε η Ανδρούλλα Αγρότου νέα Υπουργός Υγείας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας διόρισε την Δευτέρα την Ανδρούλλα Αγρότου, στη θέση της Υπουργού Υγείας, σε αντικατάσταση του τέως Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμά του λόγω της καθόδου του ως υποψηφίου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

    Κατά την τελετή διαβεβαίωσης της στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κ. Αγρότου θα αποτελέσει μια σοβαρή και έντιμη παρουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο για το χρονικό διάστημα που απομένει.

    Σημείωσε επίσης ότι με το διορισμό της κ. Αγρότου προστίθεται ακόμα μια γυναίκα Υπουργός στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των γυναικών στις τέσσερις, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση έχει επίγνωση της δύσκολης κατάσταση που διέρχεται η οικονομία της Κύπρου λόγω της παγκόσμιας οικονομική κρίσης και της κρίσης τραπεζικό σύστημα της χώρας, ο Πρόεδρος είπε ότι στο περιορισμένο αλλά πολύ κρίσιμο διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης «θα καλεστούμε όλοι να δώσουμε από κοινού τον καλύτερό μας εαυτό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και της κρίσης στο τραπεζικό σύστημα».

    [03] Με αισιόδοξα μηνύματα επέστρεψε από την Ουκρανία η αντιπροσωπεία του ΚΟΤ

    Με αισιόδοξα μηνύματα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, επέστρεψε από την Ουκρανία όπου μετέβη για επαφές αντιπροσωπεία του ΚΟΤ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Αλέκο Ορουντιώτη ο οποίος έκανε λόγο για προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα αυτή προς την Κύπρο.

    Η αντιπροσωπεία είχε εποικοδομητικές επαφές με οργανωτές ταξιδιών, ανοίγοντας έτσι την προοπτική για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ουκρανία, Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΤ «τα μηνύματα από την Ουκρανία είναι ενθαρρυντικά και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το 2013 θα υπάρξει σημαντική αύξηση από την ουκρανική αγορά».

    Σημαντικό ρόλο, πρόσθεσε ο κ. Ορουντιώτης, στην επίτευξη αυτής της αύξησης, διαδραμάτισε το γεγονός ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών έχει απλοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης βίζας από την Ουκρανία, καθώς και το γεγονός ότι νέες αεροπορικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους να αρχίσουν δρομολόγια μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 15 October 2012 - 16:39:12 UTC