Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία: Τρεις σοροί αλόγων με φενυλοβουταζόνη στην αγορά κρέατος
  • [02] Πετόσφαιρα : Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

    έκανε η Νέα Σαλαμίνα

  • [03] Ανακύκλωση απο πόρτα σε πόρτα απο τον ερχόμενο Μάιο στην Πάφο
  • [04] Χρήσιμα συμπεράσματα για τη Λάρνακα εξήχθηκαν σε πρόσφατο εργαστήρι

  • [01] Γαλλία: Τρεις σοροί αλόγων με φενυλοβουταζόνη στην αγορά κρέατος

    Τρεις από τις έξι σορούς αλόγων που είχαν σταλεί από τη Βρετανία στη Γαλλία και που περιείχαν ίχνη φενυλοβουταζόνης έχουν καταλήξει στην αγορά κρέατος και "πιθανότατα" έχουν εισέλθει στην διατροφική αλυσσίδα, υποστήριξε το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας.\

    Ο βρετανικός συναγερμός σήμανε εξαιρετικά αργά και αυτές οι σοροί, που έφθασαν στην χώρα τον Ιανουάριο, "έχουν μετατραπεί" σε διατροφικά προϊόντα, επεσήμανε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Τα προϊόντα αυτά που μπορούσαν να αποσυρθούν έχουν όντως απομακρυνθεί από τα ράφια, όμως αρκετά άλλα πιθανότατα έχουν καταναλωθεί ήδη, πρόσθεσε η ίδια πηγή, υποστηρίζοντας πως "οι κίνδυνοι" από την κατανάλωσή τους "είναι ελάχιστοι για την ανθρώπινη υγεία".

    [02] Πετόσφαιρα : Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η Νέα Σαλαμίνα

    Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2003 έκαμε η Νέα Σαλαμίνα, η οποία νίκησε στο Θεμιστόκλειο την Aνόρθωση με 3-1(25-22, 29-27, 20-25, 25-22)

    Η Αναγέννηση Δερύνειας νίκησε τη πρωταθλήτρια ΑΕ Καραβά μέσα στο γήπεδό της με 3-0 σετ(25-23, 25-20, 25-19) και έβαλε μπρος για την κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη ενώ συνάμα διατηρεί λιγοστές ελπίδες και για τον τίτλο.

    Στον όμιλο της διαβάθμισης, η Ολυμπιάδα Νεάπολης αποχαιρέτησε και μαθηματικά την Α΄Κατηγορία, αφού ηττήθηκε με 3-0(25-21, 25-18, 25-13) από την Ολυμπιά Φρενάρους η οποία ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

    [03] Ανακύκλωση απο πόρτα σε πόρτα απο τον ερχόμενο Μάιο στην Πάφο

    Ο δήμος Πάφου στοχεύει να αρχίσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα από τον ερχόμενο Μάιο.

    Ο πρόεδρος της επιτροπής υγείας καθαριότητας του Δήμου Πάφου Δρ Φυλακτής Κωνσταντινίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι στην ουσία αν εφαρμοστεί με επιτυχία το πρόγραμμα, όπως γίνεται σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, αυτοί που κερδίζουν οικονομικά είναι οι ίδιοι οι πολίτες οι οποίοι θα επιβαρύνονται πολύ λιγότερο για την αποκομιδή των σκυβάλων που σήμερα περιλαμβάνουν και τα ανακυκλώσιμα υλικά.

    Ο κ Κωνσταντινίδης είπε« θα ελαττωθούν τα σκύβαλα που θα πηγαίνουν στο ΧΥΤΑ και ο κάθε δημότης θα πληρώνει για τα σκουπίδια του».

    [04] Χρήσιμα συμπεράσματα για τη Λάρνακα εξήχθηκαν σε πρόσφατο εργαστήρι

    Μονοήμερο εργαστήρι με θέμα «Τα Δημογραφικά στοιχεία της Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη πόλη. Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της «Διαγνωστικής Φάσης» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος USUDS (Mediterranean Network for the promotion of Sustainable Urban Strategies), στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λάρνακας

    Από τις εργασίες του εργαστηρίου εξήχθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα άμεσα συνυφασμένα με τους ρυθμούς και τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης της Λάρνακας. Μεταξύ των συμπερασμάτων περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα: «ότι η Λάρνακα είναι η τρίτη μεγαλύτερη επαρχία σε αριθμό πληθυσμού με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 2.5% ή γύρω στα 3,000 άτομα ανά χρόνο.

    Ο πληθυσμός κατά επαρχία , παρουσιάζει μια μικρή αύξηση από το 2001 μέχρι το 2011. Για τη συγκεκριμένη περίοδο η αύξηση πληθυσμού στη Λάρνακα ήταν περίπου 25%, ενώ στη Λευκωσία και στη Λεμεσό ήταν της τάξης του 20%, στην Αμμόχωστο 24%, και στην Πάφο 34%". Επίσης «ο πληθυσμός σε όλες τις αγροτικές περιοχές παρουσιάζει μια μικρή αύξηση από το 2000 μέχρι το 2011.

    Στη Λευκωσία η αύξηση είναι 22.1%, στην Αμμόχωστο 25.9%, στη Λάρνακα 32.8%, στη Λεμεσό 40.7% και στην Πάφο 31.8%. Σύμφωνα με την Αστική της περιοχή η Λάρνακα έρχεται τρίτη σε αριθμό πληθυσμού, ωστόσο σύμφωνα με την Αγροτική της περιοχή έρχεται δεύτερη. Το 2011, 54% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου ήταν μεταξύ των ηλικιών 0-19 και 50+ όπως και στη Λάρνακα. Το 2005 το ποσοστό αυτό ήταν 56% και το 2001 ήταν της τάξης του 57%, ενώ από το 2001 έως και το 2011 υπήρξε μια αύξηση του πληθυσμού κατά 20% στην αστική περιοχή της Λάρνακας και 31% στην αγροτική περιοχή της Λάρνακας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 23 February 2013 - 14:39:03 UTC