Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε χημειοθεραπεία υποβλήθηκε ο Τσάβες
  • [02] Αυλαία 23ης αγωνιστικής με τέσσερεις αγώνες
  • [03] Υπ. Γεωργίας: Εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αγροτική οικονομία
  • [04] Πρόσκληση Placido Domigo σε νεαρό Κύπριο τενόρο

  • [01] Σε χημειοθεραπεία υποβλήθηκε ο Τσάβες

    Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει και έχει ανεβασμένο "ηθικό", δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκολας Μαντούρο.

    Ο Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας αποκάλυψε για πρώτη φορά, ότι ο Τσάβες που νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Καράκας, άρχισε χημειοθεραπεία μετά την επιστροφή του από την Κούβα.

    Στην Αβάνα ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας υποβλήθηκε στην 4η χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος. Νωρίτερα, ο Μαντούρο κατηγόρησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για μια "εκστρατεία ώστε να αποσταθεροποιήσουν τη Βενεζουέλα με ψέματα για την υγεία του Τσάβες".

    [02] Αυλαία 23ης αγωνιστικής με τέσσερεις αγώνες

    Με τέσσερις αγώνες ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 23ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

    Στις 17:00 η Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται στο στάδιο Αμμόχωστος τη Δόξα Κατωκοπιάς. Μια ώρα αργότερα στις 18:00 η Ομόνοια φιλοξενεί τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ και ο Εθνικός την πρωτοπόρο Ανόρθωση στο Δασάκι. Τέλος στις 19:00 η ΑΕΛ υποδέχεται την Πάφο στο Τσίρειο.

    Η 23η αγωνιστική συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή με τους αγώνες Αγία Νάπα - ΕΝΠ (17:00), ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ (18:00) και Ολυμπιακός - Αλκή (18:00).

    [03] Υπ. Γεωργίας: Εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αγροτική οικονομία

    Εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, με ορίζοντα το 2020, έχει καταρτιστεί και αυτό θα είναι η άμεση προτεραιότητά του, δήλωσε την Παρασκευή ο νέος Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο από τον απερχόμενο Σοφοκλή Αλετράρη.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής, ο κ. Κουγιάλης ευχαρίστησε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του και τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη ο οποίος ενέκρινε το διορισμό του. Δεσμεύεται, είπε, ότι θα εργαστεί σκληρά ώστε να ικανοποιήσει πλήρως και με συνέπεια το κυβερνητικό πρόγραμμα που αφορά το Υπουργείο.

    Το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον αγροτικό τομέα, ανέφερε, «αποτελεί δέσμευση της νέας Κυβέρνησης προς τους αγρότες και τους κατοίκους της υπαίθρου ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα για να αποτελέσει ξανά παράγοντα επανασύστασης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της υπαίθρου. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου απαιτείται παραγωγικότητα, επαγγελματισμός, εμπειρογνωμοσύνη και συνεχής δράση».

    [04] Πρόσκληση Placido Domigo σε νεαρό Κύπριο τενόρο

    Ο νεαρός Κύπριος τενόρος Γιώργος Ιωάννου προσκλήθηκε από τον Placido Domingo να λάβει μέρος στην τελετή απονομής των βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΕΕ στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατόπιν πρωτοβουλίας της Επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου, ο νεαρός τενόρος και μαθητής Γιώργος Ιωάννου είχε ακρόαση με τον παγκοσμίου φήμης Ισπανό τενόρο και συνθέτη Placido Domingo στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα.

    Σε συνέχεια της ακρόασης και αφού ο ίδιος ο κ. Domingo μίλησε τηλεφωνικώς με την κ. Βασιλείου, η ίδια ανέλαβε να προωθήσει το μήνυμα του στο νεαρό Γιώργο. Ο γνωστός τενόρος προσκάλεσε το νεαρό "ομόλογο" του να τραγουδήσει στην τελετή απονομής των βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Βραβεία Europa Nostra, η οποία θα λάβει χώρα τον επόμενο Ιούνιο στην Αθήνα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 2 March 2013 - 8:39:04 UTC