Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξω η Τρόικα από την Κύπρο, διαδήλωσαν μαθητές και φοιτητές στη

    Λεμεσό

  • [02] Ολοήμερη συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο "Cyprus Aid" για συλλογή

    τροφίμων

  • [03] Λύπη για την απόφαση της τουρκικής Κυβέρνησης εκφράζει ο Επικεφαλής

    της ΕΝΙ

  • [04] Δυσκολίες στον ΚΦΙΚΒ λόγω μη αποπληρωμών/εξυπηρετήσεων δανείων

  • [01] Έξω η Τρόικα από την Κύπρο, διαδήλωσαν μαθητές και φοιτητές στη Λεμεσό

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκατοντάδες μαθητές των σχολείων της Λεμεσού και φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, εκφράζοντας την αντίθεση τους στα μέτρα λιτότητας που προβλέπονται από τη συμφωνία με την Τρόικα.

    Φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Λεμεσού και κατευθύνθηκαν προς το Διοικητήριο, κρατώντας Κυπριακές σημαίες και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα», «Έξω η Τρόικα από την Κύπρο», «Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Κάτω τα χέρια απ' την Παιδεία» «Δουλειά, δουλειά στη νέα τη γενιά». Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, έγιναν ομιλίες από πλευράς της ΕΣΕΜ Λεμεσού και της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, ενώ μαθητής ανέβηκε στον έναν από τους τρεις ιστούς, που βρίσκονται έξω από το κτίριο της Επαρχιακής Διοίκησης, και κατέβασε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [02] Ολοήμερη συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο "Cyprus Aid" για συλλογή τροφίμων

    Ολοήμερη Συναυλία Αλληλεγγύης με τίτλο "Cyprus Aid" πραγματοποιείται την πρώτη Απριλίου με τη συμμετοχή ομάδας πενήντα και πλέον καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα.

    Η συναυλία θέλει να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στο λαό στις κρίσιμες ώρες που περνά. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

    Στη συναυλία συμμετέχουν οι Λίνα Νικολακοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Δάντης, Ευριδίκη, Αντώνης Μιτζέλος, Βασίλης Χατζηλούκας, Δημήτρης Κοργιαλάς, Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ, Άλεξ Παναγή, Χριστίνα Αργύρη, Μάρλεν Αγγελίδη, Δέσποινα Ολυμπίου, Γιώργος Καλογήρου, Ευσταθία, Αργυρώ Καπαρού, Σώτος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μακρής, Ελεονόρα Ρούσσου, Τεύκρος Νεοκλέους, Νίκος Ευαγγέλου, Σαλίνα, Μυρτώ Μελετίου, Μιχάλης και Πέτρος Κουλουμής, Ρόδος Παναγιώτου, και μια πλειάδα βιρτουόζων μουσικών, αλλά και επίλεκτες μπάντες όπως η 20μελής ομάδα κρουστών BATUKINIO και τα συγκροτήματα της τοπικής ελληνικής μουσικής σκηνής ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΜΕΘΕΞΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑ.

    Την εκδήλωση στηρίζουν δεκάδες ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες.

    [03] Λύπη για την απόφαση της τουρκικής Κυβέρνησης εκφράζει ο Επικεφαλής της ΕΝΙ

    Τη λύπη του εξέφρασε ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας ενέργειας ΕΝΙ Paolo Scaroni αναφορικά με την απόφαση της τουρκικής Κυβέρνησης για διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Radiocor.

    Ο κ. Σκαρόνι διαβεβαίωσε εξάλλου ότι το σχέδιο γεωτρήσεων σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές δεν θα διακοπεί, μεταδίδει το ΑΠΕ.

    Ο Επικεφαλής της ΕΝΙ είπε ότι «η οροθέτηση των χωρικών υδάτων δεν είναι πολύ σαφής», αλλά πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση θα τηρηθεί η νομοθεσία της ΕΕ, της οποίας είναι μέλος η Κύπρος».

    Σύμφωνα με το ΓΠΕ, ο κ. Scaroni εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχει ακόμη «κοινό έδαφος» μεταξύ των δύο πλευρών και ότι οι σχέσεις της ΕΝΙ με την Τουρκία θα ανακάμψουν.

    [04] Δυσκολίες στον ΚΦΙΚΒ λόγω μη αποπληρωμών/εξυπηρετήσεων δανείων

    Πρωτοβουλίες για να συμβάλει ώστε να εξευρεθούν τρόπο ρύθμισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Κεντρικός Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών (ΚΦΙΚΒ) σχετικά με την αποπληρωμή και εξυπηρέτηση δανείων, ο οποίος με εντολή του Υπουργείου Οικονομικών έχει σταματήσει τη χορήγηση δανείων για επαγγελματικά και στεγαστικά δάνεια, τα οποία είναι με εγγύηση του κράτους, αναλαμβάνει η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής.

    Η Επιτροπή συζήτησε την Τετάρτη τον προϋπολογισμό του ΚΦΙΚΒ και όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία η Πρόεδρος της Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, έχει αποφασίσει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να συμβάλει έτσι που να βρεθούν τρόποι να ρυθμιστούν αυτές οι δυσκολίες, να διευθετηθούν διαδικασίες που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή.

    «Αυτά μπορεί να είναι και παγοποίηση. Μπορεί να είναι επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ή και με άλλους τρόπους που μέσα από τον προβληματισμό και την μελέτη θα καταλήξουμε», πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 27 March 2013 - 18:39:04 UTC