Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φόρμουλα Ένα: Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε το Γκραν Πρι του Μονακό
  • [02] Πρόεδρος: Στόχος το Γυμνάσιο Πεδουλά να μετατραπεί ξανά σε πνεύμονα

    της περιοχής

  • [03] Απόψε η μεγάλη συναυλία «Μαζί για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο»
  • [04] Η Κομισιόν προτείνει έξοδο της Ιταλίας από τη διαδικασία υπερβολικού

    ελλείμματος


  • [01] Φόρμουλα Ένα: Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε το Γκραν Πρι του Μονακό

    Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα και πρώτη μετά το περυσινό γκραν πρι της Κίνας πανηγύρισε χθες στο Μονακό ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

    Ο Γερμανός οδηγός της Μερσεντές, ο οποίος εκκίνησε από την "pole position", τερμάτισε πρώτος στον αγώνα στο Μόντε Κάρλο, που είναι ο έκτος της χρονιάς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του και παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull).

    Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο έτερος οδηγός της Red Bull, ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ.

    [02] Πρόεδρος: Στόχος το Γυμνάσιο Πεδουλά να μετατραπεί ξανά σε πνεύμονα της περιοχής

    Δεν θα πάει χαμένο το κτήριο του Γυμνασίου Πεδουλά και ήδη έχουν δοθεί εντολές προς το νέο Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, ώστε να διερευνηθούν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μπορούν να το μετατρέψουν ξανά σε πνεύμονα της περιοχής, σε ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας έτσι ώστε να δώσουμε ξανά ζωή και σημασία σε αυτό, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Αυτό "το χρωστάμε στους μεγάλους ευεργέτες, στους μεγάλους εμπνευστές, στους δημιουργούς της Σχολής, στον Λουκά Χατζηιωάννου, στον Ανδρέα Ελληνα και τόσους άλλους", ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του σε εκδήλωσηγια τα 100χρονα του Γυμνασίου Πεδουλά. Διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία δεν παραγνωρίζει "και δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

    Υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα που θα αξιοποιήσουμε για να ξαναζωντανέψουμε αυτή τη Σχολή. Να την κάνουμε κέντρο πνευματικής δημιουργίας, ερευνητικής δημιουργίας, κέντρο προσφοράς για την πατρίδα μας, έτσι ώστε να νιώσουμε όλοι ότι επιτέλους και η περιφέρεια μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα", ανέφερε. Είπε πως "πρέπει να υπάρχει το οξυγόνο και αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα κέντρα των πόλεων που μολύνονται, δυστυχώς, από όσους ρύπους εκπέμπουν οι σημερινές σύγχρονες δημιουργίες, μπροστά στην πνευματική δημιουργία καμιά μόλυνση δεν επιτρέπεται από τους ρύπους της όποιας βιομηχανικής παρουσίας".

    [03] Απόψε η μεγάλη συναυλία «Μαζί για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο»

    Μεγάλα ονόματα του ελληνικού και κυπριακού καλλιτεχνικού στερεώματος όπως η Άννα Βίσση, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Διονύσης Σαββόπουλος θα ενώσουν σήμερα τις φωνές τους για τη μεγάλη συναυλία «Μαζί για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο» που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Φοινικούδων.

    Τη συναυλία διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Λάρνακας και οι Δήμοι της Επαρχίας Λάρνακας, Αραδίππου, Λευκάρων, Αθηαίνου, Λιβαδιών και Δρομολαξιάς - Μενεού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και τις Κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας. Η συναυλία θα αρχίσει στις 4.00 το απόγευμα με παρέλαση της Φιλαρμονικής ενώ από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυκτα θα τραγουδούν γνωστοί και καταξιωμένοι Ελλαδίτες και Κύπριοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

    Εξακόσιοι και πλέον εθελοντές, μαζί με εθελοντικές οργανώσεις, την Αστυνομία και την Πολιτική Άμυνα θα εργαστούν για τη μεγάλη συναυλία. Δεκάδες στρατιώτες θα μεταφέρουν με φορτηγά του στρατού όλα τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν σε αποθήκες, από τις οποίες στη συνέχεια θα διανεμηθούν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων και των Κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας. Αντί εισιτηρίου το κοινό καλείται να προσφέρει σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία συλλογής τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Κατά προτίμηση τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι μακράς διαρκείας όπως όσπρια, κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, δημητριακά, παξιμάδια, μπισκότα, κουλούρια, ζαχαρούχο γάλα, παιδικό γάλα, παιδικές τροφές, πάνες και άλλα.

    [04] Η Κομισιόν προτείνει έξοδο της Ιταλίας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

    Την ικανοποίησή τους εκφράζουν πηγές της ιταλικής Κυβέρνησης για την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - την οποία δημοσιοποίησαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης - να προτείνει την έξοδο της Ιταλίας από τη διαδικασία ειδικής παρακολούθησης λόγω υπερβολικού ελλείμματος.

    Η ιταλική Κυβέρνηση, όπως αναφέρεται, αναμένεται να προβεί σε αναλυτικά σχόλια όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της την ερχόμενη Τετάρτη. Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, "η Κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα θα πρέπει τώρα να βρει τον τρόπο να διαθέσει περισσότερα κονδύλια για την ανάπτυξη και την εργασία χωρίς, όμως, να υπερβεί η χώρα το προκαθορισμένο όριο του 3% στη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Κομισιόν αναμένεται να απευθύνει συστάσεις στην κυβέρνηση της Ρώμης, οι οποίες θα αφορούν, κυρίως, τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων, την αποδοτικότερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης της χώρας και την επέκταση των εταιρικών συμβάσεων. Τα επόμενα τρία χρόνια - τονίζει η εφημερίδα "Κοριέρε Ντέλα Σέρα"- η Ιταλία δεν θα πρέπει να μειώνει, αυστηρά, κατά 5% ετησίως, τη σχέση ΑΕΠ-δημοσίου χρέους της, αλλά να συνεχίσει να εφαρμόζει πολιτικές που να συμβάλλουν γενικότερα στη μείωση του χρέους. Κάτι που μπορεί να συμβάλει στην απελευθέρωση νέων οικονομικών πόρων υπέρ της ανάπτυξης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 27 May 2013 - 7:39:04 UTC