Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαναρχίζει ο αγώνας Παγδατή -Paire
  • [02] Και 13ο μετάλλιο για την Κύπρο στους ΑΜΚΕ
  • [03] Βελτίωση του οικονομικού κλίματος καταγράφει το Μάιο ο Δείκτης

    Οικονομικής Συγκυρίας

  • [04] Εκτοξεύθηκε το Σογιούζ με διοικητή τον ομογενή κοσμοναύτη Γιουρτσίχιν

  • [01] Επαναρχίζει ο αγώνας Παγδατή -Paire

    Ο αγώνας του Κύπρου αντισφαιριστή Μάρκου Παγδατή, 39ου στην παγκόσμια κατάταξη και του Γάλλου Benoit Paire, 26ου στον κόσμο, για τον πρώτο γύρου του γαλλικού Ρολάν Γκαρός ο οποίος διακόπηκε χθες λόγου σκότους, θα επαναρχίσει την Τετάρτη, όχι πριν τις 13:00, ώρα Κύπρου. Πριν την διακοπή του αγώνα στο Suzanne Lenglen, Παγδατής και Paire ήταν ισόπαλοι 1-1 στα σετ, ενώ στο τρίτο σετ, προηγείται ο Γάλλος αντισφαιριστής με 4-3.

    Το πρώτο σετ κέρδισε ο Κύπριος πρωταθλητής με 6-3, ενώ το δεύτερο ο Benoit Paire με 7-6 .

    [02] Και 13ο μετάλλιο για την Κύπρο στους ΑΜΚΕ

    Η ενόργανη γυμναστική πρόσθεσε το 13ο κυπριακό μετάλλιο των 15ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης.

    Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ , τα κορίτσια κατέλαβαν την τρίτη θέση στο σύνθετο ομαδικό, σε αγώνα που ολοκληρώθηκε μετά τις 21:30 ώρα Κύπρου και με τον οποίο έπεσε η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής μέρας για τα κυπριακά χρώματα. Την ομάδα αποτελούν οι Ραφαέλλα Ζαννέτου, Λευκή Λουκά, Κόραλ Λι Δημητριάδου, Έλενα Ηλιάδη και Αναστασία Θεοχάρους, οι οποίες έχουν όλες προκριθεί και για τους τελικούς των οργάνων τους. Έτσι η Κύπρος μετράει 6 χρυσά, 3 αργυρά και 4 χάλκινα από την πρώτη μέρα.

    [03] Βελτίωση του οικονομικού κλίματος καταγράφει το Μάιο ο Δείκτης Οικονομικής Συγκυρίας

    Βελτίωση παρουσίασε το Μάιο το οικονομικό κλίμα, με το Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να αυξάνεται κατά 8,3 μονάδες, σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Ερευνών Οικονομικής Συγκυρίας του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, η αύξηση οφείλεται στη βελτίωση του κλίματος σε όλους τους τομείς, αλλά και ανάμεσα στους καταναλωτές. Όπως αναφέρεται, η καλυτέρευση προέρχεται κυρίως από τις λιγότερο αρνητικές προσδοκίες των επιχειρήσεων, για τη ζήτηση, τις πωλήσεις και την παραγωγή το επόμενο τρίμηνο, καθώς και από τις λιγότερο απαισιόδοξες εκτιμήσεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου και, σε μικρότερο βαθμό, των νοικοκυριών τους κατά τους επόμενους 12 μήνες.

    Προστίθεται ότι αν και οι εκτιμήσεις επιχειρήσεων και καταναλωτών ήταν λιγότερο αρνητικές συγκριτικά με τον περασμένο μήνα, οι αξιολογήσεις τους για τις πλείστες πτυχές παραμένουν σε ιστορικά αρνητικά επίπεδα, με αποτέλεσμα ο ΔΟΣ να καταγράφει ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Το γεγονός αυτό, συμπληρώνεται, προδιαγράφει χειροτέρευση των συνθηκών στην πραγματική οικονομία.

    [04] Εκτοξεύθηκε το Σογιούζ με διοικητή τον ομογενή κοσμοναύτη Γιουρτσίχιν

    Ακριβώς στις 00.31 της Τετάρτης (23:31 χθες βράδυ με την ώρα Κύπρου), όπως ήταν προγραμματισμένο, έγινε με επιτυχία η εκτόξευση του διαστημοπλοίου Σογιούζ από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) και με διοικητή τον ελληνικής καταγωγής Ρώσο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλο), ο οποίος πραγματοποιεί, στα 54 του έτη, την τέταρτη πτήση του στο Διάστημα.

    Αποστολή του κυβερνήτη είναι να μεταφέρει με ασφάλεια στο ΔΔΣ τους νεώτερούς του αστροναύτες, την Αμερικανίδα Κάρεν Νάιμπεργκ της ΝΑΣΑ και τον Ιταλό Λούκα Παρμιτάνο που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος.

    Ο 98ος κοσμοναύτης της Ρωσίας και 423ος στην παγκόσμια ιστορία του Διαστήματος Γιουρτσίχιν θα ασκήσει αρχικά τα καθήκοντα μηχανικού της 36ης αποστολής στο ΔΔΣ και θα αναλάβει τη διοίκηση του Σταθμού κατά τη διάρκεια της 37ης αποστολής, παραμένοντας συνολικά σε τροχιά περί τους 6 μήνες.

    Σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα, ο Θοδωρής θα πραγματοποιήσει τρεις εξόδους στο ανοιχτό Διάστημα και θα επιστρέψει στη Γη στις 11 Νοεμβρίου 2013.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 29 May 2013 - 7:39:04 UTC