Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτος ο Γιωργάλλας στους κρίκους και έβδομη η Ζαννέτου στο άλμα

    εις μήκος

  • [02] Ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού καταγράφει δημοσκόπηση
  • [03] Ολλανδός βουλευτής αμφισβητεί την έκθεση MONEYVAL

  • [01] Έκτος ο Γιωργάλλας στους κρίκους και έβδομη η Ζαννέτου στο άλμα εις μήκος

    Η βαθμολογία 14.800 που έλαβε από τους κριτές ο Ηρόδοτος Γιωργαλλάς για την εμφάνιση του στον τελικό των κρίκων των Μεσογειακών Αγώνων το μεσημέρι της Δευτέρας τον κατέταξε στην 6η θέση, προκαλώντας την έκπληξη, τη δυσφορία και την απογοήτευση της κυπριακής αποστολής που ήταν παρούσα στο κλειστό γυμναστικής στη Μερσίνα, σύμφωνα με την ανταπόκριση του απεσταλμένου της ΕΑΚ Ηρόδοτου Μιλτιάδους.

    Επίσης, την 7η θέση στον τελικό του άλματος πήρε η Ραφαέλλα Ζαννέτου. Η νεαρή Κύπρια αθλήτρια στα δύο άλματα είχε βαθμό δυσκολίας 4.600 και 4.000 και με σκορ 13.166 στο πρώτο και 12.633 στο δεύτερο είχε συνολική βαθμολογία 12.899. Η παρουσία της Ζαννέτου στον τελικό ήταν από μόνη της μεγάλη επιτυχία, με την 7η θέση να δίνει ελπίδες για το μέλλον.

    Εξάλλου, η σημαντικότερη αγωνιστική πρόκληση των τελευταίων χρόνων ως δίδυμο στο μπιτς βόλεϊ θα ξεκινήσει την Τρίτη 25 Ιουνίου για τις Μαριώτα Αγγελοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου στους Μεσογειακούς Αγώνες.

    [02] Ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού καταγράφει δημοσκόπηση

    Ως ένδειξη ταχείας ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης προς την Κύπρο, μετά την ανάσχεση που προκάλεσαν οι οικονομικές εξελίξεις στις αρχές της άνοιξης, ερμηνεύονται τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Explore Research για λογαριασμό του δημοφιλούς βρετανικού περιοδικού Travel Weekly.

    Τον Μάιο, το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα είπε ρητώς ότι θα έκανε διακοπές στη χώρα, το 42% δήλωσε ότι η τραπεζική κρίση δε θα απέτρεπε την επιλογή της Κύπρου για διακοπές ενώ το 30% είπε ότι θέλει διαβεβαιώσεις πριν επισκεφθεί τη χώρα.

    Η εταιρεία πραγματοποιεί σφυγμομετρήσεις κάθε μήνα σε δείγμα 500 ανθρώπων. Τον Απρίλιο η έρευνα έδειξε ότι 2 στους 5 πιθανούς τουρίστες από τη Βρετανία προς την Κύπρο (ποσοστό 39%) ήθελαν διαβεβαιώσεις πριν ταξιδέψουν στο νησί. Επίσης, 1 στους 10 είπε ότι αν είχε ήδη κάνει κράτηση θα την ακύρωνε. Συνολικά, το 77% των 500 ερωτηθέντων τον Απρίλιο είχε εκφράσει ανησυχία για την επιλογή της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό.

    [03] Ολλανδός βουλευτής αμφισβητεί την έκθεση MONEYVAL

    Ο Ολλανδός Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής-μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Πιερέτ Ομτζιγτ, με γραπτή του ερώτηση προς την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατηγορεί την Επιτροπή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος του Συμβουλίου της Ευρώπης (MONEYVAL) ότι, με τις εκθέσεις της για την Κύπρο «στήριξε τα ψέματα», κατά την έκφρασή του, των κυπριακών αρχών στο θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο νησί.

    Με την ερώτησή του, ο κ. Ομτζιγτ καλεί την Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ να του απαντήσει «αν η δήλωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στις 25 Μαϊου αντανακλά το περιεχόμενο της έκθεσης MONEYVAL, αν είναι έτοιμη η Επιτροπή των Υπουργών να δημοσιεύσει την έρευνα της Επιτροπής για την Κύπρο, ώστε να γίνει ευρέως γνωστή η κατάσταση, ή θα συνεχίζει να στηρίζει τα ψέματα», κατά την έκφρασή του, των κυπριακών αρχών.

    Επίσης ζητά να μάθει τα συμπεράσματα στα οποία έχει αντλήσει η Επιτροπή των Υπουργών από τις «υπερβολικά αισιόδοξες» εκθέσεις της MONEYVAL για την Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 24 June 2013 - 12:39:04 UTC