Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται ο περιορισμός των εισαγωγών και η μείωση του ελλείμματος

    στο εμπορικό ισοζύγιο της Κύπρου

  • [02] Το Κυβερνητικό νομοσχέδιο συζήτησε η Επιτροπή Οικονομικών
  • [03] Κέρι: Ανάγκη να τιμωρηθεί ο ¶σαντ ώστε να βρεθεί πολιτική λύση

  • [01] Συνεχίζεται ο περιορισμός των εισαγωγών και η μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο της Κύπρου

    Ο σημαντικός περιορισμός των εισαγωγών το πρώτο εξάμηνο του έτους οδήγησε σε μεγάλη μείωση κατά β‚¬651 εκατομμύρια το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, υποχωρώντας στα €1.497,2 εκ., σε σύγκριση με €2.148,5 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

    Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ) για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013 μειώθηκαν κατά β‚¬579 εκ., στα €2.297,6 εκ., σε σύγκριση με €2.876,1 εκ. την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012.

    Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ) την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013 ήταν €800,4 εκ. σε σύγκριση με €727,6 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

    [02] Το Κυβερνητικό νομοσχέδιο συζήτησε η Επιτροπή Οικονομικών

    Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για εξαίρεση από την επιβολή φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων κόστους μέχρι 5 χιλιάδων ευρώ, σε τιμές του 1980, συζήτησε η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι θα εξαιρεθούν, σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, 96 χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα κληθούν να καταβάλουν 75 ευρώ. "Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την πρόταση, θα αναμέναμε να έχουμε ενώπιον μας μια πιο ριζική αναθεώρηση της φορολογίας της ακίνητης ιδιοκτησίας γιατί σίγουρα ο τρόπος που επιβάλλεται σήμερα αυτός ο φόρος είναι και άδικος και εξοντωτικός σε κάποιες περιπτώσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και για τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα του πληθυσμού μας", είπε.

    Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ωστόσο, πως αν γίνεται λόγος για κοροϊδία, πρέπει να λεχθεί πως όταν η Τρόικα ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2012 ζήτησε από την Κυπριακή Δημοκρατία ακόμη 20 εκ ευρώ σε φόρο από την ακίνητη ιδιοκτησία δηλαδή από 20 εκ. να γίνει 40 εκ. "Μετά από 1 χρόνο διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων φτάσαμε στα 140 εκ. και εκεί που πλήρωναν αυτόν το φόρο 8 χιλιάδες φορολογούμενοι τώρα θα πληρώνουν τον φόρο 350 χιλιάδες συμπολίτες μας", είπε, προσθέτοντας πως ο λόγος είναι γιατί από την επιλογή της περικοπής των δαπανών και της αύξησης της φορολογίας της ακίνητης ιδιοκτησίας, επιλέγηκε η εύκολη λύση της αύξησης της φορολογίας.

    "Τα ποσά πλέον που επιζητούνται να εισπραχθούν μέσω αυτού του φόρου, έχουν καταστήσει αυτή τη φορολογία και άδικη και εξοντωτική και σημειώνεται ότι από το 2014 ζητά η Τρόικα αυτή η φορολογία να επιβάλλεται αυτή η φορολογία με τις τιμές του 2013, άρα θα αναμένουμε και του χρόνου τροποποίηση της φορολογίας και αν δεν μειωθούν οι συντελεστές θα πρέπει να πληρώνουμε πολλαπλάσια", είπε.

    [03] Κέρι: Ανάγκη να τιμωρηθεί ο ¶σαντ ώστε να βρεθεί πολιτική λύση

    Την πεποίθηση ότι η λύση στη Συρία μπορεί να είναι μόνο πολιτική και όχι στρατιωτική εξέφρασε από το Λονδίνο μετά τη συνάντησή του με το Βρετανό ομόλογό του ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν ο ¶σαντ συνεχίσει να μένει ατιμώρητος για τη χρήση χημικών δεν πρόκειται να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου βρίσκεται η λύση.

    «Συμφωνούμε απόλυτα ότι η λύση θα είναι πολιτική και όχι στρατιωτική - δεν έχουμε τέτοια ψευδαίσθηση», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, λέγοντας ότι η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση θα είναι στοχευμένη και μικρής διάρκειας. Πρόσθεσε ότι μια ισχυρή διεθνής απάντηση είναι αναγκαία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση στη Συρία συνιστά ανθρωπιστική καταστροφή.

    Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ είπε ότι το Λονδίνο παρέχει την πλήρη διπλωματική στήριξή του στις ενέργειες των ΗΠΑ. Σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία κυρίως σε τέσσερις τομείς: την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για μια πολιτική λύση στο πλαίσιο μιας νέας διάσκεψης, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τη στήριξη μετριοπαθών αντιπολιτευτικών δυνάμεων και την ισχυρή απάντηση στη χρήση χημικών ουσιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 9 September 2013 - 13:39:04 UTC