Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία
  • [02] Στοιχεία για τη δράση ρατσιστικών οργανώσεων στην Κύπρο επέδωσε

    στον Υπ. Δικαιοσύνης το ΑΚΕΛ

  • [03] Να επιβάλει το νόμο για τη Χρυσή Αυγή ζητούν οι FT από Σαμαρά

  • [01] Αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία

    Ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία παρουσιάζει αυξητική τάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αυστραλιανού Υπουργείου Μετανάστευσης.

    Τα στοιχεία αυτά όμως δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν τους ομογενείς που είναι πολιτογραφημένοι Αυστραλοί, έζησαν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα (ορισμένοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα) και επιστρέφουν στην Αυστραλία λόγω της κρίσης.

    Ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσε στην Αυστραλία στην περίοδο Ιούλιος 2012-Ιούνιος 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος προσέλκυσης ειδικευμένων μεταναστών ή επανασύνδεσης οικογενειών ανήλθε στους 525 έναντι 325 την προηγούμενη χρονιά και 134 στην περίοδο 2011-2012. Το τελευταίο οικονομικό έτος δόθηκε φοιτητική βίζα σε 855 Ελληνες έναντι 332 την προηγούμενη χρονιά. Την ίδια περίοδο δόθηκε βίζα για προσωρινή εργασία σε 457 Ελληνες. Συνολικά, δηλαδή, στο τελευταίο δωδεκάμηνο ήρθαν στην Αυστραλία 1837 Ελληνες.

    [02] Στοιχεία για τη δράση ρατσιστικών οργανώσεων στην Κύπρο επέδωσε στον Υπ. Δικαιοσύνης το ΑΚΕΛ

    Την πλήρη και τάχιστη διερεύνηση του φωτογραφικού και άλλου υλικού που παρέλαβε την Παρασκευή από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφορικά με τις καταγγελίες του ιδίου περί μετατροπής κατασκηνώσεων σε «πεδία στρατιωτικών ασκήσεων», θα ζητήσει από την Αστυνομία ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος δηλώνει ότι «από τα στοιχεία φαίνεται να προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης από πλευράς της Αστυνομίας».

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετέβη σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΑΚΕΛ όπου παρέλαβε από τον Άντρο Κυπριανού τα στοιχεία που κατέχει σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο προέκυψε με αφορμή τη δολοφονία του 35χρονου Παύλου Φύσσα στην Ελλάδα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

    «Δεν μπορώ να πω ότι αυτά τα στοιχεία αποτελούν αποδεικτικό υλικό για να οδηγηθεί κάποιος στο δικαστήριο και έχω εξηγήσει στον κ. Κυπριανού τις δυνατότητες διερεύνησης που υπάρχουν, τί είναι εκείνο που είναι απαραίτητο να διερευνηθεί, τί ενέργειες μπορούν να γίνουν από πλευράς της Αστυνομίας και κάτω από ποίες συνθήκες μπορεί κάποια υπόθεση να οδηγηθεί και ενώπιον του δικαστηρίου», εξήγησε ο Υπουργός.

    [03] Να επιβάλει το νόμο για τη Χρυσή Αυγή ζητούν οι FT από Σαμαρά

    Την επιβολή του νόμου στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους ζητούν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό οι Financial Times με το κύριο άρθρο τους που έχει τίτλο «Σκοτάδι την αυγή».

    Η βρετανική εφημερίδα θεωρεί ότι η απάντηση «δεν είναι ούτε η ανοχή αισχρών πράξεων, ούτε η προσπάθεια να οδηγηθεί η Χρυσή Αυγή σε υπόγεια δράση, που θα δυναμώσει την απήχησή της ως αντικαθεστωτική φωνή». Αυτό που κατά την εκτίμηση της εφημερίδας πρέπει να κάνει ο κ. Σαμαράς μετά τις «ευπρόσδεκτες» δηλώσεις του στον απόηχο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι «να συνεχίσει επιμένοντας στην εφαρμογή του νόμου και την έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής και των πρόσφατων βίαιων περιστατικών».

    «Τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την εξουδετέρωση της Χρυσής Αυγής είναι να καταδειχθούν ανοιχτά οι βάρβαρες συμπεριφορές υποστηρικτών, που η ηγεσία του κόμματος δεν κάνει τίποτα για να αποθαρρύνει», σημειώνει η εφημερίδα. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι η δολοφονία του 34χρονου ράπερ έβγαλε τη χώρα από την επικίνδυνο εφησυχασμό, την ώρα που αξιωματούχοι φοβούνταν να εναντιωθούν σε ένα κόμμα που γίνεται γρήγορα σημαντική δύναμη στην ελληνική πολιτική.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 20 September 2013 - 11:39:03 UTC