Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 16-10-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε οριακό σημείο, λόγω Τουρκίας, η επίλυση του θέματος των αγνοουμένων, δήλωσε ο Φ. Φωτίου
  • [02] Πραγματοποιείται σήμερα στη Λεμεσό το 2ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης
  • [03] ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ LIFE+ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΤΕΥΧΟΣ 78
  • [04] Σε μεγάλη παιχνιδούπολη το 2ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, στη Λεμεσό
  • [05] Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε τους μελλοντικούς στόχους της ΕΕ στην ανακύκλωση
  • [06] Πενταετή παράταση για Κύπρο ζητά το ΕΚ αναφορικά με στόχους για απόβλητα

  • [01] Σε οριακό σημείο, λόγω Τουρκίας, η επίλυση του θέματος των αγνοουμένων, δήλωσε ο Φ. Φωτίου

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/10/2016 10:27

    Η απάνθρωπη πολιτική που ακολουθεί η κατοχική δύναμη στο θέμα των αγνοουμένων οδηγεί στην οριακή κατάσταση που βρίσκονται οι προσπάθειες επίλυσης της ανθρωπιστικής πτυχής του προβλήματος στα πλαίσια της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ), τόνισε σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

    Σε ομιλία του στην κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου και νυν πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή του 1974, Γιάννη Πετρίδη του Αντωνίου, στην εκκλησία Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, στο Τσέρι, ο κ. Φωτίου είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι "ο εντοπισμός λειψάνων Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων στις κατεχόμενες περιοχές μειώνεται δραματικά από χρόνο σε χρόνο, τη στιγμή μάλιστα που υπολείπεται η διευκρίνιση της τύχης περίπου χιλίων αγνοουμένων μας".

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [02] Πραγματοποιείται σήμερα στη Λεμεσό το 2ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης

    ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 15/10/2016 08:01

    Σε μια μεγάλη παιχνιδούπολη μετατρέπεται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 ο μόλος Λεμεσού, με αφορμή το 2ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού και τα Συλλογικά Συστήματα Διαχείρισης Συσκευασιών, Μπαταριών Οικιακού Τύπου και Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, Green Dot Κύπρου, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση.

    Στόχος του φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink, για τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για την ανακύκλωση και τη σημασία της για το περιβάλλον και για όλους.

    Με την επίσκεψη στο Φεστιβάλ, το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για ποικίλα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα μέσω διαφόρων οργανισμών, ενώ άλλα 20 περίπτερα με παιχνίδια και αθλήματα θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να ψυχαγωγηθούν αλλά και να ενημερωθούν με ένα διασκεδαστικό τρόπο για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

    Θα φιλοξενηθούν επίσης παιδικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, θα υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό σε χαμηλές τιμές, ενώ θα πραγματοποιείται συλλογή ρουχισμού από τον "Ανάκυκλο Περιβαλλοντική" που είτε θα δοθεί για τους άπορους συνανθρώπους μας ή θα ανακυκλωθεί. Επίσης θα γίνεται συλλογή τροφίμων για τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων της Μείζονος Λεμεσού.

    Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνικούς λαϊκούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο Ψιμολόφου (11:00-11:30), μουσικοχορευτικό από το Limassol Theatre Arts School (11:30-12:00), αφήγηση παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής (12:00-12:30), επίδειξη με παπαγάλους (12:30-13:00), χορευτικό Tribal Fusion Belly Dance από το Dance Fever (13:00-13:30), επιδείξεις από την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή ομάδα άρσης βαρών (16:00-16:30), Αιγιοπελαγίτικους χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο "Νέοι Ορίζοντες" (17:00-17:30) και τραγούδια από το φωνητικό σύνολο της παιδικής χορωδίας "Αρμονία" (17:30-18:00)

    (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)
    ** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [03] ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ LIFE+ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΤΕΥΧΟΣ 78

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2016 08:28

    Σας αποστέλλουμε το ενημερωτικό δελτίο του προγράμματος LIFE+ β€˜Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων στην Κύπρο' (LIFE13 INF/CY/000919).

    Σε αυτό το τεύχος διαβάστε:

    * Επ. Περιβάλλοντος: Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής και υποδομών καθυστερούν την ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων

    * Αξιοσημείωτη αύξηση στην ανακύκλωση ΕΒΑΣ

    LIFE+ NEWSLETTER (PDF 1.31 MB)

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [04] Σε μεγάλη παιχνιδούπολη το 2ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, στη Λεμεσό

    ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 13/10/2016 21:17

    Ανανεωμένο επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης που συνδιοργανώνουν στο μώλο Λεμεσού, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού και τα Συλλογικά Συστήματα Διαχείρισης Συσκευασιών, Μπαταριών Οικιακού Τύπου και Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, Green Dot Κύπρου, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση.

    Το Φεστιβάλ γίνεται πλέον θεσμός, ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου, εκ μέρους των Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για την ανακύκλωση και τη σημασία της για το περιβάλλον και για όλους.

    Είπε ακόμη πως οι Δήμοι της ευρύτερης Λεμεσού, σε συνεργασία με την Green Dot Κύπρου, προσφέρουν τα τελευταία χρόνια στους δημότες τους, προγράμματα ανακύκλωσης με διαδικασίες που κάνουν τη συμμετοχή εύκολη υπόθεση, ενώ σημείωσε πως η διαδικασία αυτή μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα εάν γίνει η ανακύκλωση βίωμα και τρόπος ζωής για όλους.

    Ο κ.Χρίστου επεσήμανε πως η σωστή διαχείριση των αποβλήτων μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση χρημάτων για τον κάθε Δήμο και όλους τους Δημότες, μόνο εάν υπάρχει μαζική συμμετοχή στην ανακύκλωση και υπέδειξε ότι η διαλογή στην πηγή υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό και μέταλλο) είναι από την 1/1/2015 υποχρεωτική για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, γι αυτό και οι Δήμοι θα πρέπει να καταστήσουν άμεσα υποχρεωτική τη συμμετοχή των δημοτών στην ανακύκλωση .

    Κάλεσε τέλος όλους να στηρίξουν την εκδήλωση του Σαββάτου, αλλά κυρίως να λάβουν το μήνυμα ότι η ανακύκλωση στοιχίζει πολύ λίγο σε χρόνο, αλλά προσφέρει ανυπολόγιστα οφέλη στον τόπο μας και στο περιβάλλον.

    Εξάλλου, σε ομιλία του, ο Πρόεδρος της Green Dot Κύπρου Μιχάλης Σπανός, ανέφερε ότι η περσινή επιτυχία του Φεστιβάλ επέβαλλε και φέτος τη διοργάνωση μιας αναβαθμισμένης εκδήλωσης, όπου φέτος τα παιδιά θα έχουν και πάλι την τιμητική τους, αφού η ενημέρωση για την ανακύκλωση θα γίνει μέσα σε μια μεγάλη παιχνιδούπολη, με δωρεάν είσοδο για όλους.

    "Μικροί και μεγάλοι που θα επισκεφθούν το χώρο, θα μάθουν με ψυχαγωγικό τρόπο, πολλά για την ανακύκλωση και το περιβάλλον" είπε και προσκάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια.

    Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής της Green Dot Κύπρου, Κυριάκος Παρπούνας, ο οποίος είπε πως αυτό είναι αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink, για τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων.

    Στο Φεστιβάλ, συνέχισε, θα λειτουργήσουν περίπτερα από τα τρία Συλλογικά Συστήματα Διαχείρισης, Green Dot Κύπρου, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση, όπου θα υπάρχουν παιχνίδια με χρησιμοποιημένα υλικά "γιατί η μάθηση γίνεται βιωματικά", αλλά και περίπτερα εταιρειών που ασχολούνται με το περιβάλλον, περίπτερα των Δήμων, Αθλητικών Ομοσπονδιών κ.α.

    Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συνέχισε, θα περιλαμβάνει συγκροτήματα, μουσικοχορευτικές ομάδες, επιδείξεις από την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Ομάδα Άρσης Βαρών και πολλά άλλα, ενώ σημείωσε ότι θα πραγματοποιείται συλλογή ρουχισμού από τον Ανάκυκλο Περιβαλλοντική, για τους άπορους συνανθρώπους μας και συλλογή τροφίμων για τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων της Λεμεσού.

    (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΜΙ)
    ** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [05] Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε τους μελλοντικούς στόχους της ΕΕ στην ανακύκλωση

    ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 13/10/2016 21:00

    Επιτακτική ανάγκη κρίνεται η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής ανακύκλωσης από τους πολίτες, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας έναντι της ΕΕ, η οποία μέχρι το 2030 προβλέπει σε καθολική σχεδόν ανακύκλωση των καθημερινών απορριμμάτων μας.

    Αυτό διαφάνηκε μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε της σημερινής διάσκεψης Τύπου για παρουσίαση του 2ου Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στο μώλο Λεμεσού.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Πρόεδρος της Green Dot Κύπρου, Μιχάλης Σπανός υπενθύμισε πως, ενώ η προσπάθεια ξεκίνησε το 2008 και η Ένωση Δήμων έκανε όλα τα προαπαιτούμενα, ετοιμάζοντας νομοτεχνική μελέτη για ένα συνδυασμό της υποχρεωτικής διαλογής απορριμμάτων στην πηγή και του συστήματος "Pay As You Throw" (Πληρώνω όσο Πετώ), σήμερα η Πολιτεία προσβλέπει σε ψήφιση νόμου που θα έχει ισχύ το 2020.

    "Είμαστε σε μια χώρα η οποία δεν έχει θεσπίσει τους κανονισμούς και εδώ ο πολίτης είναι ο πρωταγωνιστής αφού έφερε την ανακύκλωση στο σημείο που βρίσκεται σήμερα με εθελοντικό τρόπο μόνο", συμπλήρωσε.

    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου είπε πως πρόσφατα υιοθετήθηκε ένα κείμενο δημοτικών κανονισμών όπου η ανακύκλωση είναι υποχρεωτική, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τη στιγμή που δεν έχει ψηφιστεί νομοθεσία και "το προτεινόμενο νομοσχέδιο παραμένει εκεί από το 2010 γιατί υπήρχαν επιμέρους διαφωνίες".

    Σημείωσε ακόμη πως " το κόστος προστασίας του περιβάλλοντος είναι μικρότερο από το κόστος της μη προστασίας του περιβάλλοντος".

    Ο Γενικός Διευθυντής της Green Dot Κύπρου, Κυριάκος Παρπούνας, είπε πως σήμερα το ποσοστό συμμετοχής των Κυπρίων στην ανακύκλωση είναι γύρω στο 50% στις αστικές περιοχές, ωστόσο οι στόχοι που η ΕΕ έχει θέσει για το μέλλον "είναι απίστευτα υψηλοί" αφού όπως υπέδειξε, μέχρι το 2030 θα πρέπει το ποσοστό να φτάσει για τα περισσότερα υλικά στο 90%, δηλαδή σχεδόν συνολική ανακύκλωση.

    "Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να επιτύχει τους στόχους αυτούς η Κύπρος" ανέφερε και πρόσθεσε πως, την ώρα που οι ευρωπαϊκές οδηγίες μιλούν για μείωση της ταφής των απορριμμάτων σε 5% μέχρι το 2030, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κλείσουμε όλες σχεδόν τις σημερινές χωματερές.

    Αναφορές γύρω από το κόστος που θα επωμιστούν τα νοικοκυριά από τη λειτουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης και Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) της Επαρχίας Λεμεσού, στο Πεντάκωμο, έκανε ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου και Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΟΕΔΑ Λεμεσού, Κυριάκος Χατζηττοφής.

    Όπως είπε, το κόστος αυτό έχει υπολογιστεί στα 19 ευρώ τον τόνο σύμμεικτων απορριμμάτων (σε σύγκριση με 6-7 ευρώ από τη σημερινή χρήση του σκυβαλότοπου στο Βατί), ωστόσο όπως υπέδειξε, η αύξηση ή μείωση του κόστους για το κάθε νοικοκυριό, θα εξαρτηθεί ακριβώς από τη συμμετοχή του στην ανακύκλωση.

    "Το κόστος θα προκύψει από τα απορρίμματα που θα οδηγούνται στη μονάδα, άρα όσα πιο λίγα τόσο πιο χαμηλή η οικονομική μας υποχρέωση που θα κατανέμουμε στους δημότες", εξήγησε ο κ.Χατζηττοφής, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της σωστής διαχείρισης στην πηγή (στα νοικοκυριά) και πως, κάτι που είναι άχρηστο για εμάς είναι για άλλους μια πρώτη ύλη.

    (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΜΙ)
    ** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [06] Πενταετή παράταση για Κύπρο ζητά το ΕΚ αναφορικά με στόχους για απόβλητα

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/10/2016 13:25

    Μετά από υπερψήφιση σχετικής τροπολογίας που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης, στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας του Ευρωκοινοβουλίου, επιτεύχθηκε όπως η Κύπρος συμπεριληφθεί στις χώρες που θα δικαιούνται 5 επιπλέον έτη για την υλοποίηση των νέων στόχων που ορίζονται στην τροποποιημένη οδηγία για τα απόβλητα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή, το εν λόγω αίτημα πρόκειται να προωθηθεί στις κοινές συνεδρίες (τριλόγους) που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των Ευρωβουλευτών που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι εκ μέρους των πολιτικών ομάδων και των εκπροσώπων του Συμβουλίου και της Κομισιόν που παρακολουθούν την συγκεκριμένη οδηγία.

    Έτσι απομακρύνεται ο κίνδυνος να χρειαστεί η Κύπρος να πληρώσει πρόστιμο για μη συμμόρφωση με το στόχο της ευρωπαϊκής οδηγίας όσον αφορά την αύξηση της ανακύκλωση στο 60% των αστικών αποβλήτων έως το 2025 και στο 65% έως το 2030.

    Ο κ. Συλικιώτης ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στη γνωμοδότηση για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/87/ΕΚ για τα απόβλητα, σε συντονισμό με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες, είχε θέσει επανειλημμένα στις συνεδρίες των σκιωδών εισηγητών πως η Κύπρος δικαιούται την παράταση των 5 χρόνων καθώς το 2013 ανακύκλωσε λιγότερο του 20% των αστικών αποβλήτων.

    Όπως εξήγησε, είχε γίνει λάθος στους υπολογισμούς και δόθηκε στην Eurostat πως η Κύπρος είχε ανακυκλώσει το 2013 το 22% των αστικών αποβλήτων ενώ στην πραγματικότητα είχε ανακυκλώσει μόλις 14,5%.

    Τέλος γίνεται αναφορά στην υπερψήφιση άλλων τροπολογιών που κατέθεσε ο κ. Συλικιώτης μαζί με τους Ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ως προς την ανάγκη να στηριχτούν τα κράτη για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους νέους στόχους που τίθενται για τα απόβλητα, να τονιστούν οι ευθύνες του παραγωγού για να διευκολυνθεί η ανακύκλωση για τους πολίτες και να ενισχυθεί ο ρόλος των τοπικών κοινοτήτων.

    (ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΜΜ)
    ** Το ρεπορτάζ εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 15 October 2016 - 7:39:43 UTC