Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία,Κύπρος,05/06/1999 (ΚΥΠΕ) Η εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου στη Γιουγκοσλαβία, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό κατά την αναχώρησή του για την Κίνα, η λήψη δραστικών μέτρων για την προστασία του κοινού από μολυσμένα βελγικά κρέατα και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Τεστ για την ειρήνη" γράφει ότι με την επιφύλαξη ότι ο Μιλόσεβιτς δυνατό να υπαναχωρήσει κατά την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου για το Κόσοβο, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές προβαίνουν σε άμεσες ενέργειες, ώστε να τεθεί σε κίνηση η διαδικασία που θα οδηγήσει στον τερματισμό των βομβαρδισμών. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την αναχώρησή του για την Κίνα, σύμφωνα με τις οποίες οι συνομιλίες για το Κυπριακό ενδέχεται να επαναληφθούν το Σεπτέμβριο.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Ο Λούις 'καρφώνει' Υπουργό και Αστυνομικούς" γράφει ότι νέα τροπή πήρε χθες εννώπιον του Κακουργιοδικείου η υπόθεση του φυγόδικου Λοϊζου Κωνσταντίνου, οδηγού ταξί, 43 χρόνων από το Στρόβολο, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι τον διευκόλυναν να μπει σε κύκλωμα Ελλήνων λαθρόμπορων, που θα μετέφεραν όπλα από ανατολικές χώρες στην Κύπρο, με σκοπό να τους καταδώσει. Αλλού γράφει ότι η Αγκυρα διαμαρτύρεται για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση στην Κύπρο του ιταλικού πυραυλικού συστήματος.

Ο "Πολίτης" έχει τίτλο "Η μόλυνση αγγίζει και την Κύπρο" και γράφει ότι αφού για μέρες οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στην Κύπρο από το σάλο που έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η μόλυνση βελγικών τροφίμων από διοξίνη, χθες αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, η λήψη δραστικών μέτρων για την προστασία του κοινού. Αλλού γράφει ότι η πρώτη ετήσια δόση φόρων για κάθε νοικοκυριό ξεπερνά το 1999 τις 360 λίρες, το 2001 εκτινάσσεται στις περίπου 1000 λίρες ενώ το 2002, το έτος πριν την εισδοχή της Κύπρου στην Ευρώπη, η κάθε οικογένεια θα πληρώσει 510 λίρες σε φόρους.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Αρχίζει η αποχώρηση από το Κοσσυφοπέδιο" γράφει ότι οι ΝΑΤΟϊκοί εξακολουθούν να βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία, παρά το γεγονός ότι ο Μιλόσεβιτς και το σερβικό Κοινοβούλιο αποδέχτηκαν το ειρηνευτικό σχέδιο των Αχτισάαρι και Τσερνομίρτιν. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην κυκλοφορία εκ μέρους της Τουρκίας πολυσέλιδης έκδοσης για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, και σημειώνει εκτίμηση του δικηγόρου της Αχιλλέα Δημητρίαδη ότι είναι λανθασμένη.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Με όρους αντιδρούν τα κόμματα στους φόρους" γράφει ότι μετέωρα κινδυνεύουν να μείνουν τα μέτρα της κυβέρνησης για την εξυγίανση της οικονομίας, καθώς η αντιπολίτευση ασκεί αυστηρότατη κριτική, ενώ φαίνεται να ανατρέπονται και τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από την κυβερνητική πλευρά προς συζήτηση και έναρξη της εφαρμογής τους. Αλλού γράφει ότι επέστρεψαν χθες στην Κρήτη με μεταγωγικό C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, όλοι οι χειριστές του πυραυλικού συστήματος S300.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Δώστε τώρα θέση στην ειρήνη" γράφει ότι με σύνθημα "Σταματήστε τώρα τους βομβαρδισμούς - δώστε τώρα θέση στην ειρήνη", το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, οι ΝΕΟ και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών διοργανώνουν τη Δευτέρα παλλαϊκή συγκέντρωση καταδίκηςτων ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Νίκου Κατσουρίδη ότι οι προτεινόμενοι από το Υπουργείο Οικονομικών τρόποι για αύξηση των εσόδων του κράτους στοχεύουν στο σύνολο του λαού και δεν υπάρχει συγκεκριμένο μέτρο που να στοχεύει τους έχοντες και κατέχοντες πλούτο.

Η αγλλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει τη διμηνιαία έκθεση του Αμερικανού Προέδρου, Μπιλ Κλίντον, για το Κυπριακό προς το Κογκρέσο σημειώνοντας τη διαβεβαίωσή του ότι οι ΗΠΑ είναι ακόμη ενεργά αναμειγμένες στην προσπάθεια εξέυρεσης λύσης στο Κυπριακό. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισε χθες να προσφύγει στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας σχετικά με το προτεινόμενο Σχέδιο Υγείας.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 5 June 1999 - 6:24:07 UTC