Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/06/1999 (ΚΥΠΕ) Το χθεσινοβραδινό συλλαλητήριο για ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία και οι αντιδράσεις της κυβέρνησης, οι εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, η απαγόρευση βελγικών προϊόντων για προστασία του Κύπριου καταναλωτή λόγω διοξίνης και οι επαρχιακές εκλογές στο ΔΗΣΥ είναι μερικά από τα θέματα τα οποία προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών κυπριακών εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ζωτικά συμφέροντα της Κύπρου σε κίδυνο" προβάλλει χθεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σπύρου Αρότη, με την οποία η κυβέρνηση διαχωρίζει τη θέση της από το χθεσινό συλλαλητήριο καταδίκης των ΝΑΤΟϊκών βομβαριδσμών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Αλλού γράφει ότι οι εξ Ελλάδος επενδυτές ανακάλυψαν το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και επενδύουν ποσά που ανέρχονται σε ημερήσια βάση γύρω στα 500 εκ. δραχμές.

"Η Μάχη" έχει τίτλο "Κρίσιμη Μέρα για την ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία" και γράφει ότι ο ΝΑΤΟϊκός βομβαρδισμός της χώρας μπορεί να τερματιστεί οριστικά και αύριο το απόγευμα εφόσον στη Βόνη έχει εγκριθεί από την G8 το σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η αστυνομία ξεμπλέκει με γοργούς ρυθμούς το νήμα καλοστημένης κομπίνας κλοπιμαίων αυτοκινήτων που διέλυαν σε εξαρτήματα και μετά έστηναν καινούργια.

Ο "Πολίτης" με τίτλο "Η φόρμουλα των '8' για το Κυπριακό" γράφει ότι η Ομάδα των Οκτώ καταλήγει σε συγκεκριμένη φόρμουλα για τον τρόπο αντιμετώπισης των μέχρι σήμερα ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό και αποκαλύπτει ότι στο προσχέδιο της δήλωσης που έχει κυκλοφορήσει μεταξύ των "8" τα ψηφίσματα χαρακτηρίζονται ως "σημείο αναφοράς για τις διαπραγματεύσεις". Αλλού γράφει ότι και οι παιδικές τροφές συμπεριλαμβάνονται στα επικίνδυνα προϊόντα λόγω διοξίνης.

"Η Σημερινή" προβάλλει πρωτοσέλιδα το θέμα με τη διοξίνη κάτω από τον τίτλο "Μπλόκο στα βελγικά προϊόντα" και γράφει ότι η Κύπρος βάζει εμπάργκο στις εισαγωγές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από το Βέλγιο σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους καταναλωτές. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στα προχθεσινά Επαρχιακά Συνέδρια του ΔΗΣΥ αναφέροντας ότι "η ανανέωση έγινε πράξη" και προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται κυρίως στη μεγάλη αναμέτρηση Παναγιώτη Δημητρίου και Πρόδρομου Προδρόμου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου.

"Ο Φιλελεύθερος" έχει τίτλο "Στο μικροσκόπιο χάρτες - κριτήρια" και γράφει ότι η ομάδα των τεχνοκρατών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ασχολείται με τη διαμόρφωση ιδεών και σεναρίων για το Κυπριακό εξετάζει χάρτες που υποβλήθηκαν μέχρι τώρα στο Κυπριακό καθώς και κριτήρια - προϋποθέσεις που υιοθετήθηκαν κατά καιρούς. Αλλού γράφει ότι οι κινητοποιήσεις των οικοδόμων για την ανεργία που εγκαινιάζονται σήμερα με στάση εργασίας, συγκέντρωση και πινακιδοφορία απειλούν να προσλάβουν μορφή μακρόχρονων εκδηλώσεων αν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας.

Η "Χαραυγή" προβάλλει το χθεσινοβραδινό συλλαλητήριο κατά των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία κάτω από τον τίτλο "Ειρήνη Τώρα" και γράφει ότι πέραν της καταδίκης της ΝΑΤΟϊκής θηριωδίας, οι διαδηλωτές στηλίτευσαν την απουσία του ΔΗΣΥ από την εκδήλωση ενώ με τους ΕΔΗ δεν ασχολήθηκε κανένας. Σε άλλο σημείο γράφει ότι "μουδιασμένα" είναι από το βράδυ της Κυριακής ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ, εφόσον άτομα που υποστηρίχθηκαν από τον κομματικό μηχανισμό, όπως αναφέρει, έμειναν εκτός εκλογής στις εκλογές τοπικών στελεχών των επαρχιακών συνεδρίων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στο θέμα της εκταφής λειψάνων και προβάλλει δηλώσεις του επικεφαλής της 20μελούς ομάδας ειδικών, Γουίλιαμ Χάγκλαντ, ότι η διαδικασία αρχίζει και θα συνεχισθεί για ένα με ενάμισι περίπου μήνα. Αλλού γράφει ότι έχουν απαγορευθεί και άλλα βελγικά προϊόντα στην Κύπρο λόγω της κρίσης με το θέμα της διοξίνης.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 8 June 1999 - 7:24:08 UTC