Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-12-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/12/1999 (ΚΥΠΕ) Η επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΞ Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο τον Ιανουάριο, παρασκηνιακές πληροφορίες για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες καθώς και οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια για το Κυπριακό στη Βρετανία είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ο Παπανδρέου έρχεται ξανά" γράφει ότι την Κύπρο θα επισκεφθεί μέσα στον Ιανουάριο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου πριν από την έναρξη του β' γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών προκειμένου να εξετασθούν με την κυπριακή ηγεσία οι εξελίξεις μετά το Ελσίνκι και οι συνομιλίες της Νέας Υόρκης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως εφόσον η Κύπρος θα είναι ένα κομμάτι της Ευρώπης δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο ή σε ό,τι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δικαιούνται.

Το "Θάρρος" κάτω από τον τίτλο " Παρέμβαση με ...'δόσεις'" γράφει ότι οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αξιολογούν τα όσα προέκυψαν από τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της Νέας Υόρκης και σκέφτονται τώρα το χρόνο εκδήλωσης της δικής τους παρέμβασης η οποία σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους αναμένεται να είναι πιεστική προς την τουρκική πλευρά. Αλλού γράφει ότι οι επικεφαλής των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών των έξι υπό ένταξη χωρών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση που έλαβαν οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη σύνοδο του Ελσίνκι ότι η Ενωση θα είναι σε θέση να δεχθεί νέα μέλη στους κόλπους της από το τέλος του 2002.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Δεκανίκι από ΑΚΕΛ ζητά η κυβέρνηση" γράφει ότι σε "τεντωμένο σχοινί" βρίσκονται για μια ακόμη φορά τις τελευταίες εβδομάδες οι σχέσεις της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι αφορμή αυτή τη φορά η νομοθεσία που ο ΔΗΣΥ θέλει να προωθήσει προς έγκριση σήμερα στη Βουλή για την απαλλαγή από τη φορολογία του εισοδήματος των κερδών από επενδύσεις στο Χρηματιστήριο. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία εξετάζει υπόθεση απόπειρας απαγωγής του Δημήτρη Γεωργίου Γαβριήλ, άλλως Μπίλλη, από την Αραδίππου, από τρία πρόσωπα από τη Λεμεσό.

"Η Σημερινή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Λυκοφιλίες" και γράφει ότι σύμφωνα με το "Βήμα" των Αθηνών, για την υπογραφή "συμφώνου φιλίας και συνεργασίας" με την Αγκυρα, τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο και "οι ευρωπαϊκές της δυνάμεις" στηρίζουν τον Ντενκτάς και τη συνομοσπονδία. Αλλού γράφει ότι ανοικτή πρόσκληση σε οργανωμένα σύνολα και πολίτες για να ενταχθούν στο νέο σοσιαλδημοκρατικό κίνημα απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης ξεκαθαρίζοντας ότι η ιδεολογία του κινήματος είναι δεδομένη.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Μας θέτουν πάλι όρους" γράφει ότι νέες τρικλοποδιές βάζουν οι Ολλανδοί στην ενταξιακή μας πορεία, προσθέτοντας ότι πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Ελσίνκι όπου αποσυνδέθηκε η ένταξη από τη λύση του πολιτικού προβλήματος, οι Ολλανδοί επανέρχοται στις παλιές θέσεις τους. Αλλού γράφει ότι στο Εθνικό Συμβούλιο που θα συνέλθει την ερχόμενη Πέμπτη θα τεθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης το θέμα της συμπερίληψης των τουρκικών θέσεων σε συμπληρωματική έκθεση του Γενικού Γραμματέα Κόφι Ανάν για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Περαιτέρω οπισθοδρόμηση" γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε σε εκδήλωση του ΑΚΕΛ Βρετανίας ότι η διαπίστωση του κόμματός του είναι πως και μετά το Ελσίνκι δυστυχώς οδηγούμαστε σε περαιτέρω οπισθοδρόμηση. Αλλού γράφει ότι ο 15χρονος ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου για τη διάρρηξη στη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Ινιας ομολόγησε χθες την πράξη του και παρέδωσε στην αστυνομία τα χρήματοα που έκλεψε.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 20 December 1999 - 7:24:13 UTC