Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-12-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/12/1999 (ΚΥΠΕ) Στα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων δεσπόζει το θέμα επιβολής φόρου πάνω στα κέρδη από χρηματιστηριακές πράξεις και το παρασκήνιο που διαδραματίζεται ενόψει της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή. Η έξαρση των ιογενών λοιμώξεων, η καταδίκη σε ισόβια του Προκοπίου, το λαθρεμπόριο από τα κατεχόμενα, τα θέματα των αδιόριστων καθηγητών και των πατατοπαραγωγών, η διαφορά ΣΕΚ και ΠΕΟ και η υγιεινή των κρεάτων προς κατανάλωση είναι μερικά από τα υπόλοιπα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" προβάλλει ως πρώτη είδηση τις συζητήσεις και αντιπαραθέσεις σχετικά με την επιβολή φόρου πάνω στα κέρδη από τις χρηματιστηριακές πράξεις. Κάτω από τον τίτλο "Εντονο παρασκήνιο για φόρο ΧΑΚ", η εφημερίδα γράφει ότι πριν από τη συζήτηση στη Βουλή "το παρασκήνιο εντάθηκε και κορυφώθηκε χθες", αλλά αποφασίστηκε τελικά "τα τέσσερα νομοθετήματα να τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος την ερχόμενη Τρίτη". Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην έξαρση των ιογενών λοιμώξεων που παρατηρείται τελευταία.

Η "Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Κόμμα Χρηματιστών στη Βουλή", αναφέρεται στο παρασκήνιο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου για επιβολή φόρου πάνω στα κέρδη από χρηματιστηριακές πράξεις και γράφει ότι η συζήτηση εξελίχθηκε σε "θρίλερ με φόντο το ναό του χρήματος και πρωταγωνιστές τους βουλευτές". Σε άλλη θέση γράφει για την καταδίκη του Προκόπη Προκοπίου σε ισόβια για συμμετοχή του στο φόνο του Χαράλαμπου Αεροπόρου.

Ο "Πολίτης" έχει πρώτη είδηση τη συζήτηση στη Βουλή για επιβολή φόρου στα κέρδη από το χρηματιστήριο και, κάτω από τον τίτλο "Υπερκέρδη χωρίς φόρο", γράφει ότι ελάχιστες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε βουλευτές, κόμματα και κυβέρνηση "και στοχεύουν οι μεν στην ψήφιση νομοθεσίας για μηδενικό φόρο στα κέρδη του χρηματιστηρίου, οι δε στη μείωση της φορολογίας". Αλλού γράφει για τα μέτρα που παίρνει το κράτος για πάταξη του λαθρεμπορίου ζώων από τα κατεχόμενα.

Η "Σημερινή" έχει κύριο θέμα τη φορολόγηση των κερδών από το χρηματιστήριο και, κάτω από τον τίτλο "Θρίλερ για το ΧΑΚ", γράφει ότι "οργιώδες παρασκήνιο σημειώθηκε χθες στη Βουλή, με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για φορολόγηση των χρηματιστηριακών πράξεων" και ότι τελικά "αποφασίστηκε όπως το όλο θέμα επαναφερθεί επειγόντως στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη, για λήψη τελικής απόφασης". Η εφημερίδα γράφει επίσης για τους πατατοπαραγωγούς και το αίτημά τους να συναντηθούν με τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη.

Ο "Φιλελεύθερος" με τίτλο "Ανησυχίες για υποτροπή", έχει κύριο θέμα την ενταξιακή πορεία της Κύπρου μετά το Ελσίνκι και γράφει ότι "Αθήνα και Λευκωσία προχωρούν σε συντονισμένη εξόρμηση σε κυβερνήσεις και κοινοβούλια της ΕΕ", με στόχο να διασφαλίσουν την πορεία αυτή "και να αποτρέψουν δυσχερείς εξελίξεις". Σε άλλη θέση στην πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει για τις αντιδράσεις των αδιόριστων καθηγητών στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τον κατάλογο διοριστέων στη Μέση Εκπαίδευση.

Η "Χαραυγή" έχει πρώτη είδηση το θέμα επιβολής φόρου στα κέρδη από το χρηματιστήριο και με τίτλο "Σπλιτ... ο Συναγερμός!" γράφει ότι "στα δυο μοιράστηκε χθες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, απ' αφορμή τη θέση της κυβέρνησης ότι για το 1999 πρέπει να έχει κάποια έσοδα από φορολογία των κερδών". Σε άλλη θέση αναφέρεται στη διαφορά που προέκυψε ανάμεσα στην ΠΕΟ και τη ΣΕΚ και γράφει ότι είναι "ανακριβείς και ατεκμηρίωτοι οι ισχυρισμοί της ΣΕΚ για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει το θέμα της επιβολής φορολογίας στα κέρδη από το χρηματιστήριο και γράφει ότι η κυβέρνηση αναβάλλει την επιβολή φόρου ενόψει της διογκούμενης αντίδρασης που εκδηλώνεται. Σε άλλη είδηση γράφει για τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για την καταλληλότητα των κρεάτων που διοχετεύονται στην αγορά.

(ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)
(N.M.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 21 December 1999 - 7:24:14 UTC