Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-06-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΚΥΠΕ 26/06/2000 Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη τόσο για το Κυπριακό ενόψει του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών καθώς και για δημοσιογραφικές πληροφορίες περί ενός ενδεχόμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, οι εξελίξεις στην κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας και η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Κατηγορείται ο Αρχιεπίσκοπος" ότι στο "μάτι του κυκλώνα βρέθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δεχόμενος έντονη κριτική για τις πρόσφατες δηλώσεις του, με τις οποίες χαρακτήριζε αναξιόπιστο και κατευθυνόμενο μάρτυρα το Χρίστο Στάγκο, τόσο από το μέλος της συνοδικής επιτροπής χωρεπίσκοπο Αρσινόης Γεώργιο όσο και από τον αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη". Αλλού αναφέρει ότιο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε χθες ότι δεν θα μεταφέρονται στην ελληνική πλευρά οι απαράδεκτες θέσεις του Ραούφ Ντενκτάς οι οποίες αφίστανται των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και των συμφωνιών κορυφής όπως πχ λύση συνομοσπονδίας.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Κτηνώδης βιασμός" σημειώνει ότι υπόθεση βιασμού διερευνά από χθες το ΤΑΕ Αμμοχώστου σε βάρος 40χρονης Νορβηγίδας τουρίστριας, η οποία υποστηρίζει στην κατάθεσή της ότι ο άγνωστος δράστης την έκλεψε και ακολούθως τη βίασε παρουσία μάλιστα της 7χρονης κόρης της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρώτος πεσόντας στις μάχες της Λευκωσίας το 1974 Λάκης Ελισσαίος, τα λείψανα του οποίου αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο του DNA, τάφηκε χθες στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

O "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Σήκωσαν τα λάβαρα" ότι "διαστάσεις εμφυλίου" στους κόλπους της Εκκλησίας τείνουν να καταλάβουν οι τελευταίες αλληλοκατηγορίες μεταξύ των ιεραρχών για "ρόζ σκάνδαλα". Αλλού γράφει ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής καλείται σήμερα να αποδεσμεύσει από τα κονδύλια για τη διαφώτιση ποσό ύψους 340 χιλιάδων λιρών για να καλυφθούν για τους επόμενους έξι μήνες οι υπηρεσίες Οίκου Δημόσιων Σχέσεων των ΗΠΑ με στόχο την προώθηση του κυπριακού προβλήματος στις ΗΠΑ.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Αγωνία επενδυτών" γράφει ότι σε αναβρασμό βρίσκονται χιλιάδες επενδυτές των οποίων τα κεφάλαια βρίσκονται "εγκλωβισμένα" στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ δεν υπάρχει σαφής ένδειξη που να προκαλεί αισιοδοξία, αφού η συνεχής πτώση φαίνεται να οδηγεί το Γενικό Δείκτη Τιμών κάτω από το επίπεδο των 500 μονάδων. Αλλού γράφει ότι σε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία θα αποφασισθεί σήμερα κατά πόσο θα διωχθούν ποινικά οι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς Μαραγκός και Φεσσάς σχετικά με την υπόθεση του "παραστρατιωτικού επιτελείου".

"Ο Φιλελεύθερος" προβάλλοντας πρωτοσέλιδα τις προετοιμασίες ενόψει του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών υπό τον τίτλο "ΟΗΕ: Πρώτα οι περιουσίες", γράφει ότι ο Αλβαρο ντε Σότο παρουσιάζεται αποφασισμένος, παρά την αντίθεση της Λευκωσίας, να προτάξει το κεφάλαιο των πειρουσιών αρχίζοντας τη διαδικασία "ανορθόδοξα", προτάσσοντας στη διαδικασία το θέμα των περιουσιών σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί η αξίωση Ντενκτάς, ο οποίος διαμαρτύρεται για το ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι μέσα στα σχέδια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η "Χαραυγή" έχει κύριο τίτλο "Συγχωροχάρτι Κλίντον προς την Τουρκία" και αναφέρεται στην εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου στο "Βήμα της Κυριακής", επισημαίνοντας πως με την αναφορά του σε "προσπάθειες της Τουρκίας για διάλογο στο Κυπριακό", δίδει εμμέσως πλην σαφώς συγχωροχάρτι στην Αγκυρα η οποία στηρίζει απεριόριστα τις θέσεις Ντενκτάς για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει ότι νέος Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο τοποθετείται ο Χρήστος Παναγόπουλος, προϊστάμενος της αρμόδιας διεύθυνσης για το Κυπριακό στο ελληνικό ΥΠΕΞ.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 26 June 2000 - 6:24:09 UTC