Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 12/04/2006

Η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος στην Ινδία, η μετακίνηση είκοσι μελών της ΜΜΑΔ και του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού σε άλλη υπηρεσία της Αστυνομίας, ο φόνος που διαπράχθηκε χθες βράδυ στον Στρόβολο, η επιστολή που απέστειλε χθες η Ιερά Σύνοδος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε σχέση με τη μετάβαση μελών στη διευρυμένη σύνοδο της Γενεύης και η αύξηση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η ''Αλήθεια'' στο βασικό της θέμα με τίτλο ''Ανθρωπομάζωμα για χατίρι του Θεοδώρου'' γράφει ότι οι οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρου Θεοδώρου προς την Αστυνομία ήταν επιτακτικές να συλληφθεί πάση θυσία ο λεγόμενος ''δράκος'' είχε αποτέλεσμα σε ένα μήνα η Αστυνομία να οδηγήσει 300 περίπου αθώους πολίτες για ανάκριση ως ύποπτους δράκους. Αλλού γράφει ότι ''βουλιάζει μεσοπέλαγα το Νέο Νοσοκομείο Λευκωσίας αφού εδώ και δύο εβδομάδες επικρατεί τρικυμία στις σχέσεις του Υπουργείου Υγείας και των πέντε μελών της διευθυντικής ομάδας.

''Η Μάχη'' στο κύριο θέμα της με τίτλο ''Μμάδησαν αθώους αστυνομικούς'' γράφει ότι ''εκδικητικές'' μεταθέσεις αστυνομικών με πολιτικές προεκτάσεις αποφάσισε ξαφνικά χθες ο Αρχηγός της δύναμης Χαράλαμπος Κουλέντης σε συνεννόηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, εκμεταλλευόμενοι την δήθεν αναδιάρθρωση της ΜΜΑΔ μετά την κακοποίηση των δύο φοιτητών. Αλλού γράφει ότι η Ιερά Σύνοδος απέστειλε χθες επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με την οποία τον ενημερώνει για την απόφαση της να μεταβούν στη Διευρυμένη Σύνοδο της Γενεύης για το θέμα της κενώσεως ή μη του Αρχιεπισκοπικού θρόνου όλα τα μέλη της εκτός από τους Χωρεπισκόπους Σαλαμίνος και Αρσινόης.

Ο ''Πολίτης'' στο βασικό του θέμα υπό τον τίτλο ''Φάγωμα εξπρές χαλίτικης γης'' γράφει ότι ποινική ανάκριση διενεργεί η Αστυνομία εδώ και μερικές εβδομάδες εναντίον λειτουργών του Κτηματολογίου, περιλαμβανομένου και του Διευθυντή του Τμήματος Ανδρέα Χριστοδούλου, αναφορικά με υπόθεση παραχώρησης κρατικής (χαλίτικης) γης σε ιδιώτη - επιχειρηματία. Αλλού ο ''Π'' προβάλει κοινωνιολογική έρευνα με τίτλο ''οι επιπτώσεις μιας μακράς Προσφυγιάς'' και γράφει ότι αυτή κατέδειξε ότι οι Κύπριοι πρόσφυγες ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και στηρίχθηκαν στα πόδια τους σε ικανοποιητικό βαθμό σε σύγκριση με πρόσφυγες άλλων χωρών.

''Η Σημερινή'' με τίτλο ''Δύο ριπές για τον Γ. Κύπρου - Φάντικ'' γράφει ότι νέα σελίδα στον πόλεμο των Φατριών για επικράτηση στον κόσμο της νύκτας γράφτηκε χθες βράδυ στο Στρόβολο με το φόνο του 43χρονου Γιώργου Κύπρου, άλλως Φάντικ, από τη Λευκωσία, που φέρεται να δραστηριοποιείται στον τομέα των ινστιτούτων μασάζ και των χαρτοπαικτικών λεσχών. Αλλού γράφει ότι με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι καταθέσεις για τον ξυλοδαρμό των δύο φοιτητών, ώστε αύριο να είναι έτοιμο το πόρισμα της ποινικής ανάκρισης όπως υποσχέθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.

''Ο Φιλελεύθερος'' γράφει στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Μμάδησαν είκοσι'' ότι είκοσι μέλη της ΜΜΑΔ και του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού πήραν χθες φύλλο πορείας προς ενίσχυση άλλων υπηρεσιών, ενώ τέσσερις φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ξυλοδαρμού των δύο φοιτητών, έμειναν τελικά ''άθικτοι'' ενόψει της ποινικής ανάκρισης. Αλλού γράφει ότι το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις αλλά και παραπέρα σύσφιξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Κύπρου και Ινδίας είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα των επαφών του Προέδρου Παπαδόπουλου στην Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Η ''Χαραυγή'' στο βασικό της θέμα υπό τον τίτλο ''Κατάθεση ψυχής'' γράφει ότι ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας ανακοίνωσε κατά την χθεσινή του επίσκεψη στο Ιδρυμα του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες στη Λεμεσό ότι ένα σημαντικό κονδύλι από τα χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος θα δοθεί σε ευαγή ιδρύματα. Αλλού γράφει ότι ο καλπασμός των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου δεν αναμένεται να αφήσει ανεπηρέαστη την Κύπρο καθώς οι εταιρείες πετρελαιοειδών βρίσκονται σε στάση αναμονής και σταθμίζουν τις εξελίξεις.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Τα ατυχήματα ο πιο μεγάλος δολοφόνος των παιδιών'' γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης δήλωσε χθες ότι ο τραυματισμός των παιδιών, ηλικίας ενός μέχρι 14, από ατυχήματα αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά αυτής της ηλικίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλού γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση πιθανόν σύντομα να αντιμετωπίσει το Ανώτατο Δικαστήριο και σημαντικά πρόστιμα από την ΕΕ λόγω της υψηλής φορολογίας που επιβάλλει στην εγγραφή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Financial Mirror'' με τίτλο ''Εκτινάχθηκαν στα ύψη οι τιμές πετρελαίου'' γράφει ότι ''φωτιά'' πήραν οι τιμές του πετρελαίου με αφορμή τα δημοσιεύματα για πιθανά σενάρια στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα στην προσφορά από τη Νιγηρία. Αλλού γράφει ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού απεύθυνε μια ανοικτή πρόσκληση στους Ρώσους την περασμένη εβδομάδα για να εμπλακούν στις επενδύσεις για δημιουργία γκολφ καθώς η Κύπρος προσπαθεί να δημιουργήσει επιπρόσθετα έντεκα γήπεδα γκολφ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 12 April 2006 - 14:19:13 UTC