Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 30/04/2006

Η σημασία της επίσκεψης του Προέδρου Παπαδόπουλου στην Αίγυπτο την ερχόμενη εβδομάδα, τα προβλήματα στον τομέα των φρουτοπαραγωγών, το χρέος του κράτους για τις τ/κ περιουσίες, τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στον εκλογικό χάρτη της Κύπρου, η κοινή εκδήλωση Ε/Κ και Τ/Κ για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων της περιοχής Τηλλυρίας, η προσπάθεια να καταρριφθεί το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη αλυσίδα στηθόδεσμων στον κόσμο, καθώς και τα ''φιλικά'' δάνεια που προσφέρουν οι τρεις μεγάλες τράπεζες της Κύπρου, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' με τίτλο ''Στα μαχαίρια'' γράφει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διπλωματική αντιπαράθεση με τον Πρεσβευτή της Γαλλίας στη Λευκωσία σε τέτοιο σημείο που έχει ζητήσει την αντικατάσταση του. Η κυβέρνηση, προσθέτει, είναι δυσαρεστημένη από τις επισημάνσεις του Πρεσβευτή αναφορικά με τον τρόπο που εκμεταλλεύεται η Λευκωσία, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, τη συνάντηση του Παρισιού, θέτοντας σε κίνδυνο να ανατιναχθεί στον αέρα η διαδικασία που συμφωνήθηκε. Αλλού γράφει ότι ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κινδυνεύει να αχθεί η Κύπρος σε σχέση με την παράλειψή της να εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία για τις επαγγελματικές συντάξεις.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Χωρίς αντίκρισμα οι μέχρι τώρα υποσχέσεις των αρμοδίων'' γράφει ότι από απελπισία και οργή διακατέχονται οι φρουτοπαραγωγοί των ορεινών περιοχών αφού οι μέχρι τώρα υποσχέσεις των αρμοδίων για οικονομική ενίσχυση και βοήθεια για τις ζημιές που υπέστησαν από τις χαλαζοπτώσεις αποδείχθηκαν λόγια του αέρα και χωρίς αντίκρισμα. Αλλού γράφει ότι σε διακήρυξή του για την αυριανή δεύτερη επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι η ένταξη δεν αποτελεί το τέλος αλλά σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής που θα σφραγίσει το μέλλον της Κύπρου.

Ο ''Πολίτης'' με τίτλο ''Εφιάλτης 1 δις για περιουσιακό'' γράφει ότι η ελαφρότητα με την οποία η κυπριακή πολιτεία χειρίστηκε μετά την εισβολή το ζήτημα των τ/κ περιουσιών αλλά και κατά διαστήματα το ίδιο το εθνικό ζήτημα, είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση ενός αστρονομικού αλλά ''κρυφού'' χρέους το οποίο οι φορολογούμενοι πολίτες θα κληθούν αργά ή γρήγορα να καταβάλουν εάν τελικά δεν λυθεί το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι με την επίσκεψη του Προέδρου Παπαδόπουλου στην Αίγυπτο ολοκληρώνεται μια πολύμηνη διεργασία με τη γείτονα χώρα για την αγορά φυσικού αερίου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του μεγαλύτερου ενεργειακού έργου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ιστορία της Κύπρου.

''Η Σημερινή'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Μάχη πόλεων'' γράφει ότι σενάρια ανακατανομής των βουλευτικών εδρών στις έξι εκλογικές περιφέρειες πυροδοτεί η δημοσιοποίηση στοιχείων για τον αριθμό των εκλογέων ανά επαρχία καθώς και ο μεγάλος αριθμός των μη εγγεγραμμένων νέων ψηφοφόρων. Προσθέτει ότι υπάρχουν νέα δεδομένα στον εκλογικό χάρτη της Κύπρου με την πρόσθετη έδρα να διεκδικείται από τη Λάρνακα και την Αμμόχωστο. Αλλού γράφει ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων της περιοχής Τηλλυρίας ώστε να διευκολυνθούν οι επαφές των δύο κοινοτήτων, αξίωσαν χθες, με κοινή εκδήλωσή τους, Ε/Κ και Τ/Κ.

''Ο Φιλελεύθερος'' με τίτλο ''Ρεκόρ 'φιλικών' δανείων'' γράφει ότι σε ύψη που ξεπερνούν τα 160 εκατ. λίρες ανέρχονται τα δάνεια που οι τρεις μεγάλες κυπριακές τράπεζες έχουν παραχωρήσει σε διοικητικούς και διευθυντικούς συμβούλους και συνδεδεμένα με αυτούς φυσικά και νομικά πρόσωπα, και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους, όπως στο υπόλοιπο προσωπικό. Αλλού γράφει ότι οι Αγγλοαμερικανοί και κύκλοι των Βρυξελλών προωθούν ένα πακέτο μέτρων με τον κωδικό ''όλα στο τραπέζι'' και με στόχο την πλήρη αποενοχοποίηση της Αγκυρας, ώστε να δημιουργήσουν εικόνα κινητικότητας στο Κυπριακό και να αποφύγουν το ενδεχόμενο ευρωτουρκικής κρίσης.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Διεκδικούμε και άλλα'' γράφει ότι με εχέγγυα τον πρότερο βίο και την πολιτεία, την 80χρονη αγωνιστική παρουσία του ΑΚΕΛ, οι εργαζόμενοι της Κύπρου σηκώνουν αύριο, Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζομένων, ψηλά τα λάβαρα και τη γροθιά τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εργατική τάξη με μπροστάρη το ΑΚΕΛ και το συνδικαλιστικό κίνημα στέκονται εμπόδιο στις ορέξεις του κεφαλαίου και του νεοφιλελευθερισμού. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος χαρακτήρισε την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στις Βρυξέλλες απόλυτα επιτυχημένη.

Η αγγλόφωνη ''Sunday Mail'' με τίτλο ''Το κρυφό κόστος των αεροπορικών ταξιδιών'' γράφει ότι ενώ τα βασικά αεροπορικά ναύλα φαίνονται πιο φθηνά από ποτέ, την ίδια ώρα οι πρόσθετες χρεώσεις για τα αεροπορικά εισιτήρια αυξάνονται συνεχώς, προκαλώντας σύγχυση στους επιβάτες, προειδοποίησε χθες ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σήμερα στην Πάφο θα γίνει μια προσπάθεια να καταρριφθεί το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη αλυσίδα στηθόδεσμων στον κόσμο με στόχο να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τον καρκίνο του μαστού.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 30 April 2006 - 14:19:06 UTC