Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 18/11/2006

Η επιστολή του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για επανέναρξη των συζητήσεων για τις τεχνικές επιτροπές, η θετική απάντηση της ε/κ πλευράς, η σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό των συγκυβερνώντων κομμάτων υπό το φως της διαφοράς του ΑΚΕΛ με τον Υπουργό Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης, τα στοιχεία του Υπουργείου Αμυνας για ικανοποίηση αιτημάτων κομμάτων για ευνοιοκρατικές μεταθέσεις στην Εθνική Φρουρά, η παραδοχή Βρετανού ότι σκότωσε τον Χρίστο Παπίρη, καθώς και η χρήση ακατάλληλων τροφών για μεγάλωμα των κυπριακών ζώων, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει πρωτοσέλιδα ο κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''7 δεν πρόλαβαν το τηλεφώνημα'', αναφέρεται σε προβλήματα στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και γράφει συγκεκριμένα πως ''επτά τουλάχιστον ασθενείς, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στις λίστες αναμονής, δεν πρόλαβαν το τηλεφώνημα, δεν κατάφεραν να αντέξουν και πέθαναν πριν έρθει η σειρά τους να κληθούν για την επέμβασή τους''. Σε άλλη είδηση γράφει ότι προκηρύχθηκε κενός ο θρόνος στη Μητρόπολη Πάφου και έτσι ξεκινά ο προεκλογικός αγώνας για διαδοχή του Χρυσοστόμου, ο οποίος ανεδείχθη Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Κύπρου.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Η 'επαγρύπνηση' απαιτούσε ρουσφέτια'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι αναθερμαίνεται και επεκτείνεται η ''κόντρα'' στους κόλπους της συγκυβέρνησης με πρωταγωνιστές το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ, ενώ το κομμουνιστικό κόμμα εξακολουθεί να επικρίνει και να κατακρίνει τον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, σε σχέση με τη θέση του στους φόρους κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμυνας Πέτρος Καρεκλάς δήλωσε ότι η Εθνική Φρουρά συγκρίνεται ευνοϊκά με άλλους στρατούς στην έκταση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Ο ''Πολίτης'' κάτω από τον τίτλο ''Ρουσφέτι από τα κόμματα και με ονόματα'', δημοσιοποιεί στο κύριο του θέμα κατάλογο που ετοίμασε το Υπουργείο Αμυνας επί Κυριάκου Μαυρονικόλα, ο οποίος ''καταδεικνύει την ικανοποίηση αιτημάτων για ευνοιοκρατικές μεταθέσεις στρατιωτών και αξιωματικών, όχι μόνο από το κόμμα της Αριστεράς, αλλά και από την ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ ακόμη και τον ΔΗΣΥ''. Αλλού γράφει ότι ανακηρύχθηκαν χθες χωρίς ανθυποψήφιο ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών και των κατεχόμενων Δήμων της Μόρφου, Καραβά και Κυθραίας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακηρυχθούν και οι Δήμαρχοι Λευκονοίκου και Λύσης.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Ενώπιος Ενωπίω σήμερα στο Προεδρικό'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι η σημερινή συνάντηση των συγκυβερνώντων κομμάτων στο Προεδρικό ήταν προγραμματισμένη από τη 10η Νοεμβρίου, αλλά αυτή καθίσταται ιδιαίτερα κρίσιμη λόγω των σκληρών επιθέσεων και χαρακτηρισμών που εκτοξεύτηκαν εναντίον αλλήλων. Αλλού γράφει ότι το πενταμελές Εφετείο απέρριψε ομόφωνα την έφεση που καταχώρησε η αεροπορική εταιρεία Ajet σε βάρος δικαστικής απόφασης η οποία έκρινε νόμιμη και ορθή τη διαδικασία που διεξάγεται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό στις 14 Αυγούστου 2005.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Ξεκαθάρισμα λογαριασμών'', αναφέρεται στο κύριο του θέμα στη σημερινή συνάντηση συγκυβερνώντων κομμάτων και σχολιάζει πως τα ''ανοιχτά μέτωπα'' στη συγκυβέρνηση διαφοροποιούν εκ των πραγμάτων την ατζέντα της προγραμματισμένης από τις αρχές του μηνός συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Αλλού γράφει ότι ενοχλημένη είναι η κυπριακή κυβέρνηση από τα όσα δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Επίτροπος για τη διεύρυνση Ολι Ρεν ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου είναι θέμα του ΟΗΕ.

Η ''Χαραυγή'' στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Ωθηση στη συμφωνία'' και γράφει ότι η Λευκωσία χαιρέτισε στην επιστολή του Ιμπραχίμ Γκαμπάρι ως ώθηση στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου μεταξύ του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, και προσθέτει ότι η ανταπόκριση της ε/κ πλευράς θα είναι θετική. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας των Αθηνών.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' κάτω από τον τίτλο ''Βρετανός παραδέχεται ότι σκότωσε έφηβο'', αναφέρεται στο κύριο της θέμα στην παραδοχή του Βρετανού Τζούλιαν Χάρινγκτον ότι σκότωσε τον Χρίστο Παπίρη. Αλλού γράφει ότι οι υπεραγορές και οι καταναλωτές επέκριναν την κυβέρνηση επειδή δεν έκανε αρκετά για να ικανοποιήσει τα συμφέροντά τους μέσω του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τα νέα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.

Η εβδομαδιαία ''Μάθε'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Δηλητήριο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι'' ότι τα κυπριακά ζώα παχαίνουν με τροφές εκτός προδιαγραφών, οι οποίες είναι επικίνδυνες τόσο για τα ζώα όσο και για τον άνθρωπο. Αλλού γράφει ότι οι κάτοικοι της Τόχνης κατηγορούν τον Κοινοτάρχη τους για αδιαφορία, η οποία τους υποβαθμίζει σε κάτοικους δεύτερης κατηγορίας και θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 18 November 2006 - 15:19:10 UTC