Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-24

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Νέο κρούσμα εγκηματικότητας στους κόλπους της αστυνομίας.

Αστυνομικός συνελήφθη ώς ύποπτος για εικοσιπέντε εμπρησμούς, στην Ξυλοφάγου.

Στο παρα-πέντε η Αστυνομία Λεμεσού, απέτρεψε νέες εγκληματικές ενέργειες, όταν ύστερα από πληροφορίες, βρήκε σε ανοικτό χώρο των δυτικών προαστίων, δύο βόμβες, έτοιμες προς χρήση.


Διεξοδικές, μελετημένες και ειλικρινείς, χαρακτήρισε τις εξηγήσεις που έδωσε η Κυβέρνηση για τα ερωτήματα που τέθηκαν στο θέμα των προϋπολογισμών για την Αμυνα, ο Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της βουλής, Τάκης Χατζηδημητρίου.

Ο κύριος Χατζηδημητρίου, που μιλούσε ύστερα από ευρεία σύσκεψη για την Αμυνα στο Προεδρικό, με την συμμετοχή της κοινοβουλευτικής επιτροπής αμυνας, εκπροσώπων όλων των κομμάτων, πλην του ΔΗΚΟ, δήλωσε πως ο προϋπολογισμός του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, θα ψηφιστεί στην ολότητά του, στην προσεχή ή την μεταπροσεχή συνεδρία της ολομέλειας της βουλής.


Διαφορετικές εκτιμήσεις φαίνεται να παρουσιάζονται μεταξύ της ομάδας των Οκτώ σε σχέση με την διατύπωση του κειμένου για το Κυπριακό, που αναμένεται να υιοθετήσει η σύνοδος κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουνίου στην Κολωνία.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του πρέσβη της Ρωσσίας στην Κύπρο Γκεόργκι Μουράτοφ, ύστερα από σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, προς τον οποίο απήυθυνε πρόσκληση για να συμμετάσχει σε παγκόσμια συνάντηση πρώην υπουργών εξωτερικών από όλο τον κόσμο, που θα γίνει τον Ιούλιο στην Μόσχα, για συζήτηση των διεθνών εξελίξεων.


Η κυβέρνηση έχει στρατηγική στην άσκηση, της πολιτικής της, στο Κυπριακό, την οποία και ακολουθεί, γι'αυτό και δεν θα παρουσιάσει έγγραφες προτάσεις στην επόμενη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, θέμα στρατηγικής έθεσαν στη πρόσφατη συνεδρία του εθνικού συμβουλίου κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι κλήθηκαν να υποβάλουν γραπτώς τις προτάσεις τους.

Ερωτηθείς ο Κώστας Σερέζης κατα πόσο ο πρόεδρος Κληρίδης εξακολουθεί να αποδέχεται την πρόταση της ΕΔΕΚ, για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε πως κάτι που αποδέχθηκε στο παρελθόν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να το απορρίπτει τώρα.

Ξεκαθάρισε ωστόσο οτι για τη βελτίωση της λειτουργίας του εθνικού συμβουλίου χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που συμμετέχουν στο σώμα.


Γιά τρίτη συνεχόμενη νύκτα, η Νατοϊκή μανία άφησε τη Γιουγκοσλαβική επικράτεια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Οι κάτοικοι του Βελιγραδίου έχουν πρόσβαση μόνο, στο δέκα τοις εκατόν, των αποθεμάτων νερού.

Κι ενώ οι βομβαρδισμοί εισέρχονται στον τρίτο τους μήνα, τα νήματα της διπλωματίας αρχίζουν να κινούνται και πάλι.


Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος συνέχισε την περιοδεία του στην Κύπρο.

Το πρωί, επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθως ο Πατριάρχης, επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, όπου τον υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος και οι Αρχές της κωμόπολης Ευρύχου.

Ακολούθησε δέηση, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ευρύχου και σύντομη προσφώνηση από τον Μητροπολίτη Μόρφου και αντιφώνηση από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Το μεσημέρι ο Πατρίαρχης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κύκκου, όπου τον υποδέχηκε ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος Νικηφόρος.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου του Γ'.


Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Ελλάδα.
Το ΑΚΕΛ επέδωσε τις προτάσεις του στον Υπουργό Οικονομικών, Τάκη Κληρίδη, στο πλαίσιο του κοινονικού διαλόγου, και οι οποίες αφορούν τις τροποποιήσεις του φορολογικού συστήματος, την ενίσχυση των οικονομικών του κράτους, και τις κοινωνικές παροχές.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, παραδίδοντας τις προτάσεις, είπε ότι στόχος του ΑΚΕΛ είναι να διευκολύνει τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και τον κόσμο που ζει κάτω από το επίπεδο φτώχειας, να έχει καλύτερες δυνατότητες στη ζωή.

Παραλαμβάνοντας τις προτάσεις, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης θα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψην, τις απόψεις όλων των κομμάτων.


Ως τουλάχιστον ατυχή χαρακτηρίζει το Συμβούλιο υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στην πρωτεύουσα παρέχεται ακατάλληλο προς πόση νερό.

Το παρεχόμενο νερό διευκρινίζει σε ανακοίνωση του το συμβούλιο ελέγχεται ποιοτικά και διαβεβαιώνει το κοινό πως δεν πρέπει να ανησυχεί απο την χρήση του νερού.

Η κυβέρνηση, (προσθέτει στην ανακοίνωση του το συμβούλιο υδατοπρομήθειας), θα πρέπει να προχωρήσει στα μέτρα που εξήγγειλε για οριστική αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος προκειμένου και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν απο την διακοπτόμενη παροχή νερού, να εκλείψουν.


Με εκπλήξεις έπεσε η αυλαία του πεντηκοστού δεύτερου κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών, πού γιά δύο εβδομάδες συγκέντρωσε την ελίτ, του παγκοσμίου κινηματογράφου.

Η Βελγική ταινία "Ροζέττα", κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα, ξαφνιάζοντας τον κινηματογραφικό κόσμο, αλλά και τους ίδιους τους συντελεστές της, Λούκ και Ζάν Πιέρ Νταρντέν.

Επικρατέστερη γιά το μεγάλο βραβείο των Καννών, εθεωρείτο η ταινία "Ολα γιά τη μητέρα μου" του Πέντρο Αλμοδοβάρ, ωστόσο ο ιδιόρρυθμος Ισπανός σκηνοθέτης, δεν έμεινε με άδεια χέρια, αφού πήρε το βραβείο σκηνοθεσίας.

Το βραβείο ανδρικής ερμηνείας εξασφάλισε ο Εμανουέλ Σοτέ, γιά την ταινία "Η Ανθρωπότητα" του Μπρούνο Ντιμόν, ενώ το βραβείο γυναικείας ερμηνείας μοιράστηκαν η Σεβερίν Κανέλ γιά την "Ανθρωπότητα" και η Εμιλί Ντεκέν, γιά τη "Ροζέττα".


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε θα εμφανίζονται παροδικές ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ αλλά παροδικά στις προσήνεμες περιοχές θα είναι μέτριοι και θα φτάνουν τα 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές και η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια και στους 16 βαθμούς στα δυτικά παράλια.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς, Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι, Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά, ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και στις έξη και σαράντα-πέντε, ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς, ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ, και στην συνέχεια την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 24 May 1999 - 15:27:14 UTC