Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΑΚ Ν
  • [03] ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΤΑΣΣΟΣ ΛΙΝ
  • [05] ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΠΟΙΚΟΙ
  • [06] ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  • [07] ΑΝΑΣΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [08] ΕΔΕΚ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ
  • [09] ΠΕΟ ΔΙΑΨΕΥΣΗ
  • [10] ΤΑΛΑΤ
  • [11] ΡΩΣΙΑ ΕΚΡΗΞΗ
  • [12] ΙΤΑΛΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ
  • [13] ΙΡΑΚ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
  • [14] ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟ
  • [15] ΑΤΗΚ
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/09/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ληστές άρπαξαν το πρωί είκοσι χιλιάδες λίρες από το εστιατόριο Μακτόναλντ στην Εγκωμη, στη Λευκωσία και εξαφανίστηκαν

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναχωρεί στις τέσσερις το απόγευμα για την Αθήνα για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη

    Η κυβέρνηση καταγγέλει τις νέες μεθοδεύσεις του Ραούφ Ντενκτάς για διαμοιρασμό περιουσιών σε εποίκους

    Δεν ασκήθηκαν πιέσεις για αναβολή της άσκησης Νικηφόρος δήλωσε ο υπουργός Αμυνας

    Δεν επιτρέπεται η απόκλιση από οδηγίες της Ευρώπης χωρίς λύση του Κυπριακού δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ δεν αποστέλλει αντιπροσωπείες στα κατεχόμενα

    [02] ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΑΚ Ν

    Ενοπλη ληστεία διαπράχθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στο εστιατόριο Μακ Ντόναλντ στην Εγκωμη, στη Λευκωσία. Οι δράστες, που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, συναπεκόμισαν είκοσι χιλιάδες λίρες. Σε δηλώσεις στο Τρίτο του Ρικ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι γύρω στις τέσσερις καί δέκα το πρωί δυό κουκουλοφόροι εισήλθαν στο εστιατόριο καί υπό την απειλή πιστολιού και μαχαιριών κλείδωσαν τις έξι υπαλλήλους σε αποθήκη και άρπαξαν τις εισπράξεις των τελευταίων τριών ημερών ύψους είκοσι χιλιάδων λιρών και εξαφανίστηκαν. Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν αποκόψει προηγουμένως τις τηλεφωνικές γραμμές του εστιατορίου Μακτόναλντ, ενώ ο συνδυασμός του χρηματοκιβωτίου δεν βρισκόταν σε λειτουργία την ώρα της ληστείας. Είκοσι λεπτά αργότερα τρεις από τις γυναίκες κατάφεραν να βγουν από την αποθήκη και να ειδοποιήσουν την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό καί σύλληψη των δραστών.

    [03] ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΤΟ

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό σε σχέση με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν στην Αθήνα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για την ελληνική πρωτεύουσα στις τέσσερις το απόγευμα και εκτός από τον Ελληνα Πρωθυπουργό θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Καραμανλή. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι η ημερήσια διάταξη των συνομιλιών είναι ανοικτή. Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι διεξάγεται μελέτη για το σχέδιο Ανάν ώστε να καταγραφούν όλα τα στοιχεία επί των οποίων πρέπει να υπάρξουν αλλαγές, και να επιδιωχθεί η διαπραγμάτευσή τους.

    [04] ΤΑΣΣΟΣ ΛΙΝ

    Την προσφορα της υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας Αννα Λιντ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα, εξήρε ο Προεδρος Παπαδόπουλος υπογράφοντας το πρωί το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοιξε στο Σουηδικό Προξενείο στη Λευκωσία. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι η Αννα Λιντ θα ζει στις σκέψη και την καρδιά του κυπριακού λαού, γιατί διαδραμάτισε πολυ εποικοδομητικό και χρήσιμο ρόλο. Η κυβέρνηση της Κύπρου και ο κυπριακός λαός είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τη συμπάθεια της προς την κυβέρνηση και το φιλικό λαό της Σουηδίας. Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων είπε ότι η Αννα Λιντ ήταν μια πολύ καλή φίλη της Κύπρου, βοήθησε στην ενταξιακή πορεία και πάντοτε ενίσχυε τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [05] ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΠΟΙΚΟΙ

    Η κυβέρνηση καταγγέλει τις νέες μεθοδεύσεις του Ραούφ Ντενκτάς για διαμοιρασμό περιουσιών σε εποίκους κυρίως στην περιοχή της Μόρφου, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την υποστήριξη τους στις λεγόμενες εκλογές. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε παραστάσεις για τις ενέργειες Ντενκτάς προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και το Συμβούλιο Ασφαλείας και στις χώρες οι οποίες έχουν δυνατότητα επιρροής προς τον κατοχικό ηγέτη

    [06] ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

    Ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας δήλωσε ότι οι προετοιμασίες της Εθνικής Φρουράς για την άσκηση Νικηφόρος 2003 συνεχίζονται κανονικά και διέψευσε ότι ασκήθηκαν εξωτγερικές πιέσεις για αναβολή της. Πρόσθεσε, ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οποιεσδήποτε πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό που να καθιστούν αναγκαία την αναβολή της άσκησης. Ο κύριος Μαυρονικόλας που μιλούσε ύστερα από την τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπαξιωματικών της Αεροπορίας, είπε ότι το εάν και πότε θα γίνει η άσκηση, είναι πολιτική απόφαση, η οποία θα ληφθεί στον κατάλληλο χρόνο.

    [07] ΑΝΑΣΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν επιτρέπεται η απόκλιση από οδηγίες της Ευρώπης χωρίς λύση του Κυπριακού. Ο κύριος Αναστασιάδης σχολιάζε τη θέση του Προέδρου των ΕΔΗ Γιώργου Βασιλείου για νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι ευρωεκλογές να ακυρωθούν με τη λύση του Κυπριακού και να διεξαχθούν εκ νέου στη βάση των δύο εκλογικών περιφερειών. Ο κύριος Αναστασιάδης που μιλούσε ύστερα από συνάντηση με την ηγεσία της ΔΕΟΚ είπε ότι το θέμα θα απασχολήσει το Εθνικό Συμβούλιο.

    [08] ΕΔΕΚ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ διαψεύδει κατηγορηματικά με ανακοίνωσή του τον ισχυρισμό ότι αποστέλλει αντιπροσωπείες στα κατεχόμενα για επαφές με τουρκοκυπριακά κόμματα της αντιπολίτευσης", τον οποίο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Αλήθεια. Η ΕΔΕΚ τονίζει ότι ουδέποτε αντιπροσωπεία της έχει μεταβεί στα κατεχόμενα, ενώ οι συναντήσεις του κόμματος με τουρκοκυπριακά κόμματα πραγματοποιούνται όλες στις ελεύθερες περιοχές. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης το Κίνημα ανέκαθεν διαφωνούσε με την πρακτική επίδειξης διαβατηρίων και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για κατάργηση της απαράδεκτης αυτής απαίτησης και για διασφάλιση του δικαιώματος της πραγματικής ελεύθερης διακίνησης.

    [09] ΠΕΟ ΔΙΑΨΕΥΣΗ

    Εξάλλου η ΠΕΟ με ανακοίνωση της διαψεύδει ότι η ηγεσία της συγχάρηκε την ηγεσία του Δησύ σχετικά με την απόφαση για πραγματοποίηση επίσκεψης αντιπροσωπείας του στα κατεχόμενα, επιδεικνύοντας διαβατήρια στο κατοχικό οδόφραγμα. Η θέση της ΠΕΟ στο θέμα της επίδειξης διαβατηρίων, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι σαφής και ταυτίζεται με τη θέση του Εθνικού Συμβουλίου.

    [10] ΤΑΛΑΤ

    Την πολιτική του Ραούφ Ντενκτάς και των κομμάτων που υποστηρίζουν το ψευδοκαθεστώς στα κατεχόμενα στο θέμα της παραχώρησης της λεγόμενης ιθαγένειας επέκρινε με δριμύτητα ο αρχηγός του Τουρκικού Ρεπουπλικανικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ο Ταλάτ δήλωσε ότι η λεγόμενη ιθαγένεια παραχωρείται παρά τις προειδοποιήσεις ότι τα στοιχεία θα έπρέπε να δημοσιεύονται. Χαρακτήρισε επίσης την κατάσταση αυτή πρωτόγνωρη διεθνώς. Εξάλλου ο αρθρογράφος της Κίπρις, Μπασαράν Ντουζγκιούν, αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης παραχώρησης ιθαγένειας γράφει ότι οι ψευδοαρχές ετοιμάζονται να παραχωρήσουν τη λεγόμενη ιθαγένεια σε άλλα χίλια άτομα.

    [11] ΡΩΣΙΑ ΕΚΡΗΞΗ

    Στην Ιγκουσετία, στα σύνορα της Ρωσίας με την Τσετσενία εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την έδρα της Υπηρεσίας Ασφαλείας. Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφαξ ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγάλος.

    [12] ΙΤΑΛΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους πέντε βαθμών στη κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην κεντρική και βόρεια Ιταλία. Οπως ανακοινώθηκε δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 30 χιλιόμετρα νοτίως της Μπολώνιας.

    [13] ΙΡΑΚ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Στην Τεχεράνη μοτοσυκλετιστής άνοιξε χθες βράδυ πυρ εναντίον της κύριας εισόδου κτιριακού συγκροτήματος στο οποίο διαμένουν Βρετανοί διπλωμάτες. Είναι η τρίτη φορά αυτό το μήνα που η Βρετανική διπλωματική αποστολή γίνεται στόχος.

    [14] ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟ

    Τα αποτελέσματα πειράματος που αφορά την κλωνοποίηση διασταυρωμένων εμβρύων ανθρώπου και αγελάδας, θα παρουσιάσει σήμερα σε συνάντηση επιστημόνων στο Λονδίνο ο κυπριακής καταγωγής επιστήμονας, Παναγιώτης Ζαβός. Σε δηλώσεις στη που δημοσιεύονται στη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας Sunday Times, ο κύριος Ζαβός ανέφερε πως τα διασταυρωμένα έμβρυα ανθρώπου και αγελάδας, που έζησαν για δεκαπέντε ημέρες περίπου, θεωρητικά μπορούν να εμφυτευτούν σε μήτρα γυναίκας. Σκοπός του πειράματος, σύμφωνα με τον κύριο Ζαβό, δεν είναι η γέννηση διασταυρωμένου εμβρύου, αλλά η τελειοποίηση της μεθόδου κλωνοποίησης του ανθρώπου, χωρίς τα ηθικά προβλήματα χρησιμοποίησης ανθρώπινων ωαρίων. Ο κύριος Ζαβός εργάζεται σε εργαστήριο γονιμοποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    [15] ΑΤΗΚ

    Εληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής ατήσεων για την εξασφάλιση δεύτερης άδειας κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο. Αιτήσεις υπέβαλαν η εταιρεία Σκάνκομ, η Ατλάντικ Κρεστ Ινβέστμεντ και η Κοσμοτέ. Οι αιτητές που πληρούν τα κριτήρια θα συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου από τον οποίο θα αναδειχθεί ο αδειούχος.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ληστές άρπαξαν το πρωί είκοσι χιλιάδες λίρες από το εστιατόριο Μακτόναλντ στην Εγκωμη, στη Λευκωσία και εξαφανίστηκαν

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναχωρεί στις τέσσερις το απόγευμα για την Αθήνα για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη

    Η κυβέρνηση καταγγέλει τις νέες μεθοδεύσεις του Ραούφ Ντενκτάς για διαμοιρασμό περιουσιών σε εποίκους

    Δεν ασκήθηκαν πιέσεις για αναβολή της άσκησης Νικηφόρος δήλωσε ο υπουργός Αμυνας

    Δεν επιτρέπεται η απόκλιση από οδηγίες της Ευρώπης χωρίς λύση του Κυπριακού δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ δεν αποστέλλει αντιπροσωπείες στα κατεχόμενα

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν παροδικά έως ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 28 στα δυτικά και στους 22 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ ενώ η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 21 στα νότια και στους 16 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 15 September 2003 - 11:21:11 UTC