Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-11-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΠ
  • [02] ΚΑΡΤΕΡ ΦΕΥΓΟΥΝ
  • [03] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΙ
  • [04] ΜΟΣΟΥΛΗ ΝΕΚΡΟΣ
  • [05] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΙ
  • [06] ΗΠΑ ΑΝΘΡΑΚΑΣ
  • [07] ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [08] ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΕΛΟΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΠ

    Ο Πρόεδρος της Κοπ Κώστας Κουτσοκούμνης χαρακτήρισε άκρως ικανοποιητικά τα μέτρα που θα εξαγγείλει η Κυβέρνηση για πάταξη της βίας στα γήπεδα. Ο κύριος Κουτσοκούμνης μιλούσε ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Δώρο Θεοδώρου και τον Πρόεδρο του Απόλλωνα Γιώργο Παπά. Ο Πρόεδρος της Κοπ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αρχίζει μια νέα εποχή συνεργασίας Αστυνομίας, Σωματείων και κόσμου και σημείωσε ότι μέσα από επόμενες συναντήσεις είναι πιθανόν να προκύψουν και άλλα θέματα που να συμπληρώνουν τα μέτρα της Κυβέρνησης. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Απόλλωνα Γιώργος Παπάς είπε ότι και δυο πλευρές έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει ανάγκη για συνεργασία, σημειώνοντας ότι θεωρεί λήξαν το θέμα που δημιουργήθηκε με τα επεισόδια στο Γα Σι Πι. Ο κύριος Παπάς επέμεινε πάντως ότι η αιτία του προβλήματος ήταν η κακή αντίδραση από πλευράς ενός αξιωματικού της Αστυνομίας και πως ο Αντώνης Κέζος δεν έκαμε οτιδήποτε έξω από τα καθήκοντα του.

    [02] ΚΑΡΤΕΡ ΦΕΥΓΟΥΝ

    Ανεξάρτητοι παρατηρητές του Κέντρου Κάρτερ που βρίσκονται στα κατεχόμενα ενόψει των λεγόμενων εκλογών, ολοκλήρωσαν τις επαφές τους με τουρκοκυπριακά κόμματα και αναχωρούν σήμερα, για να επιστρέψουν λίγο πριν απο την εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δύο από τους πέντε παρατηρητές θα παραμείνουν για μια ακόμη εβδομάδα, αναμένοντας την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, οι παρατηρητές δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τις επαφές και ότι τους ενεθάρρυναν όσα άκουσαν για την παρουσία τους στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Απαντωντας σε ερώτηση κατά πόσο θα επιστρέψουν, ο επικεφαλής της ομάδας Ντέιβιντ Κάρολ απάντησε "ίσως ναί".

    [03] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΙ

    Αμερικανικό ελικόπτερο συνετρίβη στην πόλη Τικρίτ του Ιράκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Αμερικανοί και να τραυματισθούν δύο. Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι με βάση τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχει ακόμη γνωσθεί κατά πόσον το ελικόπτερο επλήγη από τους αντάρτες. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι σε αυτό το στάδιο των ερευνών, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον η συντριβή αποδίδεται σε μηχανική βλάβη ή άλλο παράγοντα. Είναι το δεύτερο ελικόπτερο που καταρρίπτεται στο Ιράκ σε διάστημα μιας εβδομάδας. Την περασμένη Κυριακή αντάρτες κατέρριψαν ελικόπτερο τύπου Σινούκ δυτικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 Αμερικανοί στρατιώτες.

    [04] ΜΟΣΟΥΛΗ ΝΕΚΡΟΣ

    Στο μεταξύ άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και έξη τραυματίσθηκαν, σε ενέδρα που έστησαν αντάρτες εναντίον αυτοκινητοπομπής στην Ιρακινή πόλη Μοσούλη. Εξάλλου σε δεύτερη επίθεση ανταρτών στη στη Μοσούλη, τρείς αμερικανικοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας.

    [05] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΙ

    Τέσσερις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στα Παλαιστινιακά εδάφη. Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας εντεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από την έκρηξη οβίδας Ισραηλινού τεθωρακισμένου άρματος. Ο εντεκάχρονος Παλαιστίνιος χτυπήθηκε από θραύσματα οβίδας στο στήθος την ώρα που έπαιζε με φίλο του. Το επεισόδιο συνέβη κοντά στο Κάρνι, ένα από τα σημεία ελέγχου μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ. Νωρίτερα δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες, κοντά στον φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το ισραηλινό έδαφος. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ακόμη ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στον καταυλισμό προσφύγων Ελ Μογάζι, στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

    [06] ΗΠΑ ΑΝΘΡΑΚΑΣ

    Στην Ουάσιγκτον οι Ταχυδρομικές υπηρεσίες έκλεισαν έντεκα κέντρα διανομής αλληλογραφίας μετά την ανακάλυψη παθογενών ουσιών που ενδέχεται να είναι βάκιλος του άνθρακα. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας ανέφερε ότι η ουσία εντοπίστηκε στη διάρκεια του καθιερωμένου ελέγχου στο κέντρο διανομής αλληλογραφίας του αμερικανικού ναυτικού, το οποίο εξυπηρετεί διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες καθώς και το Λευκό Οίκο. Εκτιμάται πάντως ότι δεν έχουν εκτεθεί στο βακτηρίδιο του άνθρακα οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι.

    [07] ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι με το νέο νόμο διατυπώθηκε σωστά η πρόθεση της Βουλής να θεωρείται ποινικό αδίκημα η μή απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων καί να τιμωρούνται όσοι δεν συμμορφώνονται. Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι δυνατό να υπάρξουν και πάλι προβλήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις να καθυστερήσει η μετακίνηση των πινακίδων. Κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση εταιρείας η οποία έχει εξασφαλίσει διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η μετακίνηση των πινακίδων της, ο κύριος Κληρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρίν από μια τέτοια ενέργεια, η κυβερνητική πλευρά θα πρέπει να προσφύγει στο δικαστήριο καί να ζητήσει τροποποίηση του διατάγματος. Είπε επίσης ότι προβλήματα πιθανό να υπάρξουν καί με εταιρείες οι οποίες έχουν πολυετή συμβόλαια. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν πράγματι η κυβέρνηση καί η βουλή το επιθυμούν, θα απομακρύνουν τις πινακίδες και αν υπάρξουν συνέπειες να τις επωμισθούν.

    [08] ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΕΛΟΣ

    Πέθανε χθες σε ηλικία 65 ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Κουππής από τη Λάρνακα. Η κηδεία του θα τελεστεί στις δύο σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και τοπικά έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία, 24 βαθμοί στο εσωτερικό και στα παράλια και 14 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε τοπικές νεφώσεις αναμένεται να φέρουν και πάλι βροχές, ίσως και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, έως μέτριοι τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, στους 15 στα δυτικά και στους 14 στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 7 November 2003 - 14:58:57 UTC