Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-09-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΦΩΤΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
  • [02] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΚΟΥΡΔΟΙ
  • [03] ΙΑΚ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ
  • [05] ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΡΩΣΙΑ
  • [07] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΙ
  • [08] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ
  • [09] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑ ΤΡΑΥΜΑ
  • [10] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΦΩΤΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

    Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά στο Λυκαβητό, στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές σ' αυτό.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά άρχισε από το υπνοδωμάτιο και επεκτάθηκε σε ολόκληρο το διαμέρισμα.

    Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές και στο διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο οποίο υπάρχουν σημαντικά βιβλία και έγγραφα.

    Η φωτιά έγινε αντιληπτή από ένοικο διαμερίσματος απέναντι πολυκατοικίας και περιοίκους που ειδοποίησαν αμέσως την πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ανταποκρίθηκε με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

    Την ώρα της φωτιάς, ο ένοικος του διαμερίσματος, υιός του πρώην υπουργού Συγκοινωνιών Νάκου Πρωτοπαπά, απουσίαζε από το διαμέρισμα.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στέλιος Στυλιανού δήλωσε ότι εκ πρώτης όψεως η φωτιά προκλήθηκε είτε από αναμμένο αποτσίγαρο είτε από βραχυκύκλωμα.

    [02] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΚΟΥΡΔΟΙ

    Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόϊγκεν κάλεσε την Αγκυρα να καταβάλει προσπάθειες ώστε να επιτρέψει στους Κούρδους, που έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους, στη νοτιανατολική Τουρκία, να επιστρέψουν πίσω στα χωριά τους.

    Ο Γκίντερ Φερχόιγκεν κάλεσε επίσης την Τουρκία να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτίωση των πολιτιστικών δικαιωμάτων της κουρδικής μειονότητας, υποδεικνύοντας ότι οι ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις και η εκμάθηση της κουρδικής γλώσσας, είναι σημεία-κλειδιά στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί.

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μιλούσε στην νοτιανατολική Τουρκία όπου εξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στην κουρδική μειονότητα και συναντήθηκε με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιμάτων.

    Ο Γκίντερ Φερχόϊγκεν πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην Τουρκία εν όψει της ετοιμασίας της έκθεσης αξιολόγησης της εναρμόνισης της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο από την Ευρωπαική Επιτροπή.

    [03] ΙΑΚ ΤΡΙΤΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι παίζονται μεγάλα παιχνίδια, κατά την έκφρασή του, αναφορικά με την παραχώρηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι καταβάλλεται από διάφορους προσπάθεια να εξωραϊσθεί η Τουρκία, και να της παραχωρηθεί η ημερομηνία.

    Σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του Γκίντερ Φερχόϊγκεν, ο οποίος διαχώρησε την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας από το κυπριακό, ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι πράγματι το κυπριακό δεν περιλαμβάνεται στις προϋποθέσεις της Κοπεγχάγης.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Τουρκία δεν θα απεγκλωβιστεί εύκολα, καθώς εξακολουθεί να διατηρεί στην Κύπρο κατοχικά στρατεύματα.

    [04] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ

    Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και ειδικά στο θέμα του καθορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αφού λάβει γνώση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Καρογιάν, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γκίντερ Φερχόϊγκεν, χθες στην Αγκυρα, είπε ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου να διατυπώνει τις θέσεις και να εκφράζει απόψεις του.

    [05] ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Με μεγάλη συγκέντρωση στην Κόκκινη Πλατεία, στη Μόσχα, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις των Ρώσων για καταδίκη της τρομοκρατίας μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό κτύπημα στην πόλη Μπεσλάν στη βόρεια Οσετία.

    Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι στο συλλαλητήριο, που θα γίνει αργά το απόγευμα, αναμένεται να συμμετάσχουν εκατόν χιλιάδες Ρώσοι.

    οι οποίοι θα εκφράσουν την υποστήριξή τους, στον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για το αιματοκύλισμα στην Μπεσλάν.

    Μεγάλες διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αγία Πετρούπολη και σε άλλες ρωσικές πόλεις.

    Στο μεταξύ, σε κλίμα ανείπωτου πόνου και σπαραγμού συνεχίζονται και σήμερα στην πόλη Μπεσλάν, οι κηδείες των εκατοντάδων θυμάτων από το μακελειό στο σχολείο της πόλης.

    Σε ολόκληρη τη Ρωσία οι σημαίες κυματίζουν από χθές μεσίστιες ενώ οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί τροποποίησαν τα προγράμματά τους.

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΡΩΣΙΑ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος υπέγραψε το πρωί στη Ρωσική πρεσβεία το βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα της τραγωδίας στη Βόρεια Οσετία.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος καταδίκασε την αποτρόπαια πράξη σε σχολείο της πόλης Μπεσλάν που είχε αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων ατόμων, περιλαμβανομένων παιδιών.

    Οι προσευχές μας είναι για τις οικογένειες των θυμάτων, έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [07] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΙ

    Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί, όλοι μέλη της Χαμάς, και είκοσι τραυματίες μεταξύ τους και άμαχοι είναι ο απολογισμός νέας επίθεσης του Ισραήλ που έγινε ψες στην πόλη της Γάζας.

    Οι ισραηλινές δυνάμεις που υποστηρίζονταν από μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και άρματα μάχης, κτύπησαν στρατόπεδο της Χαμάς σε προάστειο της Γάζας.

    Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που διενήργησε το Ισραήλ τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

    Η Χαμάς χαρακτήρισε την επίθεση έγκλημα και προειδοποίησε με αντίποινα,

    [08] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ

    Σε μια πρώτη αντίδραση στην ισραηλινή επίθεση Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν το πρωί από τη Λωρίδα της Γάζας αυτοσχέδια ροκέτα τύπου '' Κασάμ '' η οποία εξερράγη κοντά σε πόλη του Ισραήλ, χωρίς, όμως να σημειωθούν θύματα.

    Σύμφωνα με πρακτορειακές πληροφορίες αρκετά βλήματα όλμων εξερράγησαν επίσης κοντά σε εβραϊκούς οικισμούς στη Γάζα.

    Ούτε και σ΄αυτή την περίπτωση σημειώθηκαν θύματα.

    [09] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑ ΤΡΑΥΜΑ

    Στο μεταξύ εγνώσθη ότι δεκατετράχρονη Παλαιστίνια τραυματίσθηκε σοβαρά από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν στο σχολείο της, στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιούνις στη Λωρίδα της Γάζας.

    Σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, ο πυροβολισμός ερρίφθη από γειτονικό καταυλισμό Εβραίων εποίκων.

    [10] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

    Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο των αμερικανικών δυνάμεων και οι τρεις επιθέσεις σημειώθηκαν χθες στη Βαγδάτη.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι το απόγευμα ο καιρός.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και τοπικά μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια και τ' ανατολικά παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 25 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 7 September 2004 - 9:54:42 UTC