Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-12-03

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [02] ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [03] ΣΕΚ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [04] ΠΕΟ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [05] ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΑΣΥΔΥ ΟΡΙΟ
  • [06] ΜΠΟΡΕΛ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [07] ΓΚΙΟΥΛ ΕΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [08] ΗΠΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • [09] ΒΑΓΔΑΤΗ ΕΚΡΗΞΗ
  • [10] ΤΡΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Χωρίς θετικό αποτέλεσμα έληξαν οι διαβουλεύσεις του υπουργού Εργασίας με την εργοδοτική πλευρά και τις συντεχνίες για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στους ημικρατικούς οργανισμούς.

    Ωστόσο δεν έχει κηρυχθεί επίσημα αδιέξοδο.

    Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει συνέχιση της μεσολαβητικής προσπάθειας, ενώ οι συντεχνίες επανακαθορίζουν τη στάση τους.

    [02] ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Ο υπουργός Εργασίας Χρίστος Ταλιαδώρος, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι αυτό που προέχει δεν είναι ο τονισμός των διαφωνιών, αλλά η επικέντρωση στα σημεία, όπου υπάρχει κάποια σύγκλιση.

    Δεν υπάρχει, πρόσθεσε, πλήρες αδιέξοδο και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας.

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απεργιακών μέτρων, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι είτε με μέτρα είτε χωρίς μέτρα, οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν.

    [03] ΣΕΚ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Ο γενικός γραμματέας της ΟΗΟ ΣΕΚ, Νίκος Τάμπας, δήλωσε ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ της εργοδοτικής και της συνδικαλιστικής πλευράς και εξέφρασε απογοήτευση από τη στάση της κυβέρνησης.

    Ο κύριος Τάμπας είπε ότι προκειμένου η εργοδοτική πλευρά να ικανοποιήσει τις γενικές αυξήσεις ζητά διαφοροποίηση ωραρίων, αλλαγές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης. Ορισμένα θέματα, είπε, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από τις συντεχνίες των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς.

    [04] ΠΕΟ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης δήλωσε ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία.

    Χθες, είπε, ενώ οι συντεχνίες ανέμεναν μεσολαβητική πρόταση, η εργοδοτική πλευρά έθεσε αιτήματα, τα οποία είχαν εμφανισθεί για πρώτη φορά, καί δεν είχε προηγηθεί καμιά συζήτηση. Για πρώτη φορά, πρόσθεσε, οι αυξήσεις συνδέθηκαν με αλλαγές στα ωράρια καί τα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

    Ο κύριος Κυρίτσης χαρακτήρισε ανορθόδοξο τον τρόπο, που τίθενται τα διάφορα θέματα, και τόνισε ότι οι συντεχνίες δεν πρόκειται να δεχθούν αλλαγές στο ωράριο και τις συντάξεις. Επανέλαβε, εξάλλου, την αντίθεση της ΠΕΟ στην επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης.

    [05] ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΑΣΥΔΥ ΟΡΙΟ

    Ο γενικός γραμματέας της Πασυδύ Γλαύκος Χατζηπέτρου δήλωσε ότι η οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έχει πάρει οποιαδήποτε επίσημη πρόταση, αναφορικά με την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης.

    Ο κύριος Χατζηπέτρου ανέφερε ότι υπήρξε μόνο κάποια ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών καί πρόσθεσε πως όταν υποβληθεί επίσημη πρόταση θα μελετηθεί από την Πασυδύ.

    Αναφερόμενος στο θέμα των εκτάκτων, ο κύριος Χατζημέτρου, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την προτεινόμενη τροποποίηση της νομοθεσίας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί δικαίωση, αφού θα υφίσταται η ανασφάλεια στη συνέχιση της εργοδότησής τους.

    [06] ΜΠΟΡΕΛ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιουσέπ Μπορέλ, επικεφαλής αντιπροσωπείας, αρχίζει συνομιλίες στην Αγκυρα, όπου πήγε χθες, με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

    Προτού αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες, ο κύριος Μπορέλ δήλωσε πως η πραγματική έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση εξαρτάται από την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Αγκυρα.

    Ο κύριος Μπορέλ και η υπ' αυτόν αντιπροσωπεία θα συναντηθούν και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα παρακολουθήσουν συνέδριο, για τις σχέσεις Τουρκία Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί και το Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιανατολική Τουρκία.

    [07] ΓΚΙΟΥΛ ΕΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει στις 17 Δεκεμβρίου μια ξεκάθαρη ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που να μην αφήνει χώρο για δεύτερες σκέψεις, και να μην περιέχει οποιουσδήποτε όρους, αναφορικά με την πλήρη ένταξη.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ακόμη ότι η Αγκυρα δεν θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πριν από την επίτευξη λύσης στην Κύπρο.

    Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι το Κυπριακό αποτελεί ένα από τα προβλήματα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

    [08] ΗΠΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

    Υποστήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσιαρντ Μπάουτσερ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν αποδέχεται τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η αμερικανική κυβέρνηση, είπε, αναγνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τον Πατριάρχη ως Οικουμενικό και κατά συνέπεια ως πνευματικό ηγέτη πολλών ανθρώπων, εντός και εκτός Τουρκίας.

    [09] ΒΑΓΔΑΤΗ ΕΚΡΗΞΗ

    Στη Βαγδάτη, δεκατέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

    Η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή σουνιτών, όπου διενεργούνται συχνά επιθέσεις ανταρτών.

    Εξάλλου ιρακινοί αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον δύο αστυνομικών τμημάτων σκοτώνοντας τουλάχιστον έντεκα αστυνομικούς.

    Οι αντάρτες κατάφεραν επίσης να απελευθερώσουν πενήντα-ένα κρατούμενους στο αστυνομικό τμήμα της Σεϊντίγια.

    [10] ΤΡΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

    Στη νότια Ιταλία, τουλάχιστον 78 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ, σε σύγκρουση δύο τρένων.

    Η σύγκρουση έγινε μεταξύ επιβατικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ρέτζιο Καλάμπρια στο Μπάρι και ενός εμπορικού τρένου, που είχε παραβιάσει τον κόκκινο σηματοδότη σε γραμμή μιας κατεύθυνσης.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 3 December 2004 - 12:16:25 UTC