Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-12-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΝΕΟΤΕΡΑ
  • [02] ΜΠΑΡΟΖΟ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ ΑΥΡΙΟ
  • [04] ΣΙΡΑΚ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ
  • [05] ΜΠΑΡΝΙΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
  • [06] ΕΥΡΩ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ
  • [07] ΓΚΙΟΥΛ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
  • [08] ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΝΕΟΤΕΡΑ

    Τέσσερεις ομήρους, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ελευθέρωσαν πριν από λίγη ώρα οι ένοπλοι τρομοκράτες, που κατέλαβαν το πρωί στην Ελλάδα λεωφορείο και κρατούν σε αυτό περισσότερα από είκοσι άτομα. Οι απαγωγείς κατέλαβαν το λεωφορείο στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της Παλλήνης.

    Οι απαγωγείς είναι δύο, αδιευκρίνιστης καταγωγής, ηλικίας 30 περίπου ετών, και ζωσμένοι με εκρηκτικά. Επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο σε σημείο της διαδρομής από τον Μαραθώνα προς την Αθήνα. Μετά την κατάληψη του λεωφορείου, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, ο οδηγός σταμάτησε ξαφνικά και βγήκε από το λεωφορείο μαζί με μιά γυναίκα και τον εισπράκτορα.

    Το λεωφορείο με τους όμηρους επιβάτες είναι τώρα ακινητοποιημένο και περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Ενας από τους απαγωγείς, μιλώντας καλά ελληνικά, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Αλφα ότι το μόνο που ζητούν είναι να τους δώσουν οδηγό και να αφήσουν το λεωφορείο να πάει στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν για τη Ρωσία.

    Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς είναι Αλβανοί γι' αυτό και στο μέρος μετέβη ο πρεσβευτής της Αλβανίας στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί μαζί τους.

    [02] ΜΠΑΡΟΖΟ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε πριν από λίγο ότι πρέπει να δοθεί στην Τουρκία ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά επεσήμανε ωστόσο ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί το τελικό αποτέλεσμα στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ζοζέ Μπαρόζο είπε ότι έφθασε η ώρα, που η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της στην Τουρκία και να ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων. Υποστήριξε επίσης μια διαδικασία, με αρχή και τέλος, αλλά για το αποτέλεσμά της δεν μπορεί να υπάρξει εκ των προτέρων εγγύηση.

    [03] ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ ΑΥΡΙΟ

    Σε δηλώσεις στη γαλλική δημόσια Τηλεόραση ο Ζοζέ Μπαρόζο αναφερόμενος στις ανησυχίες των Γάλλων, είπε ότι η Τουρκία θέτει πράγματι ειδικά προβλήματα και ότι πρέπει να κερδίσει την καρδιά και το αίσθημα των Ευρωπαίων.

    Κάλεσε εξάλλου τους Τούρκους να καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

    Οταν ρωτήθηκε για τη γενοκτονία των Αρμενίων, που η Γαλλία ζητεί από την Τουρκία να αναγνωρίσει πριν από την ένταξη, ο Μπαρόζο κάλεσε την Τουρκία να δώσει ενδείξεις για τις δημοκρατικές της δεσμεύσεις, αλλά μίλησε παράλληλα για λαϊκίστικη εκμετάλλευση του θέματος.

    Ο Μπαρόζο υποστήριξε επίσης να μην περιληφθεί στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής η επιλογή μιας προνομιακής εταιρικής σχέσης, σε περίπτωση αποτυχίας της ενταξιακής διαδικασίας.

    Δεν θα ήταν δίκαιο απέναντι στους Τούρκους και θα εκλαμβανόταν ως διάκριση, είπε, αν από την αρχή τους έλεγε η Ευρωπαϊκή Ενωση ότι υπάρχει μια άλλη κατηγορία για να γίνει μια χώρα μέλος.

    Η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρχίζει αύριο βράδυ στις Βρυξέλλες.

    [04] ΣΙΡΑΚ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ

    Ο πρόεδρος Ζάκ Σιράκ, σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη, θα εξηγήσει στο γαλλικό λαό τη στάση της Γαλλίας έναντι της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Το Ρόιτερ μεταδίδει ότι η προσπάθεια της Τουρκίας για ένταξη θέτει σοβαρό δίλημμα στον πρόεδρο Σιράκ, ο οποίος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πολιτικής απομόνωσης, του ιδίου μέσα στη χώρα του, και της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, 67 τοις εκατόν των Γάλλων αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας. Οι φόβοι της γαλλικής κοινής γνώμης για την ένταξη της Τουρκίας πιθανό να επηρεάσουν και το δημοψήφισμα για επικύρωση του Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [05] ΜΠΑΡΝΙΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε στη γαλλική εθνοσυνέλευση ότι η χώρα του θα εγείρει κατά τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όλα τα ζητήματα και κυρίως τη γενοκτονία των Αρμενίων και το το θέμα της Κύπρου.

    Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ο κύριος Μπαρνιέ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο "γενοκτονία" στο θέμα των Αρμενίων, αντί του όρου "τραγωδία" που χρησιμοποιούσε ώς τώρα.

    [06] ΕΥΡΩ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες, για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ συνεχίζονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις, αναφορικά με την παραχώρηση ή μη στην Τουρκία ημερομηνίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, συζήτησε χθες, στις Βρυξέλλες, τις κυπριακές θέσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπέρναρτ Μποτ, που προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Αύριο θα έχουν και νέα συνάντηση.

    [07] ΓΚΙΟΥΛ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    Εξάλλου ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, με ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση, είπε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να προχωρήσει ποτέ σε άμεση ή έμμεση αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προτού λυθεί το Κυπριακό.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε επίσης ότι ο χώρος, όπου θα βρεθεί η λύση του Κυπριακού είναι τα Ηνωμένα Εθνη και όχι η Ευρωπαϊκή Ενωση. Είπε ακόμη ότι η ρύθμιση που έκαμε η Τουρκία τον Οκτώβριο για την τελωνειακή της ένωση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι τεχνική και διοικητική και σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει αναγνώριση της Κύπρου.

    [08] ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

    Οι οδηγοί φορτηγών αποφασίζουν σήμερα αν θα τερματίσουν την απεργία τους, που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, μετά τις συμβιβαστικές προτάσεις του υπουργού Συγκοινωνιών Χάρη Θράσου.

    Ο κύριος Θράσου πρότεινε να κατατεθεί στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου νέο νομοσχέδιο, με μικρές τροποποιήσεις, το οποίο να κατοχυρώνει όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

    Αντιπρόσωποι των τεσσάρων περίπου χιλιάδων οδηγών συσκέπτονται στη Χοιροκοιτία για να λάβουν αποφάσεις, ενώ τα φορτηγά παραμένουν σταματημένα στα λιμάνια, σε οδικές αρτηρίες και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

    ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ 13ος ΜΙΣΘΟΙ

    Οι υπουργοί, Οικονομικών Μάκης Κεραυνός και Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου, συναντώνται στις δύο με το διοικητικό συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, για να λάβουν αποφάσεις, μεταξύ άλλων, στο θέμα της καταβολής του 13ου μισθού των υπαλλήλων και των μισθών του Δεκεμβρίου, καθώς και για την εξασφάλιση πιστώσεων για τα καύσιμα των αεροσκαφών.

    Οι τρεις συντεχνίες των εργαζομένων, ΑΣΥΣΕΚΑ, ΠΑΣΥΠΙ και ΣΥΔΥΚΕΚ, έχουν ζητήσει και πήραν παράταση δύο ημερών και θα απαντήσουν μεθαύριο στη μεσολαβητική πρόταση του υπουργείου Εργασίας ως προς τα μέτρα οικονομικής εξυγίανσης των Κυπριακών Αερογραμμών. Η ΣΥΝΥΚΑ και η ΣΥΠΚΚΑ απάντησαν ήδη στο υπουργείο Εργασίας.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειανατολικοί, μέτριοι έως δυνατοί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως κυματώδης.

    Η θερμοκρασία, 13 βαθμοί στο εσωτερικό, 16 στα παράλια και τέσσερις στα υψηλότερα ορεινά. //

    Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και ελαφρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε μερικές ημιορεινές περιοχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειανατολικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα παροσήνεμα παράλια, ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δύο βαθμούς στο εσωτερικό, στους πέντε στα παράλια και στους τέσσερις βαθμούς υπό το μηδέν στα υψηλότερα ορεινά, όπου και θα σχηματισθεί παγετός. //


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 15 December 2004 - 15:02:04 UTC