Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-06-09

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ
  • [02] ΕΡΝΤΟ ΜΠΟΥΣ
  • [03] ΕΡΝΤΟ ΚΟΦΙ
  • [04] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΕΡΝΤΟ
  • [05] ΛΑΒΡΩΦ ΝΕΟ
  • [06] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΡΩΣΙΑ
  • [07] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΑΣΕΙΣ
  • [08] ΠΑΣΥΔΥ 63ΕΤΟΣ
  • [09] ΠΡΙΒΙΛΕΗΤΖ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ
  • [10] ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΟΚΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005

  • [01] ΟΗΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

    Εντονες διεργασίες πραγματοποιούνται στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό και το θέμα της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης με πρωταγωνιστές τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Εθνη. Ο βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ ενημέρωσε τον Κόφι Ανάν για τις συναντήσεις του που είχε στη Λευκωσία, την Αθήνα και την Αγκυρα ενώ στις 22 Ιουνίου αναμένεται ότι θα ενημερώσει τα δεκαπέντε μελη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα συμπεράσματα της περιοδείας του. Ταυτόχρονα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών αρχίζουν το απόγευμα διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την έκθεση του Γενικού Γραμματέα που αναφέρεται στην παράταση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης για άλλους έξι μήνες. Το Σώμα αναμένεται να αποφασίσει για παράταση της θητείας της Δύναμης στις 15 Ιουνίου. Οι διαβουλεύσεις διεξάγονται υπό φως των επαφών που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν με τον αμερικανό Πρόεδρο Τζιορτζ Μπους και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με στόχο να επιτύχει έγκριση της έκθεσης του Κοφι Ανάν για το Κυπριακό με την οποία ανατρέπονται ουσιαστικά όλες οι προηγούμενες αποφάσεις του Διεθνούς Οργανισμού που αναφέρονται στην Κύπρο.

    [02] ΕΡΝΤΟ ΜΠΟΥΣ

    Το θέμα της προώθησης της έκθεσης του Κόφι Ανάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας στην οποία η Ρωσία είχε προβάλει βέτο με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η έγκριση της από το Σώμα συζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός με τον αμερικανό Πρόεδρο Τζιορτζ Μπους κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης τους. Ο Ταγίπ Ερντογαν δήλωσε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο Μπους την υποστήριξη του στο θέμα της έκθεσης του Κόφι Ανάν. Πρόσθεσε ότι εξέφρασε στον αμερικανό Πρόεδρο την πεποίθηση ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να πάρει μια απόφαση από εδώ και μπρος για το θέμα.

    [03] ΕΡΝΤΟ ΚΟΦΙ

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός συναντάται σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Κόφι Ανάν στη διάρκεια γεύματος που θα παραθέσει προς τιμή του ο Γενικός Γραμματέας στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού και όπως μεταδιδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κύριος Ερντογαν αναμένεται ότι θα ζητήσει την επαναφαορά της έκθεσης του για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    [04] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΕΡΝΤΟ

    Στη Λευκωσία ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αναμένει ενημέρωση για τις επαφές του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αξιολογήσει σε βάθος την κατάσταση και θα προβεί στις κινήσεις που θα κριθούν αναγκαίες. Ο κυριος Καρογιάν που μιλούσε στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ είπε επίσης ότι εξετάζονται όλες οι παράμετροι και τα διάφορα σενάρια για το στόχο των τουρκικών ενεργειών.

    [05] ΛΑΒΡΩΦ ΝΕΟ

    Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών ολοκληρώνει την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο το απόγευμα και αναχωρεί από το νησί γύρω στις έξη το απόγευμα. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Ρωσία στηρίζει πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία και διατηρεί την πάγια θέση της για συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, εντός του πλαισίου που καθορίστηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    [06] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΡΩΣΙΑ

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι η Ρωσία θέλει να έχει ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο Κυπριακό προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών καί την επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας. Ο κύριος Καρογιάν χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρώφ στην Κύπρο, τονίζοντας ότι δόθηκε η ευκαιρία να επαναβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

    [07] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΑΣΕΙΣ

    Το θέμα των βρετανικών βάσεων θα απασχολήσει το απόγευμα την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων. Το θέμα με τίτλο "Βρετανικές Βάσεις, πολιτικές και νομικές πτυχές", ενεγράφη στην ημερήσια διάταξη ύστερα από εισήγηση του επιτίμου προέδρου της ΕΔΕΚ, βουλευτή Βάσου Λυσσαρίδη. Στη σημερινή συνεδρία θα μιλήσει για το θέμα μόνο ο κύριος Λυσσαρίδης. Οι υπόλοιποι βουλευτές θα τοποθετηθούν πάνω στο θέμα σε δεκαπέντε ημέρες. Η συνεδρία, που θα αρχίσει γύρω στις τέσσερις το απόγευμα, θα μεταδίδεται απευθείας από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

    [08] ΠΑΣΥΔΥ 63ΕΤΟΣ

    Αρχισαν το πρωί και θα ολοκληρωθούν αύριο οι εργασίες του τεσσαρακοστού δεύτερου Συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ, το οποίο θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, και με το θέμα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο εξηκοστό τρίτο έτος. Σε εισαγωγική του ομιλία, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου κάλεσε τους συνέδρους να τοποθετηθούν στην κυβερνητική πρόταση για να διαβιβαστεί η θέση της ΠΑΣΥΔΥ, είτε αυτή θα είναι θετική είτε αρνητική. Ο κύριος Χατζηπέτρου υπενθύμισε ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ, σε έκτακτη συνεδρία, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στο συνέδριο την έγκριση της κυβερνητικής πρότασης. Οι αποφάσεις του συνεδρίου για το θέμα αναμένεται να ληφθούν το απόγευμα.

    [09] ΠΡΙΒΙΛΕΗΤΖ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

    Εμπρησμός σημειώθηκε γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα στο υπαίθριο μπαρ του " Πρίβιλεητζ " κλαμπ που βρίσκεται στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού στην τουριστική περιοχή Πύργου στην Λεμεσό. Το " Πρίβιλεητζ " είναι ιδιοκτησία του Ζήνωνα Ζήνωνος 46 ετών επιχειρηματία από την Λεμεσό. Από την φωτιά καταστράφηκε το υπαίθριο μπαρ, καρέκλες, τραπέζια και άλλος εξοπλισμός. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική. Από έρευνες διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

    [10] ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΟΚΑ

    Απεβίωσε χθες σε ηλικία 89 ετών, η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Αννα Πέτρου Πιπερή από το Επισκοπειό. Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό στις τρεις το απόγευμα.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια έως ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά στα προσήνεμα παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια παράλια, στους 26 στα δυτικά και στους 25 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 9 June 2005 - 9:03:08 UTC