Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-06-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΚΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [02] ΔΗΚΟ ΝΟΜΟΣ
  • [03] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΛΑ
  • [04] ΕΕ ΣΥΝΟΔΟΣ
  • [05] ΜΠΑΡΟΖΟ ΕΥΡΩ
  • [06] ΣΕΙΣΜΟΣ ΝΕΟ
  • [07] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
  • [08] ΛΥΤΣΑΡΙΣΜΑ
  • [09] 100 ΜΕΤΡΑ ΡΕΚΟΡ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005

  • [01] ΔΗΚΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρόεδρο του Κόμματος Νίκο Κλεάνθους, μετέβη το πρωί στα κατεχόμενα για συνάντηση με αντιπροσωπεία του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος του Σερτάρ Ντενκτάς. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Ανδρέας Κωνσταντίνου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η συνάντηση διευθετήθηκε στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών που έχουν τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά Κόμματα. Πρόσθεσε ότι η μετάβαση στα κατεχόμενα γίνεται χωρίς οποιεσδήποτε διατυπώσεις και επίδειξη οποιωνδήποτε επισήμων εγγράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [02] ΔΗΚΟ ΝΟΜΟΣ

    Εξάλλου η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος συνέρχεται το απόγευμα για να λάβει τελική απόφαση για τον εκλογικό νόμο. Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δήκο με οριακή πλειοψηφία 10 έναντι 9 ψήφων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή να παραμείνει το εκλογικό μέτρο στο ένα κόμμα οκτώ τοις εκατό, ως έχει σήμερα.

    [03] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΛΑ

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν δήλωσε οτι πιστεύει στην καλή θέληση του Κόφι Ανάν και διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο Γενικός Γραμματέας θα κάμει τα απαιτούμενα βήματα στο Κυπριακό. Σε συνέντευξη στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Εν Τι Βι, ο Τούρκος Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχει επαφή με την Ελλάδα και ότι στις 3 Ιουλίου θα συναντηθεί με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στον Εβρο, στη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης του αγωγού φυσικού αερίου. Αναφορικά με το Πρωτόκολλο για επέκταση της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας και με τα δέκα νέα κράτη μέλη, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ότι η Αγκυρα θα το υπογράψει αλλά η επικύρωσή του από την τουρκική Εθνοσυνέλευση, θα καθυστερήσει, αφού το Σώμα από την πρώτη Ιουλίου έως την πρώτη Οκτωβρίου, εισέρχεται σε θερινές διακοπές. Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι η Κύπρος ζήτησε διπλωματική εκπροσώπηση στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί θετικά ένα τέτοιο αίτημα, εάν πρώτα οι Ελληνοκύπριοι δεν κάμουν αυτά που τους αναλογούν, όπως υποστήριξε, και εάν δεν αρθούν όλα τα δήθεν εμπάργκο εναντίον των Τουρκοκυπρίων.

    [04] ΕΕ ΣΥΝΟΔΟΣ

    Ιδιαίτερα κρίσιμη για το ίδιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης χαρακτηρίζεται η σύνοδος κορυφής της Ενωσης που πραγματοποιείται αύριο και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Κύριος στόχος της λουξεμβουργιανής προεδρίας και της Επιτροπής είναι η επίτευξη συναίνεσης στα δύο επίμαχα ζητήματα που θα συζητήσουν οι ηγέτες των 25 κρατών μελών, που είναι ο προϋπολογισμός για την περίοδο 2007-2013 και η παραπέρα πορεία για το Ευρωσύνταγμα μετά την καταψήφισή του από τους Γάλλους και τους Ολλανδούς. Στη σύνοδο θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναχωρεί για τις Βρυξέλλες αύριο το πρωί.

    [05] ΜΠΑΡΟΖΟ ΕΥΡΩ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ζήτησε να σταματήσει προσωρινά η διαδικασία επικύρωσης του ευρωσυντάγματος μετά την απόρριψή του από τους γάλλους και τους ολλανδούς ψηφοφόρους. Σε συνέντευξή σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ο κύριος Μπαρόζο ανέφερε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να πει ότι το ευρωσύνταγμα έχει πεθάνει, είναι σαφές ότι η ευρωπαϊκή ενότητα δεν είναι πλέον θέμα που εμπνέει τους ψηφοφόρους.

    [06] ΣΕΙΣΜΟΣ ΝΕΟ

    Μεγάλη σεισμική δόνηση μεγέθους επτά κόμμα έξι βαθμών στην κλιμακα Ρίχτερ συγκλόνισε στις έξι το πρωϊ ώρα Κύπρου τις βόρειες ακτές της Καλιφόρνιας, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αμερικανικών αρχών δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές. Οι αρχές ανακάλεσαν επίσης και προειδοποίηση για τσουνάμι για την Καλιφόρνια, την Ορεγκον, την πολιτεία της Ουάσινγκτον, τη βρετανική Κολομβία στον Καναδά και την Αλάσκα. Σεισμός μεγέθους τεσσάρων κόμμα επτά βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε και στο Ιράν αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    [07] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

    Τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, Οπέκ, συνέρχονται σήμερα στη Βιένη με στόχο να αυξήσουν την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου κατά 500 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα. Σήμερα σημειώθηκε νέα αύξηση στην τιμή του αργού πετρελαίου στις αγορές της Ασίας όπου πωλείτο προς 55 δολάρια και 33 σεντ το βαρέλι.

    [08] ΛΥΤΣΑΡΙΣΜΑ

    Στη Γουατεμάλα δεκάδες έξαλλοι πολίτες όρμησαν σε δύο νεαρούς που θεωρούνταν ύποπτοι για εκβιασμό σε βάρος μικροπωλητών και αφού τους ξυλοκόπησαν τους έκαψαν ζωντανούς. Οι δύο νεαροί ανήκαν σε συμμορία του δρόμου και επιχείρησαν να εισπράξουν το λεγόμενο φόρο ασφάλειας από πωλητή καρότων. Η αστυνομία ανέφερε ότι οι δύο νεαροί, από τους οποίους ο ένας ήταν μόλις 16 ετών, ήταν ήδη νεκροί όταν οι άνδρες της έφθασαν στον τόπο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

    [09] 100 ΜΕΤΡΑ ΡΕΚΟΡ

    Νέα παγκόσμια επίδοση στα εκατόν μέτρα ανδρών σημείωσε χθες βράδυ ο Ασάφα Πάουελ, από την Ιαμαϊκή, στους διεθνείς αγώνες "Τα Τσικλητήρεια", στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Ο Πάουελ πέτυχε χρόνο εννέα δευτερολέπτων και εβδομήντα επτά εκατοστών. Την προηγούμενη επίδοση, με εννέα δευτερόλεπτα και εβδομήντα οκτώ εκατοστά, κατείχε ο Αμερικανός Τιμ Μοντγκόμερι, από τον Σεπτέμβριο του 2002.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα συνεχίσει να είναι γενικά αίθριος αλλά στο εσωτερικό και τα ορεινά θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 26 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, και στους 24 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 15 June 2005 - 13:02:53 UTC