Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ο καύσωνας δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα
Ο καύσωνας δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα

(06/06/2000, 21:30 GMT)

Καύσωνας σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Kαύσωνας πλήττει τις τελευταίες δύο ημέρες, εκτός από την Ελλάδα, και ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι υψηλές θερμοκρασίες, σε πολλές περιπτώσεις, σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και έχουν ως συνεπακόλουθο την χειρότερη ξηρασία στα Βαλκάνια εδώ και 50 χρόνια, μεταδίδουν οι ανταποκριτές. Στη Κροατία 40 είναι οι νεκροί λόγω του καύσωνα. Στην Ρουμανία η κυβέρνηση της χώρας προειδοποιεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς οι περισσότερες κρατικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες. Αφόρητη ζέστη επικρατεί ακόμα στη Γιουγκοσλαβία, στην Κροατία, στη Βοσνία, στα Σκόπια και στην Τουρκία.

Οι αλλαγές στο Γιουγκοσλαβικό Σύνταγμα ...
Η Γιουγκοσλαβική βουλή υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία την αλλαγή του συντάγματος η οποία θα επιτρέψει στον πρόεδρο Μιλόσεβιτς να θέσει ξανά υποψηφιότητα για τη προεδρία. Σύμφωνα με το νέο σύνταγμα τόσο ο πρόεδρος όσο και οι βουλευτές θα εκλέγονται στη κάλπη.

...εξαγριώνουν το Μαυροβούνιο
Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου αντέδρασε οργισμένα στην αλλαγή του συντάγματος της Γιουγκοσλαβίας. Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουγκάνοβιτς, δήλωσε ότι οι αλλαγές επετεύχθησαν με αντι-δημοκρατικά και σχεδόν παράνομα μέσα και προυδοποίησε ότι η χώρα του θα πάρει μέτρα για να προστατευθεί απο το Βελιγράδι.

Απογοήτευση στη Νότιο Αφρική για το Μουντιάλ του 2006
Τραγωδία για την Αφρικανική ήπειρο αποτελεί η απόφαση της FIFA να αναθέσει τη διεξαγωγή του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2006 στη Γερμανία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Τάμπο Ουμπέκι. Η Νότιος Αφρική αν και θεωρείτο το φαβορί για την ανάληψη του Μουντιάλ έχασε την ανάθεση για μία μόνο ψήφο. Νοτιοαφρικανοί επίσημοι κατηγόρησαν τη FIFA για ρατσισμό.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό
Στην ουσιαστική τους φάση εισήλθε ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη της Ελβετίας με τις ξεχωριστές συναντήσεις που είχε ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αλβάρο ντε Σότο με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς.

Τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα του Ακη Τσοχατζόπουλου
Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα ξεκίνησε ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο Ελληνας υπουργός συναντήθηκε με το ομολογό του στρατάρχη Σεργκέγιεφ. Από την πλευρά της Ρωσίας συμμετέχουν στις διευρυμένες συνομιλίες εκπρόσωποι της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και ο διευθυντής της κρατικής εταιρείας εξαγωγών εξοπλισμού. Oι δύο πλευρές συζήτησαν και το Κυπριακό.

Δυστύχημα με τουλάχιστον 19 νεκρούς στην Ισπανία
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι - ανάμεσά τους και πολλά παιδιά - βρήκαν τον θάνατο, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε δυστύχημα με λεωφορείο στην Ισπανία. Το δυστύχημα συνέβη όταν ένα σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό στη Βόρεια Ισπανία.

Δημοψήφισμα στη Γαλλία για την προεδρική θητεία
Στη Γαλλία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 24 Σεπτεμβρίου για να αποφασισθεί εάν θα μειωθεί η θητεία του προέδρου της χώρας απο τα 7 στα 5 χρόνια. Ο πρόεδρος Ζάκ Σιράκ δήλωσε ότι με αυτό το τρόπο δυναμώνει η δημοκρατία στη χώρα καθώς θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να εκφράζουν τη προτίμηση τους πιό συχνά.

Αποκαλύφθηκαν μυστικά έγγραφα κατά του προέδρου της Λιβερίας
Το BBC αποκάλυψε μυστικά έγγραφα που περιέχουν καινούριες καταγγελίες κατά του Προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ σχετικά με ανάμιξή του σε εμπόριο όπλων και παράνομη εισαγωγή διαμαντιών από αντάρτες της Σιέρρα Λεόνε. Σύμφωνα με κάποια από τα έγγραφα αυτά που προέρχονται από τα αρχεία της αστυνομίας της Σιέρρα Λεόνε, ο πρόεδρος της Λιβερίας έστειλε στους αντάρτες της Σιέρρα Λεόνε όπλα πρόσφατα με την συνοδεία στρατιωτών από την Λιβερία. Ο πρόεδρος της Λιβερίας, πάντως, αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

Απερρίφθη αίτηση τσιγγάνων για πολιτικό άσυλο στη Βρετανία
Το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας - η βουλή των Λόρδων- απέρριψε αίτηση για πολιτικό άσυλο μιάς οικογένειας τσιγγάνων απο τη Σλοβακία. Οι τσιγγάνοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Βρετανία υποστηρίζοντας ότι ήταν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων. Οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι αυτή η απόφαση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για χιλιάδες άτομα που ζητούν πολιτικό άσυλο.

Συνελλήφθη ο γυιός του Τόνι Μπλέρ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ δήλωσε ότι ο γυιός του θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις νομικές συνέπειες των πράξεων του. Μιλώντας στο BBC ο κύριος Μπλέρ είπε ότι δεν περιμένει ιδιαίτερη μεταχείρηση για τον 16χρονο γυιό του ο οποίος συνελλήφθη τη Τετάρτη το βράδυ μεθυσμένος στην Λέστερ Σκουέρ, στην καρδιά του Λονδίνου. Aρχικά ο γιος του κ. Μπλερ, που είναι 16 ετών, έδωσε ψεύτικο όνομα, ηλικία και διεύθυνση στους αστυνομικούς. Όταν αργότερα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τον γιο του Πρωθυπουργού της χώρας τον άφησαν ελεύθερο χωρίς καμία κατηγορία και τον γύρισαν στο σπίτι του.
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.