Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση Κοστούνιτσα - Ντελ Πόντε
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση Κοστούνιτσα - Ντελ Πόντε




(24/01/2001, 14.00 GMT)

Αρνείται να συνεργαστεί με το Διεθνές Δικαστήριο ο Κοστούνιτσα
Ενοχλημένη φέρεται να είναι η εισαγγελεύς του Διεθνούς Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου, Κάρλα Ντελ Πόντε, από την κατηγορηματική άρνηση του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, να εκδώσει στη Χάγη υπόπτους για εκγλήματα κατά της ανθρωπότητας, ανάμεσά τους και τον πρώην πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η κ. Ντελ Πόντε, που επισκέπτεται τη Γιουγκοσλαβία, στηρίζει τώρα τις ελπίδες της στις σημερινές συναντήσεις της με σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης.

Παγκόσμια αύξηση των ανέργων κατά 23 εκατομμύρια
Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας σε έκθεση του υποστηρίζει ότι την τελευταία τριετία ο αριθμός των ανέργων έχει αυξηθεί κατά 23 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την έκθεση μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα πρέπει να δημιουργηθούν 500 εκατομμύρια νέες θέσεις απασχόλησης ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των νέων ατόμων που θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Ο στόχος αυτός είναι δυνατό να επιτευχθεί μόνο αν συνεχισθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας των τελευταίων ετών, επισημαίνεται στην έκθεση.

Βέλγιο: Συνδιάσκεψη ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα
Πολιτικοί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ειδικοί από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα συγκεντρωθούν σήμερα στη βελγική πόλη της Γάνδης, στα πλαίσια διεθνούς συνδιάσκεψης με θέμα τον αγώνα ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα. Θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της τριήμερης συνδιάσκεψης θέματα όπως η απάτη στο Διαδίκτυο, η διακίνηση λαθρομεταναστών και το διεθνές εμπόριο των ναρκωτικών.

Παραιτήθηκε ο Πήτερ Μάντελσον
Ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της Βρεττανίας και εξαπορρήτων του πρωθυπουργού Τόνυ Μπλαιρ, ο Πήτερ Μάντελσον, υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας, παραιτήθηκε από τη θέση του έπειτα από καταγγελίες ότι διευκόλυνε πλούσιο ινδό επιχειρηματία να αποκτήσει βρεταννικό διαβατήριο.

Προβλήματα για τον διάδοχο Καμπίλα
Ίσως αναβληθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η προγραμματισμένη για σήμερα ορκωμωσία του νέου ηγέτη του Κογκό, Ζοζέφ Καμπίλα, που αναμένεται να διαδεχτεί τον πατέρα του Λωράν ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από μια εβδομάδα. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του νέου προέδρου δεν είναι δεδομένη, καθώς αυξάνονται οι αντιδράσεις μερίδας πολιτικών για τη διαφαινόμενη δημιουργία πολιτικής δυναστείας

Τελευταία αποστολή προς τον διαστημικό σταθμό Μιρ
Ρωσικό διαστημόπλοιο εκτοξεύθηκε τις πρώτες πρωινές από κοσμοδρόμιο του Καζακστάν, με προορισμό τον διεθνή διαστημικό σταθμό Μιρ. Πρόκειται για την τελευταία αποστολή προς το Μιρ, με σκοπό την καθοδήγηση του διαστημικού σταθμού πίσω στη Γη και την προσθαλάσσωσή του στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Υπό συνεχιζόμενη απειλή ο "παράδεισος" των νησιών Γκαλαπάγκος
Η κυβέρνηση του Ισημερινού λέει ότι το μοναδικό οικοσύστημα άγριας πανίδας των νησιών Γκαλαπάγκος απειλείται από νέες διαρροές στο πετρελαιοφόρο που υπέστη ρήγμα πλέοντας στα ανοιχτά των νησιών αυτών. Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, που επιβλέπει το έργο περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας που σχηματίσθηκε, ανακοίνωσε ότι το τάνκερ θα σπάσει στα δύο.

ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό βαριά οπλισμένων δραπετών στο Κολοράντο
Μια από τις μεγαλύτερες καταδίωξεις δραπετών στην ιστορία του αμερικανικού νότου, έληξε το πρωϊ με μία αναίμακτη επιχείρηση της αστυνομίας του Κολοράντο. Οι δύο κατάδικοι που παραδόθηκαν ύστερα από διαπραγματεύσεις και ενώ βρέθηκαν για ώρες περικυκλωμένοι σε ξενοδοχείο, ήταν μέλη της ομάδας των επτά που απέδρασε τον προηγούμενο μήνα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Τέξας, επιδόθηκε σε ληστείες και εγκλήματα μεταξύ των οποίων και το φόνο ενός αστυνομικού, και τελικά εξαρθρώθηκε  - τέσσερεις είχαν συλληφθεί προ ημερών ενώ ένας πέμπτος αυτοκτόνησε όσο έσφιγγε γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.