Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 160996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 16/09/1996

TO BΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ
  • ΕΚΛΟΓΙΚΟ


ΠΑΙΔΕΙΑ

3. 302 θα ειναι τελικά ο συνολικός αριθμός των επιπλεον εισακτεων στα Πανεπιστημια και τα ΤΕΙ.

Σημερα υπογραφτηκαν οι συμπληρωματικές υπουργικές αποφασεις που ηταν απαραιτητες για την τροποποιηση του νομου, αλλα και για την επιπλεον χορηγηση των τμηματων που δεχτηκαν νεους φοιτητες .

Το συνολο των επιχορηγησεων αυτων πλησιάζει τα 400 εκατομμυρια δραχμές.

Συμφωνα με τον υπουργό Παιδείας η νεα κατασταση με τα ονοματα των εισακτεων θα δοθεί στη δημοσιοτητα ίσως και μεσα στην εβδομαδα.

Ανακοινωθηκε επισης ότι οι εγγραφες των πρωτοετων φοιτητων θα αρχισουν στις 25 Σεπτεμβριου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Οκτωβριου.

ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ

Κρισιμη παραμενει η κατασταση του υφυπουργου υγειας Φραγκλινου Παπαδελη που υπεστη εγκεφαλικο επεισοδιο τις πρωτες πρωινες ωρες στη Λημνο.

Συμφωνα με το ιατρικο ανακοινωθεν υποβαλεται σε κλινικο και εργαστηριακο ελεγχο και η κατασταση του αντιμετωπιζεται συντηρητικα.

Ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης που τον επισκεφθηκε , δηλωσε οτι η κατασταση ειναι υπο ελεγχο και εξεφρασε την ελπιδα να κερδισει τη μαχη .

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

Εξι ημερες πριν απο τις εκλογες και κορωνεται η προεκλογικη εκστρατεια των κομματων.

Στις 8 το βραδυ θα γινει στο Πεδιον του Αρεως η κεντρικη συγκεντρωση συγκεντρωση του ΣΥΝ με ομιλητη τον Νικο Κωνσταντοπουλο.

Στη Ρηγιλλης επικρατει συμφωνα με πληροφοριες η αποψη να μην γινει η προγραμματισμενη για την Πεμπτη κεντρικη συγκεντρωση στο Πεδιον του Αρεως για να μην υπαρξη πολωση.

Ο κ. Σημιτης θα δωσει συνεντευξη τυπου στις 11 το βραδυ στην τηλεοραση.

Ο Εβερτ συναντηθηκε με αυτοκινητιστες ενω ο Κωνσταντινος Μητσοτακης περιοδευει στο Καρπενησι.

Γειτονιές του Πειραια περιοδεύσε ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης Αντωνης Σαμαρας ο οποιος καλεσε οσους ψηφιζουν λευκο η ακυρο να το ξανασκεφτουν και να ψηφισουν Πολιτικη Ανοιξη για να μην μεινει οπως ειπε η Ελλαδα ιδια.

Ο κ. Σαμαρας αρνηθηκε την προταση του κ. Εβερτ για τηλεοπτικη συζητηση των αρχηγων πλην Σημιτη.

Τελος απο την Πεμπτη μεχρι και την Κυριακη οι πολιτες μπορουν να απευθυνονται για πληροφοριες σχετικα με τις εκλογες στα τηλεφωνα τις νομαρχιας 1561 και 1562.

KYΠΡΟΣ

Παρεμβαση της Αμερικανικης Κυβερνησης προς την Αγκυρα για αποτροπη θερμου επεισοδιου στην Κυπρο. Την πληροφορία αυτή δήλωσε πως έχει ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού και σχολιαζοντας μαλιστα το αποτελεσμα της παρεμβασης , ανεφερε πως ελπιζει οτι ηταν και θα ειναι επιτυχης.

Τις τελευταιες ημερες η φημολογια για προκληση θερμου επεισοδιου απο το κατοχικο καθεστως ηταν εντονη.

Οι πληροφοριες ειχαν διοχετευθει απο την Τουρκικη πλευρα και ως λογος θεωρειται, συμφωνα με το ΡΙΚ, ειναι να ματαιωθει η μεταφορα στην Κυπρο πενηντα ρωσικων αρματων μαχης τυπου Τ-80 , για τις αμυντικες αναγκες του νησιου. Οι πληροφορίες για τις προθέσεις των κατοχικών στρατευμάτων έιχαν διαβιβασθεί στις Αρχές Ασφαλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην Κυπρο, παντως, αναστατωθηκε τη νυχτα το χωριο Πυλα , κοντα στη γραμμη του Αττιλα.

Γυρω στις 11:30 εθνοφρουρος στο ελληνοκυπριακο φυλακιο δυτικα του χωριου ερριξε βολες εκφοβισμου καθως αγνωστοι εκινουντο υποπτα.

Στην περιοχή μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και της ειρηνευτικής δύναμης για να καθησυχάσουν τους κατοίκους.

Στην Αθηνα, με αντικειμενο το Κυπριακο συναντωνται ο Υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος με τον εκπροσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κύριο Χαν .

MΠΡΑΒΟΣ

Ποινή φυλακισης 2 μιση ετων και εξαμηνη στερηση της αδειας οδηγησης επεβαλε το 4ο τριμελες πλειμελειοδικείο στον Ιωαννη Μπραβο Παπαδημητριου, που τον Ιουνιο του 1995 οδηγωντας μια Πορσε παρεσυρε σκοτωσε και εγκατελειψε την Μαρία Παπαγεωργίου 34 χρονων μητερα 3 παιδιών.

Στην απολογία του υποστηριξε ότι εγκατελειψε το θυμα επειδη πανικοβληθηκε και ζητησε συγνωμη απο την οικογενια Παπαγεωργιου.

Χαρακτηριστικό ειναι ότι δεν υπηρχε πολιτική αγωγη . Ο Μπραβος ασκησε εφεση και αφεθηκε ελευθερος.

ΔΙΑΘΗΚΗ

Αντιμέτωποι στα δικαστήρια θα βρεθούν η οικογένεια Κατσανέβα και η Δήμητρα Λιάννη-Παπανδρέου για το θέμα της δευτερης διαθηκης του ιδρυτή τού ΠΑΣΟΚ.

Σημερα ο προεδρος της Βουλης Αποστολος Κακλαμανης ανεφερε οτι το αρχειο δεν πρεπει να μενει στα χερια ιδιωτων και με τη συμφωνη γνωμη της οικογενειας του θα πρεπει να αξιοποιηθει.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Απο σημερα οι υπηρεσιες του ΤΒΕ χορηγουν στους 22 χιλιαδες συνταξιουχους Επιδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Απο τις 23 Σεπτεμβρίου το επίδομα θα καταβληθεί και σε άλλους 15 χιλιάδες δικαιούχους.

Σήμερα επισης θα χορηγηθεί και το εκλογικό επίδομα των 100 χιλιάδων δραχμών στους αστυνομικούς και το πολιτικό προσωπικό τού υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Σε ομιλια του ο Υπουργος Εργασιας Ευαγγελος Γιαννοπουλος επανελαβε οτι εαν το ΠΑΣΟΚ γινει και παλι κυβερνηση θα υλοποιησει την υποσχεση για αυξηση του επιδοματος ανεργιας κατα 16%.

ΝΑΥΑΓΙΟ

Σε ρηγμα οφειλεται η βυθιση του κυπριακού φορτηγού πλοίου Ιωλκος Βίκτορυ στα ανοικτα της Νοτιου Αφρικής, το πρωί του Σαββατου, όπως ανεφεραν οι επιζωντες ναυτικοί.

Στη θαλασσια περιοχή του ναυαγίου άλλα πλοία καταφεραν να συνεχισουν το ταξίδι τους παρα την κακοκαιρία.

Οι αρχες της Νοτιου Αφρικής ανακοινωσαν οι ερευνες για τον εντοπισμό του Ελληνα πλοίαρχου Πετρου Φιλιππακη και άλλων δυο αλλοδαπων ναυτικών που αγνοουνται, σταματησαν χθες βραδυ.

Από τα 25 μελη του πληρωματος διασωθηκαν τα 20. Αναμεσα τους και οι δυο Ελληνες μηχανικοί του πλοίου.

ΙΡΑΚ

Η υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ απέκλεισε σήμερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Υπουργό Αμυνας, Ουίλλιαμ Πέρι, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες για επιθέσεις κατά του Ιράκ. Οπως μαλιστα δήλωσε η Τσιλέρ ούτε καν της ζητήθηκε κατι τέτοιο.

Στις επαφές που είχε το Σαββατοκύριακο με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν ο Πέρι κατέστησε σαφές ότι εξακολουθούν να είναι πιθανές νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ιράκ. Η Βαγδάτη διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν πρόκειται να ξαναεπιτεθεί κατά των Αμερικανικών και συμμαχικών αεροσκαφων που επιτηρούν τη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από το Ιράκ.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 16 September 1996 - 15:22:54