Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 170996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

link="#00000ff" alink="#ff0000"

News in Greek, of 17/09/1996


_TO BΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ_


ΤΙΤΛΟΙ

    * EKΛΟΓΙΚΟ * ΣΕΙΣΜΟΣ * ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ

    ΕΚΛΟΓΙΚΟ

    Στο νομο Λαρισας θα περιοδευσει σημερα το απογευμα ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης και το βραδυ θα μιλησει στην κεντρικη πλατεια της πολης.

    Χθες ο κ. Σημιτης κατα τη διαρκεια συνεντευξης τυπου υπεραμύνθηκε των χειρισμών του για τα ΙΜΙΑ, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για μαύρη προπαγάνδα και δηλωσε οτι ο εκλογικος νομος θα επανεξεταστει.

    Για τον κ. Τσοβολα ειπε οτι εχει ορισμένες φορές υπερβολική δόση φαντασίας ωστοσο, καταδίκασε την επίθεση της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗ κατά του προεδρου του ΔΗΚΚΙ.

    Ο προεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ θα μιλήσει το βράδι σε ανοικτή συγκέντρωση στην Καλαμάτα ενω αυριο θα επισκεφθει τις Σερρες.

    Μιλωντας χθες βραδυ στην Ελευσινα ο κυριος Εβερτ κατηγορησε και παλι τον κυριο Σημιτη για τους χειρισμους του στη κριση των Ιμια, λεγοντας χαρακτηριστικα οτι εκεινο το βραδυ το πηδαλιο του εθνικου σκαφους ηταν σε τρεμαμενα χερια.

    Ο κ. Σαμαρας το βραδυ θα μιλησει στην κεντρικη προεκλογικη συγκεντωση του κομματος του στό Αιγάλεω.

    Η Αλεκα Παπαρηγα θα μιλησει στο Πεδιο του Αρεως.

    Τη Μυτιληνη επισκεπτεται σημερα ο προεδρος του ΣΥΝ Νικος Κωνσταντοπουλος.

    Ο Δημήτρης Τσοβόλας καταθετει μηνυση κατα της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗ σχετικα με το δημοσιευμα ότι έχει στην κατοχή του πενταωροφη έπαυλη στη Βούλα.

    ΣΕΙΣΜΟΣ

    Μετασεισμικες δονησεις ακολουθησαν τον σεισμο των 4, 5 της κλιμακας ριχτερ που συγκλονησε στις 5 το πρωί στη Λευκάδα.

    Το επίκεντρο του σεισμου ηταν στη θαλασσια περιοχή ανατολικά τού νησιού και δεν αναφερθηκαν θυματα η ζημιες.

    ΠAΠΑΔΕΛΗΣ

    Ηρεμη νυχτα περασε ο Υφυπουργος Υγειας Φραγκλινος Παπαδελλης, που υπεβληθη χθες σε βαρεια επεμβαση αφαιρεσης ενδοεγκεφαλικου αιματωματος .

    Συμφωνα με το ανακοινωθεν οι ζωτικες του λειτουργιες παραμενουν σταθερες , η αναπνοη ειναι ελεχγομενη υπο καταστολη ενω η μετεχγειρητικη αξονικη τομογραφια στην οποια υποβληθηκε δειχνει σημαντικη βελτιωση .

    Ο θεραπων ιατρος του κ. Παπαδελη Θανασης Λεβεντης δηλωσε οτι το πρωτο 24ωρο μετα την εχγειρηση πηγε καλα δεν εχει ωστοσο διαφυγει ακομη τον κινδυνο .

    ΠΑΓΚΑΛΟΣ

    Επίσκεψη εργασίας στη Δαμασκό πραγματοποιεί σήμερα ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον σύρο πρόεδρο Χαφέζ αλ Ασσαντ.

    Στη διάρκεια της παραμονής του στη Δαμασκό ο κ. Παγκαλος θα συζητήσει με την συριακή ηγεσία την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό.

    ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ανησυχια στην Κυπρο για τις τουρκικες απειλες ενω ο Αμερικανός πρόεδρος, με μηνυμα του, συστηνει στην Αγκυρα αυτοσυγκρατηση.

    Την ύπαρξη διπλωματικών μηνυμάτων των ΗΠΑ προς την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νίκολας Μπέρνς.

    Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας τού ΟΗΕ, σε έκθεσή του, επισημαίνει τους εντεινόμενους ρυθμούς ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνάμεων και των δυο πλευρών στην Κύπρο, διαπιστώνει αδιέξοδο στη διαπραγματευτική διαδικασία, ενώ σημειώνει ότι αυξήθηκε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για εξεύρεση λύσης.

    Χθες παντως η εφημεριδα Οζγκιουρ Πολίτικα , κουρδικη εφημεριδα που εκδιδεται στη Γερμανια, υποστηριξε οτι δολοφονηθηκε και αλλος στρατιωτης κουρδικης καταγωγης στα κατεχομενα .

    Η δολοφονια συμφωνα με την εφημεριδα διαπραχθηκε στις 19 Αυγουστου ενω οι αρχες του ψευδοκρατους πληροφορησαν την οικογενεια του νεκρου στρατιωτη Σερκαν Σιμσεκ οτι αυτοκτονησε.

    Το πρωι η χηρα του Τασου Ισαακ Μαρια εφερε στον κοσμο ενα υγιεστατο κοριτσακι που θα παρει το ονομα του πατερα του.

    ΠΑΙΔΕΙΑ

    Πιθανον και εντος τς εβομαδος να δοθούν στη δημοσιοτητα τα ονόματα των τριών χιλιάδων τριακοσίων δυο επιπλέον εισακτέων σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικα Ιδρυματα.

    Οπως ανακοινώθηκε απο το Υπουργείο Παιδείας οι εγγραφες των πρωτοετων φοιτητων θα αρχισουν στις 25 Σεπτεμβριου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Οκτωβριου.

    IΡΑΚΙΝΟ

    "Παραβίαση της ακεραιότητος" του Ιράκ χαρακτήρισε σήμερα η Βαγδάτη τις τελευταίες αμερικανικές προειδοποιήσεις σχετικα με την απομακρυνση της Ιρακινής αεράμυνας νότια του 33ου παραλλήλου.

    Συνεχιζονται, εν τω μεταξυ, οι εμφυλιες συγκρουσεις μεταξυ των Κουρδων στο Ιρακινο Κουρδισταν, καθως η Πατριωτική Ενωση του Κουρδιστάν του Τζαλάλ Ταλαμπανί ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της απέκρουσαν συνδιασμένη επίθεση του Ιρακινου στρατου και των αντιπαλων τους Κουρδων του Μπαρζανί.

    EΞΩΤΕΡΙΚΑ

    Σημερινο δημοσιευμα των Τάιμς του Λονδινου αναφερει οτι η Βασιλλισα Ελισαβετ ξεκαθαρισε στον Πριγκηπα Κάρολο ότι η φιλη του Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς με την οποία διατηρεί σχέση εδώ και 20 χρόνια, "πρέπει να αποκλεισθεί από την επίσημη δημόσια ζωή".

    Αναβρασμος επικρατει στην επαρχία Ξινγιάνγκ της Κίνας, γράφει σήμερα η Λαϊκή Ημερησία στο Πεκίνο.

    Ο αντιπρόεδρος της πανισχυρης Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, Ζανγκ Ζεν προειδοποίησε σήμερα ότι είναι καταδικασμένα σε αποτυχία τα σχέδια των μουσουλμάνων αυτονομιστών στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου βορειοδυτική.

    ΜΕΤΡΟ

    Απο το πρωϊ εργαζομενοι στο ΑΤΤΙΚΟ Μετρο εχουν καταλαβει το εργοταξιο στην Ομόνοια διαμαρτυρομενοι για τη διαθεσιμοτητα συναδελφων τους.

    Χθες, η διοίκηση τής εταιρείας τούς υποσχέθηκε ότι θα ανασταλλούν οι διαθεσιμότητες, μόλις αρχίσουν και πάλι οι εργασίες του ΜΕΤΡΟ, χωρίς όμως να δεσμευθει χρονικα.

    © ANT1-Radio 1996


    Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 17 September 1996 - 7:43:10