Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 220996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 19/09/1996

TO BΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


* Εκλογικό 11.30

Με ηρεμία και χωρίς σοβαρά προβλήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία,που αρχισε απο το πρωί,με την ανατολή του ηλίου και θα ολοκληρωθεί με τη δύση του Ηλίου στις 7.23 πρώτα λεπτα.

Με μικροπροβλήματα αρχισε με την ανατολή του Ηλίου, δηλαδή στις 7 και 13,η εκλογική διαδικασία η οποία θα περατωθεί με τή δύση τού Ηλίου στίς 7.23 πρώτα λεπτά.

Οπως εγινε γνωστό απο το Υπουργείο Εσωτερικών σε 15 % απο τα περίπου 4σεράμιση χιλιαδες εκλογικά τμήματα του νομού Αττικής, οι εκλογες αρχισαν με καθυστέρηση μεχρι και τριών ωρών λόγω ελλειψης εκλογικών αντιπροσώπων ή ελειψης ψηφοδελτίων.

Με καθυστέρηση αρχισε επίσης η ψηφοφορία σε τμήματα των Δημων Νέας Ιωνίας Νέας Σμύρνης Φιλοθέης Γαλατσίου Ψυχικού και Πεντέλης, καθώς οι δήμοτικές αρχές δεν ειχαν ειδοποιήσει εγκαίρως τα λαικά μέλη που μετέχουν στις εφορευτικές επιτροπές.

Στις περιπτώσεις αυτές οι ιδκαστικοί αντιρποσωποι επιστράτευσαν ψηφοφόρους που ειχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαιωμα ή εκλογικούς αντιπροσώπους αφαιρώντας το καρτελλάκι του κόμματος

Δικαίωμα ψήφου έχουν 8.862.014 έλληνες,οι οποίοι μπορούν να ψηφήσουν στα 17.710 εκλογικά τμήματα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική.

Δικαιολογούνται να μην ψηφίσουν όσοι είναι άνω των 70 ετών ή διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων απο το εκλογικό τους τμήμα,καθώς και όσοι έχουν σοβαρούς λόγους υγείας ή απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Οσοι προσέρχονται στά εκλογικά τμήματα θά πρέπει νά έχουν μαζί τους εκλογικό βιβλιάριο καί αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο όπως διαβατήριο ή δίπλωμα αυτοκινήτου.

Καθ'όλη τή διάρκεια τής εκλογικής διαδικασίας, δηλαδή μέχρι τη δύση του ηλίου, στό Πρωτοδικείο θά προστίθενται φύλλα στά εκλογικά βιβλιάρια.Δεν εκδίδει,όμως νέα εκλογικά βιβλιάρια.

Οσοι ψηφήζουν,στην Β'Αθήνας,μπορουν να βάλουν έως 5 σταυρους,στην Α'Αθήνας 4 σταυρούς,στην Α'Θεσσαλονίκης μεχρι τρείς σταυρούς και στην Α'και Β' Πειραιώς μέχρι δύο σταυρους.Οι σταυροί πρέπει να μπαίνου στην αρχή του ονόματος,δηλαδή αριστερά. Οι αρχηγοί κομμάτων και οι πρώην πρωθυπουργοί δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης.

Οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών της Αττικής,μπορούν να παίρνουν πληροφορίες για το πού ψηφίζουν,στα τηλέφωνα 3315500 έως και 7

Οι ψηφοφοροι της Α'και Β'Αθηνών,μπορούν να τηλεφωνούν στο τετραψήφιο νούμερο 1561.

* Πολιτικοί Αρχηγοί

Σε μισή ώρα αναμένεται να σκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Προεδρος της Δημοκρατιας Κωνσταντινος Στεφανοπουλος, ο οποίος θα ψηφήσει στο 316ο Εκλογικο Τμημα στην Πατρα.

Πριν από περίπου 20 λεπτά ψήφησε στο 86ο εκλογικό τμήμα Καμινίων,ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Αμέσως μετα ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι σημερα ο έλληνας πολιτης πρέπει να κρίνει, να συγκρίνει και να αξιολογήσει τις θέσεις των κομματων με γνώμονα το συμφέρον της χώρας.Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεπόιθηση ότι ο λαός θα εκλεξει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Απο στιγμή σε στιγμη, θα ψηφήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ,στο χωριό Ταύρη Εβρου που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα απο την Αλεξανδρουπολη.

Ηδη ψήφησε το πρωί στην Πύλο,ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς και αμέσως μετα δήλωσε ότι σήμερα ο λαός αλλάζει τους πολιτικούς ρόλους και πρόσθεσε ότι ο λαός ψηφήζει Πολιτικη Ανοιξη για μιά άλλη Ελλάδα της Δικαιοσύνης,της Αξιοπρέπειας και της ελπίδας.

Στις 10 και μισή ψηφησε στην Καλογρέζα,η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα και αμέσως μετά καλέσε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνιση απο αύριο,γιατί -οπως είπε- τον περιμένουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ψήφησε πριν από λίγο στο εκλογικό 726ο τμήμα στα Εξάρχεια και αμέσως μετά χαρακτηρισε κρισιμες αυτες τις εκλογες και πρόσθεσε ότι ο Συνασπισμός είναι και στο μυαλό και την καρδιά του κόσμου και εξέφρασε την πεποιθηση ότι αυτες οι εκλογες θα είναι για τον Συνασπισμό μια μεγάλη αρχή.

Σε μιά ώρα,δηλαδή στις 12 και μισή θα ψηφίσει στο Περιστέρι,ο Δημητρης Τσοβόλας

* ΜΠΕΡΝΣ

Εντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ, με την οποία η Ουάσιγκτων εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της προς την Αγκυρα και εμμέσως τη δυασαρέσκειά της για το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία.

Για ολίσθημα κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει οτι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι θεσμός αντιπροσωπευτικός που εκφράζει τους ευρωπαϊκούς λαούς και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό οι αποφάσεις του να γίνονται αντικείμενο σχολιασμού από κυβερνήσεις.

Ο εκπροσωπος του Στεητ Ντηπαρτμεντ Νικολας Μπερνς ειχε εκφράσειτην ελπιδα οτι το ψηφισμα δε θα αλλαξει τις σχεσεις Τουρκιας-Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισημαίνοντας οτι η Τουρκια πρεπει να εχει δεσμους με τους μηχανισμους της Ευρωπης γιατι- οπως ειπε- ειναι πολυ σημαντικη χωρα για ολους μας.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών,Ουώρεν Κρίστοφερ θα συναντηθεί στη Νέα Υορκη με την ομόλογό του,Τανσου Τσιλέρ.

* ΤΡΟΧΑΙΑ

Κυκλοφοριακό πρόβλημα εχει παρουσιασθεί στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου.

Στο υψος της γέφυρας του Ισθμού η ουρά των αυτοκινήτων εχει φτάσει τα 4 χιλιομετρα ,ενω ουρά περίπου 7 χιλιομέτρων εχουν σχηματίσει και τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς Αθήνα.

Απο τις 2 το μεσημέρι που συμφωνα με εκτιμήσεις θα επιστρέψει ο κύριος ογκος των ετεροδημοτών,η Τροχαία θα παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα στην Αθηνών Κορίνθου στο ρευμα προς Αθήνα απο το 27ο εως 10ο χιλιόμετρο ενω τροχονόμοι θα παρεμβαίνουν στην Αθηνών Λαμίας και θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία σε βασικούς οδικούς κόμβους.Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν και αυριο,ανάλογα ομως με την κίνηση των αυτοκινήτων.

Εξαλλου έως τις 6 το πρωί της Τρίτης,η διέλευση απο τα διόδια είναι ελέυθερη.

Δυστυχώς,απο το πρωί της Πέμπτης που άρχισε η εξοδος,λόγω των εκλογών,έως αυτη την ώρα 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 112 τραυματίστηκαν σε 96 τροχαία ατυχήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Τά νυχτερινά κέντρα θά λειτουργήσουν κανονικά καί σήμερα ενω δέ θά υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας τών αυτοκινήτων.

Αύριο τά σχολεία θά παραμείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα.

* ΔΙΕΘΝΗ

Σε μια προκλητική για την αμερικανική πολιτική κίνηση, η Τουρκία ωθεί τον πρόεδρο του Ιράκ, Σαντάμ Χουσείν, να εδραιώσει τον έλεγχό του στο Βόρειο Ιράκ, με σκοπό να καταστραφούν οι βάσεις των Κούρδων αυτονομιστών του ΡΚΚ στην περιοχή, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Πακιστανοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα το πρωί με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το σπίτι του δολοφονηθέντος αδελφού της πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο,Μουρτάζα στην πόλη Λαρκάνα,κατηγορώντας τον σύζυγο της Μπεναζίρ ότι σχεδίασε τη δολοφονία του Μουρτάζα Μπούτο.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Sunday, 22 September 1996 - 9:51:58