Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 230996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 23/09/1996


* ΕΒΕΡΤ

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε απόψε από το Ζάππειο, ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Ο κ. Εβερτ, αφού συνεχάρη τον κ. Σημίτη, εξέφρασε την ελπίδα να μπορεσει ο πρωθυπουργός να βοηθήσει την πατρίδα να ξεπεράσει τα κρίσιμα προβλήματα.

"Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη του αποτελέσματος." είπε ο κ. Εβερτ και πρόσθεσε "ο ηγέτης αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Παραιτούμαι από πρόεδρος του κόμματος και αύριο συγκαλώ τα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Ο κ. Εβερτ, ζήτησε παράλληλα συγνώμη από τα στελέχη του κόμματος και τους στενούς του συνεργάτες, που πληροφορήθηκαν την απόφασή του από την τηλεόραση.

Ο επιτιμος Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωνσταντινος Μητσοτακης δηλωσε οι σημερινες εκλογες εφεραν και πάλι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια. Αμφιβαλλω ομως αν ελυσαν το πολιτικο προβλημα της χωρας. Η Νεα Δημοκρατια ενωμενη και δυνατη περισσοτερο απο ποτέ , ειναι η μονη εγγυηση και ελπίδα για τη χωρα .

Ο κ. Μητσοτακης αρνηθηκε να σχολιασει την παραιτηση Εβερτ .

Την ίδια στιγμή, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μήν αποδεχθεί τη θέση του βουλευτή Επικρατείας, με την αινιγματική δήλωση ότι "βουλευτής είναι όποιος ορκίζεται, και όχι όποιος εκλέγεται..."

Πηγες που προσκεινται στον Μιλτιαδη Εβερτ , ανεφεραν στο ραδιοφωνο του ΑΝΤ1 οτι ο Αρχηγος της Νεας Δημοκρατιας μεχρι στιγμης δεν προτιθεται να θεσει εκ νεου υποψηφιοτητα.

Ωστοσο πηγες που προσκεινται στο περιβαλλον του κυριου Κωνσταντινου Μητσοτακη εκτιμουν οτι ο κυριος Εβερτ επιθυμει να αναβαπτισθει στην Κοινοβουλευτικη Ομαδα του Κομματος.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Μιλτιάδη Εβερτ, ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "μιλάει απο μόνη της..."

* ΣΗΜΙΤΗΣ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, με δηλώσεις του στο Ζάππειο, έκανε λόγο για μεγάλη νίκη στις εκλογές, η οποία, όπως είπε, δέν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ή στον ίδιο προσωπικά, αλλά σε όλους τους ελληνες που θέλουν ένα καλύτερο αύριο.

Ο κ. Σημιτης, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με όλους τους ελληνες για να ανταποκριθεί στα μηνύματα της σημερινής μέρας, και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η νέα βουλή θα είναι πολυφωνική.

Ο Ελληνικος λαος απέρρτιψε τη μαυρη προπαγανδα και τις προσωπικες επιθεσεις απέδειξε οτι θέλει ποιοτητα ουσια, υφος και ηθος ειπε ο κυριος Σημιτης .

* ΣΑΜΑΡΑΣ

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης τόνισε ότι το κόμμα του θα παραμείνει στις επάλξεις και προέβλεψε νέες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

* ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την είσοδο του κόμματος του στη Βουλή, και ευχαρίστησε τα στελέχη και τον ελληνικό λαό για την εμπιστοσύνη του.

* ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Την ικανοποίησή της για την αύξηση του ποσοστού του ΚΚΕ εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι η ψήφος στα μικρότερα κόμματα, αποτελεί καταδίκη του δικομματισμού.

Η κ. Παπαρήγα, ανέφερε ότι το ΚΚΕ , ως τρίτο κόμμα στη Βουλή, θα αγωνιστεί και θα αξιοποιήσει τις ψήφους που πήρε. Παράλληλα, προέβλεψε την επιβολή νέων σκληρότερων αντιλαικών μέτρων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

* ΤΣΟΒΟΛΑΣ

Ο προεδρος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινηματος Δημητρης Τσοβόλας σε δηλώσεις του στο Ζαπειο ευχαρίστησε όσους ψηφισαν το κομμα του σε πεισμα όσων προσπαθησαν να παραποιήσουν την ιστορική αληθεια,όπως ειπε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαιωσε το λαό ότι το ΔΗΚΚΙ θα συνεχίσει τους υπευθυνους αγωνες του τη δημοκρατία την κοινωνική δικαιοσυνη την εθνική υπερηφανεια την αναβαθμιση των θεσμων και τη διαφανεια στα δημοσια εργα.

Οσον αφορά την παραιτηση του κυριου Εβερτ ο προεδρος του ΔΗΚΚΙ δηλωσε ότι αποτελεί πραξη δημοκρατικής ευαισθησίας που θα φερει αλλαγες στο πολιτικό σκηνικό. Τελος καλεσε όλους τους Ελληνες στον δύσκολο πολιτικό αγωνα που θα ξεκινήσει το κομμα του.

* ΣΟΥΦΛΙΑΣ

Ανοικτό το ενδεχομενο να διεκδικήσει την ηγεσία της Νεας Δημοκρατίας αφησε ο Γιωργος Σουφλιάς,ο οποίος δηλωσε ότι το κομμα χρειάζεται αναγεννηση.

Ακομη ο κυριος Σουφλιάς τόνισε τις εκλογες δεν τις κερδισε το ΠΑΣΟΚ αλλα τις εχασε η Νεα Δημοκρατία.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Sunday, 22 September 1996 - 18:21:13