Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-01-11

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις, 11/01/97

ΤΙΤΛΟΙ

  • ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΚΥΠΡΟΣ

Κλιμακωνει η Τανσου Τσιλερ τις προκλησεις κατα της Κυπρου παρα τις προειδοποιησεις των Ηνωμενων Πολιτειων.

Η κ.Τσιλερ θα μεταβει τη Δευτερα στα κατεχομενα μαζι με τον αρχηγο των τουρκικων Ενοπλων Δυναμεων Χακι Καρανταγι ενω συμφωνα με δημοσιευματα του τουρκικου τυπου η Αγκυρα εχει εκπονησει σχεδια για την καταστροφη των πυραυλων οταν εγκατασταθουν στο νησι.

Η ελλαδα ενημερωνει ΟΗΕ,ΝΑΤΟ και Ευρωπαικη Ενωση ενω χθες ο εκπροσωπος του Στεητ Ντηπαρντμεντ Νικολας Μπερνς χαρακτηρησε ανευθυνες, αδικαιολογητες και απερισκεπτες τις δηλωσεις Τσιλερ , για επαναληψη του 74 στην Κυπρο,ενω ταυτοχρονως εκανε λογο για μετρημενη και υπευθυνη αντιδραση της Κυπρου.

Αυριο μεταβαινει στη Λευκωσια για συνομιλιες ο Κερυ Καβανο και στη συνεχεια θα μεταβει σε Αγκυρα και Λευκωσια.

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εξέφρασε και ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κοφι Αναν και κάλεσε τα δύο μέρη να αποφύγουν τον κίνδυνο συγκρουσης, επιδεικνύοντας μεγιστη αυτοσυγκράτηση.

Την βαθεια τοπυ ανησυχια για τις εξελιξεις στα εθνικα θεματα εξεφρασε σημερα ο Μιλτιαδης Εβερτ και καλεσε την κυβερνηση να συγκαλεσει συσκεψη των πολιτικων αρχηγων.Οι εξελιξεις τονισε γινονται ολο και πιο επικινδυνες και δεν ειναι δυνατον να αντιμετωπιζονται με μοιρολατρια,αυτα τα οποια ειναι φανερο οτι προκειται να συμβουν.

ΣΕΡΒΙΑ

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αναμένεται σήμερα να αναγνωρίσει τη νίκη της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές και να απευθύνει έκκληση για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Συμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφοριες ο Μιλόσεβιτς θα αποδεχθεί στο σύνολό της την έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη.

Η απόφαση αυτη ελήφθη στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης ανώτερων αξιωματούχων του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Γιουγκοσλαβικής Ενωμένης Αριστεράς. ,

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Λόφους έχουν σχηματίσει τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας καθώς οι συμβασιούχοι και οι εποχικοί υπάλληλοι συνεχίζουν για πεμπτη μερα την απεργια τους διεκδικώντας τη μονιμοποίηση τους.

Τη Δευτερα και την Τριτη απεργουν οι ναυτικοι , τριωρη σταση εργασιας την ερχομενη Πεμπτη θα κάνουν οι δικαστικοι υπαλληλοι ενω απεργια διαρκειας εχουν προαναγγειλει οι καθηγητες απο της 20 Ιανουαριου.

Τη Δευτερα συνεδριαζει το γενικο Συμβουλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμενου να καθορισει την ημερομηνια της 48ωρης απεργιας που εχει εξαγγειλει στο δημοσιο ενω η ΓΕΣΕΒΕ αποφασισε 24ωρο κλεισιμο των καταστηματων τις ημερες που θα συζητειται το φορολογικο νομοσχεδιο στη Βουλη .

Στο υψος ρεκορ των 322,4 δισ εφθασαν εν τω μεταξυ τα φεσια στην αγορα την χρονια που μας περασε.

Συμφωνα με στοιχεια της Ενωσης Ελληνικων Τραπεζων μονο το Δεκεμβριο η αξια των ακαλυπτων επιταγων εφθασε τα 19,7 δις.

Ν.Δ

Στη Νεα Δημοκρατια ο Γεωργιος Ραλλης μετα απο συναντηση που ειχε το πρωι με τον κ.Εβερτ αποδεχθηκε να αναλαβει την προεδρια της Οργανωτικης Επιτροπης του Συνεδριου.

Ο κ.Εβερτ τονισε οτι το Συνεδριο θα αναβαθμισει οργανωτικα και λειτουργικα τη Νεα Δημοκρατια και προσθεσε οτι ο κ.Ραλλης θα εχει παντοτε τον κυριο λογο στα του Συνεδριου.

Ο κ.Ραλλης δηλωσε οτι σε περιπτωσεις αμφισβητησεων η επιτροπη θα ειναι αρμοδια να λαμβανει τελεσιδικες αποφασεις και σε αυτη θα μετεχουν εξη μελη της Εκτελεστικης Επιτροπης που μετεχουν στο κοινοβουλιο και εξη μελη που θα διορισει ο ιδιος και δεν θα εχουν εκδηλωθει υπερ καποιου υποψηφιου.

Απολυτως συμφωνος με την τοποθετηση του κ.Ραλλη ειναι ο Κωνσταντινος Μητσοτακης συμφωνα με κυκλους που προισκεινται στον επιτιμο προεδρο του κομματος.

Ο κ.Βαρβιτσιωτης συμφωνα με πηγες του περιβαλλοντος του δεν θα μετεχει στην οργανωτικη επιτροπη αφηνωντας ανοιχτο το ενδεχομενο να ειναι και ιδιος υποψηφιος στο συενδριο

Περιοδεια στα Ιωαννινα πραγματοποιει σημερα ο Γιώργος Σουφλιάς.

ΔΥΣΤΟΣ

Νέα δεδομένα για το ναυάγιο του "ΔΥΣΤΟΣ"δημιουργεί ενα από τα ρολόγια του πλοίου που εντόπισαν και ανέσυραν από το ναυάγιο χθες αργά το βράδυ οι δύτες που παίρνουν μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό των τριών ακομα ναυτικών του πλοίου.

Στο ρολόι που βρεθηκε στο μηχανοστάσιο ο χρόνος έχει σταματήσει στις 8 παρά τέταρτο και όπως εκτιμούν οι πρώτες πληροφορίες από πραγματογνώμονες εκείνη ήταν η ώρα που το πλοίο έπαθε μπλακ άουτ.

Οπως υποστηρίζουν οι πραγματογνώμονες το συγκεκριμένο ρολόι λειτουργεί μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και η βύθιση του πλοίου να έγινε λιγα λεπτά μετά το μπλάκ άουτ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κατάθεση του μοναδικού επιζόντα του δόκιμου Χρήστου Αναγνώστου στο πλοίο έγινε μπλακ αουτ στις 8 και τέταρτο ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το πλοίο βυθίστηκε στις 10 και μισή.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Τρεις Τουρκοι δουλεμποροι συνεληφθησαν τα ξημερωματα σε δυο διαφορετικα περιστατικα οταν προσπαθησαν να αποβιβασουν στη νησο Ρω συνολικα 50 λαθρομεταναστες.

Με τραυμα στο χερι νοσηλευεται στο νοσοκομειο της Ροδου ο ενας απο τους δυο δουλεμπορους που προσπαθησαν να αποβιβασουν στη νησιδα 37 λαθρομεταναστες.

Τραυματισθηκε οταν οι ανδρες του λιμενικου που τους αντιληφθηκαν αναγκαστηκαν να ριξουν προειδοποιητικα πυρα.

Τη νυχτα επισης συνεληφθη τριτος τουρκος δουλεμπορος, οταν προσπαθησε να αποβιβασει σε νησιδα κοντα στη Ρω 13 Λαθρομεταναστες.

Ολοι κρατουνται στο αστυνομικο τμημα Καστελοριζου και θα οδηγηθουν στον εισαγγλεα Ροδου .

ΣΕΠ

Συνεχιζονται απο το πρωι οι εργασιες του Εθνικου Συμβουλιου Αγροτικης Πολιτικης που ολοκληρωνονται το απογευμα με ομιλια του υπουργου γεωργιας Στεφανου Τζουμακα.

Ο υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Θανάσης Παπαγεωργίου επανέλαβε ότι το επιτόκιο των δανείων για όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μειώνεται στο 16% και ζήτησε τη συμβολλή όλων για τη χάραξη ενιιαίας αγροτικής πολιτικής.

Εν τω μεταξυ, σε ποινες φυλακισης 8 εως 12 μηνων για παρακωλυση συγκοινωνιων καταδικασε το τριμελες πλημμελειοδικειο Λαρισας 14 αγροτες που συμμετειχαν σε κινητοποιησεις το 95. Και οι 14 ασκησαν εφεση και αφεθηκαν ελευθεροι.

ΔΙΕΘΝΗ

Οπαδοί της βουλγαρικής αντιπολίτευσης συγκρούσθηκαν σήμερα με την αστυνομία έξω από το κτίριο της προεδρίας ενώ ο Πρόεδρος Ζέλιου Ζέλεφ συναντιόταν με πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσουν την πολιτική κρίση στη χώρα.

Η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν, ο οποίος νοσηλεύεται από την Παρασκευή με συμπτωματα πνευμονίας, "σταθεροποιήθηκε", ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Για προκαταληψη υπερ του Ισραηλ κατηγορει τον αμερικανο μεσολαβητη Ντενις Ρος , η Χανάν Ασράουϊ, ανώτερη αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής του Γιασέρ Αραφάτ. αναφέρεται σε δημοσίευμα της "Ουάσιγκτον Ποστ".

Στην Ιταλια τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο τη ζωή τους εξαιτίας κατολίσθησης, που προκλήθηκε απο καταρρακτώδεις βροχές , ενω δεκάδες οχήματα κατέληξαν στη θάλασσα, στην περιοχή μεταξύ της Νάπολης και του Σορέντο .

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές απο το "κύμα" σφοδρής κακοκαιρίας στην περιοχή, υπάρχουν επίσης αρκετοί αγνοούμενοι και πολλοί τραυματίες .

© ANT1-Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Saturday, 11 January 1997 - 15:29:54 UTC