Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek, 97-01-12

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις, 12/01/97

ΚΑΙΡΙΚΟ

- Βιβλικες καταστροφες εχει προκαλεσει στην Κορινθο η βροχη απο την οποια υπερχειλισε ο χειμαρος Ξειριας ομως και στην Αθηνα η κατασταση στους δρομους ειναι τραγικη.

Στην Κορινθο η σταθμη του νερου εχει φτασει στην πολη στα δυο μετρα οπως δηλωσε στον ΑΤΕΝΝΑ ο διοικητης της πυροσβεστικης ενω οι πολοι κατοικοι εχουν ανεβει σε ταρατσες των οικοδομων για να σωθουν.

Οι δρομοι εχουν μεταβληθει σε χειμαρους παρασερνοντας δεκαδες αυτοκινητα ακομη και νταλικες.

Οι τηλεφωνικες επικοινωνιες εχουν διακοπει και η Πυροσβεστικη της Αθηνας στελνει 20 οχηματα κυριως για διασωση ατομων εαν χρειαστει. Εκκληση του νομαρχη Κορινθιας να μην κυκλοφορουν οι κατοικοι στους δρομους.

Στην Αθηνα η κινηση των οχηματων γινεται με βημα σημειωτον.Η διασταυρωση της Σπυρου Λουη με την Κυμης στο Ολυμπιακο Σταδιο εχει κλεισει γιατι εχουν μεινει αυτοκινητα.Στην Κατεχακη η κινηση γινεται μετα δυσκολια οπως και στην Καβαλας ενω εχουν πλημυρισει και οι δρομοι στην Παιανια.

Η πυροσβεστικη εχει δεχθει πανω απο 50 κλησεις για πλυμηρισμενα υπογεια ενω παρουσιαζονται και προβληματα στις επικοινωνιες του ΟΤΕ.

Ενταση της κακοκαιριας τις βραδυνες ωρες προβλεπει η μετεωρολογικη υπηρεσια. Συγκεκριμενα αναμενονται ισχυρες βροχοπτωσεις στη Δυτικη Αττικη στις περιοχες Ελευσινας και Μεγαρων.

Κατα τα αλλα απο τις βροχες πλημυρισαν σπιτια και καλλιεργεις στο Αργος ,το Κιατο και την Λαμια.

Στο Αργος εχει διακοπει η κυκλοφορια των επαρχιακων οδων Αργους Αστρους Τριπολης Αστρους και Αργους Ναυπλιου.

Επισης εχει διακοπει η σιδηδρομικη γραμμη προς Τριπολη και Ναυπλιο.

Με βημα σημειωτον γινεται η κυκλοφορια στην Εθνικη οδο Κοθινθου Αθηνων στην Κορινθο καθως το οδοστρωμα εχει πλυμηρισει.

Στη Λαμια εχει ξεχειλισει ο Γοργοποταμος και υπαρχουν προβληματα σε επαρχιακους δρομους της περιοχης Μακρακωμης.

Οι βροχες προκαλεσαν προβληματα και στα δρομολογια του ΟΣΕ.Εχει διακοπη η κινηση προς Αγιους Θεοδορους ενω μια αμαξοστοιχια εχει σταματησει στον Ισθμο της Κορινθου.Και στο σταθμο της Τιθωρεας εχει σταματησει μια αμαξοστοιχια Ιντερσιτυ.

Λογω των θυελλωδων ανεμων εχουν διακοπει οι πορθμειακες γραμμες Καβαλας - Θασου και Κεραμωτης- Πρινου και Ωρωπου Ετετρειας.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Η κακοκαιρία που πλήττει όλη σχεδόν τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώσεις ανέμους από το απόγευμα θα υποχωρήσει και θα περιοριστεί στις Ανατολικές και Νοτιες περιοχές, όπου τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και το επόμενο διήμερο, με μειωμένη όμως ένταση. Από την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και προβλέπεται να διατηρηθεί καλός και το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά λοιπόν βροχές και καταιγίδες θα έχει σήμερα όλη η χώρα που στα Ανατολικά και Νοτια θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα πνέουν βροειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις με ένταση 7 με 8 και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο 9 μποφώρ, ενώ στις νότιες περιοχές θα παραμείνουν νότιοι γύρω στα 6 με 7 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 1 έως 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 12 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη η Δυτική και Βόρεια Ελλαδα θα έχει βελτιωμένο καιρό με λίγα μόνο σύννεφα. Στην υπόλοιπη χώρα αντίθετα θα υπάρχει συννεφιά με βροχές και στα ορεινά χιόνια.

Οι άνεμοι παρά την μικρή εξασθένησή τους θα φθάνουν τα 7 με 8 μποφώρ στο Αιγαίο και τα 6 με 7 στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά και δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς στα Βόρεια και τους 12 με 14 στην υπόλοιπη χώρα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι λίγο καλύτερος με ασθενείς τοπικές βροχές στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγα μόνο σύννεφα.

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα εχουν ένταση 5 με 6 μποφώρ στα Δυτικά, 6 με 7 στα Ανατολικά και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωϊνές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί παγετός.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα υπάρχει συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν και πάλι στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί 6 με 7 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα θα κυμανθεί αύριο από 5 έως 8 βαθμούς. ** Συννεφιά με βροχές θα έχουμε αύριο και στην Αττική, ενώ θα χιονίσει στην Πάρνηθα.

Οι άνεμοι θα έιναι βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί 6 με 7 μποφώρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφώρ.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναγγελία θυελλωδών ανέμων

Αθήνα,Ελλάδα,12/01/1997 (ΑΠΕ - ΕΜΥ)

Τ Τ Τ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 12/01/97/1330 UTC

ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 121600 ΜΕΧΡΙ 122200 UTC

ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ 1007 ΗΡΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

ΚΑI ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1036 ΗΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

* ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΒOΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗΣ 8 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ

* ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗΣ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ

* ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗΣ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ

* . ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΤΟΠΙΚΑ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ

* ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΤΟΠΙΚΑ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ

* ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΑ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΤΟΠΙΚΑ TΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ

(Π.Ν.)

ΑΠΕ 12/01 16:19

© ANT1-Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Sunday, 12 January 1997 - 16:01:18 UTC