Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-08-18

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] "Είχα μια ανάρμοστη σχέση με τη Μόνικα Λεβίνσκι," παραδέχθηκε ο Μ.Κλίντον

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Γιαννόπουλος:Μέτρα για τις αποδράσεις
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [02] Προφυλακίστηκε ο εμπρηστής του Αιγίου
  • [03] Πυρκαγιές
  • [04] Κάλυμνος-Τούρκοι τουρίστες
  • [05] Μέτρα για τα τροχαία
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [06] Τουρκία-Επίσκεψη Μίλλερ
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [07] B.Ιρλανδία-Κηδεία θυμάτων
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [08] Ανάσα στο Χρηματιστήριο
  • [09] Ρωσία-υποτίμηση
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] "Είχα μια ανάρμοστη σχέση με τη Μόνικα Λεβίνσκι," παραδέχθηκε ο Μ.Κλίντον

    Last Updated: Tuesday, 18-Aug-98 17:18:00
    Τέρμα πια το σενάριο "σεξ,ψέματα και βιντεοταινίες" για τον πρόεδρο Κλίντον.

    Ο αμερικανός πρόεδρος στο τηλεοπτικό διάγγελμά του παραδέχτηκε ότι είχε μια μη αρμόζουσα σχέση με την Μόνικα Λεβίνσκι.

    Προηγουμένως, κατέθετε επί τέσσερεις και πλέον ώρες για την υπόθεση ενώπιον του Ανεξάρτητου Ανακριτή και του Σώματος Ενόρκων.

    Αναμφίβολα η σημερινή τηλεοπτική εμφάνιση του Κλίντον ήταν η πιο σημαντική και πιο επώδυνη στην πολιτική του σταδιοδρομία. Και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις την παρακολούθησαν τα δύο τρίτα των αμερικανών.

    Σχετικά με το μέλλον του Αμερικανού προέδρου,όλοι οι ειδικοί εκτιμούν ότι, μετά την ομολογία, ο ανεξάρτητος δικαστής Κένεθ Σταρ θα καταθέσει εντός των προσεχών τριών ή τεσσάρων εβδομάδων στο Κογκρέσσο την αναφορά του,δίνοντας έτσι ένα τέλος σε ένα διάστημα επτά μηνών με έρευνες και ανακρίσεις για την υπόθεση Λουίνσκι.

    Τώρα,ο Κένεθ Σταρ ερευνά αν ο πρόεδρος πιέσε την Λουίνσκι να πει ψέμματα για τις σχέσεις τους.Αν η κατηγορία αυτή αποδειχθεί αληθής,θα ανοίξει ο δρόμος για την δίωξη του αμερικανού προέδρου.

    Σκανδαλοθηρικές εφημερίδες γράφουν σήμερα ότι πραγματικά τρίζει η καρέκλα του Κλίντον,ενώ κάνουν λόγο ότι η ιδανική αυτή σύζυγος Χιλαρι,που στάθηκε στο πλάι του συζύγου της σε όλες τις δύσκολες στιγμές,περιμένει να τελειώσει η προεδρική θητεία του Μπιλ Κλίντον,ώστε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου εναντίον του.

    Ποια ειναι, ομως, η αντίδραση του αμερικανικού λαου μετά από το περίφημο διαγγελμα τπυ προέδρου τους;

    Το τηλεοπτικό δόκτυο CNN διενήργησε δημοσκόπηση, αμέσως μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 53% των αμερικανών έμειναν ικανοποιημένοι με τα λεγόμενα του Κλίντον.

    Η πολιτική του επίσης εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της μεγάλης πλειοψηφίας των αμερικανών, καθώς το 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως την εγκρίνουν.

    Αξίζει,όμως,να σημειώσουμε ότι η προσωπική αποδοχή του προέδρου μειώθηκε κατά 20 (!) ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες από την περασμένη εβδομάδα, πέφτοντας από το 60 στο 40 τοις εκατό.

    Το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε μάλιστα πως έχει τώρα αρνητική γνώμη για τον Κλίντον.

    Με σκεπτικισμό αντέδρασαν τα ηγετικά στελέχη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην τηλεοπτική ομολογία του προέδρου Κλίντον ότι είχε ερωτικές σχέσεις με την νεαρή Μόνικα Λουίνσκι.

    "Δεν νομίζω ότι ο πρόεδρος εξήγησε την συμπεριφορά του. Χρησιμοποίησε μια νέα σειρά από φράσεις", τόνισε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από το Μιζούρι, Τζον Ασκροφτ,ενώ για μία ρητορικά ισχυρή ομιλία έκανε λόγο ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Αρλεν Σπέκτερ από την Πενσυλβάνια.

    Από την πλευρά τους,οι Δημοκρατικοί τόνισαν πως είναι ώρα να γυρίσει το εθνος σελίδα και να ξεχάσει την υπόθεση Λουίνσκι.

    Μάλιστα,ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και προσωπικός φίλος του Μπιλ Κλίντον,Αλ Γκορ,δήλωσε "υπερήφανος" για την κίνηση του προέδρου να παραδεχτεί το λάθος του για τις ερωτικές σχέσεις με την Μόνικα Λουίνσκι.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανός αντιπρόεδρος, που ελπίζει να διαδεχτεί τον Κλίντον,κερδίζοντας τις εκλογές του 2000,είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την υποστήριξή του στον πρόεδρο Κλίντον,όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση Λιουίνσκι.

    Αλλά και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών , Μαντλήν Ολμπράιτ εξέφρασε από την Τανζανία,όπου βρίσκεται,την απόλυτη εμπιστοσύνη της στον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον,με αφορμή την παραδοχή εκ μέρους του πλανητάρχη ότι είχε μία ανάρμοστη σχέση με την νεαρή μαθητευόμενη στο Λευκό Οίκο.

    Υπάρχει όμως και μία άλλη διάσταση στο θέμα...

    Οι συνήγοροι της Πόλα Τζόουνς-που είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο Κλίντον για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά εναντίον της- τόνισαν ότι η ομολογία του αμερικανού προέδρου,ότι είχε ερωτικές σχέσεις με την Μόνικα Λιουίνσκι, δείχνει ότι ο Κλίντον είχε πει ψέμματα ενόρκως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της πελάτισσάς τους τον περασμένο Ιανουάριο.

    Ετσι,προειδοποίησαν ότι θα επανέλθουν και θα ζητήσουν να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση. "Οι ένορκοι θα δουν ότι ο πρόεδρος είναι απλώς ένας ψεύτης" δήλωσε ο δικηγόρος της Τζόουνς, Ντέιβιντ Πάικ.

    Ο Πάικ τόνισε μάλιστα ότι θα χρησιμοποιήσει την σημερινή ομολογία Κλίντον για να ζητήσει από το δικαστήριο να διωχθεί ποινικά ο Κλίντον για "ψευδορκία".

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 18-Aug-98 17:18:46

    [01] Γιαννόπουλος:Μέτρα για τις αποδράσεις

    Την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου με το οποίο θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης ακόμη και 10 χρόνων για όσους υποθάλπτουν δραπέτες φυλακών, ανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, με αφορμή την ομαδική απόδραση ανηλίκων από τις φυλακές του Αυλώνα.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα εισαγγελέας εφημερίας θα κάνει καθημερινά ελέγχους στις φυλακές για να διαπιστώνεται άν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Και αποκάλυψε ότι οι υπεύθυνοι των φυλακών είχαν διαβεβαιώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ασφάλεια του καταστήματος, καθως και για τον ηλεκτρονικό έλεγχο και το σύστημα συναγερμού που δεν λειτούργησαν και γι αυτό θα αναζητηθούν ευθύνες.

    Στο ίδιο νομοσχέδιο όπως είπε ο κύριος Γιαννόπουλος θεσπίζεται διάταξη με την οποία θα διώκονται αυτεπαγγέλτως και θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και δύο ετών, όσοι εκφωνητές τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών υιοθετούν υβριστικούς χαρακτηρισμούς για πολίτες και πολιτικούς.

    Και αυτό σε απάντηση των σχολίων που διατυπώθηκαν σε βάρος του σχετικά με την απουσία του από το γραφείο του κατά τη διάρκεια της αποδράσεως. "Ο υπουργός δεν είναι δυνατό να γίνεται φύλακας των φυλακών", είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    Ο κύριος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε και στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, τονίζοντας ότι "η περίοδος χάριτος γι αυτόν τελείωσε, και από δώ και πέρα θα του κάνω μεγάλο αντίλογο".

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 18-Aug-98 17:18:17

    [02] Προφυλακίστηκε ο εμπρηστής του Αιγίου

    Στο Κακουργιοδικείο παραπέμπεται να δικαστεί ο 22χρονος Γιώργος Σταυρόπουλος που ομολόγησε ότι έκαψε εκκλησίες και μοναστήρια στην περιοχή του Αιγίου, επειδή είναι άθεος. Το Αυτόφωρο Αιγίου στο οποίο οδηγήθηκε σήμερα, έκρινε ότι δεν μπορεί να τον δικάσει για κακουργηματικές πράξεις και ότι πρέπει να συγκροτηθεί δικαστήριο με σύνθεση Κακουργοδικείου. Μέχρι να γίνει αυτό διατάχθηκε η προφυλάκισή του.

    [03] Πυρκαγιές

    Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Σώρα Μεγάρων, ενώ τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο Αλεποχώρι. Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Κοτυλιό της Μεγαλόπολης.

    [04] Κάλυμνος-Τούρκοι τουρίστες

    'Εκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλύμνου έχει προγραμματισθεί για απόψε με θέμα την χθεσινή προσβλητική ενέργεια των Τούρκων τουριστών που ύψωσαν την δική τους σημαία σε κολώνα φωτισμού στην παραλία του νησιού.

    Οι Τούρκοι τουρίστες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίσθηκε τακτική δικάσιμος για τον Μάρτιο του 1999, ενώ σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης συνεχάρη την εισαγγελέα της Κώ για την απόφασή της αυτή, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μας πιάνουν τα σωβινιστικά.

    [05] Μέτρα για τα τροχαία

    Βαριές καμπάνες περιμένουν τους οδηγούς που δεν χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας ή κράνος και παραβιάζουν τους κανόνες οδήγησης. Ο αρχηγός της Αστυνομίας έδωσε εντολή να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι εντός και εκτός Λεκανοπεδίου, μετά την δραματική αύξηση που παρουσίασαν τα Τροχαία δυστυχήματα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 18-Aug-98 17:18:35

    [06] Τουρκία-Επίσκεψη Μίλλερ

    Ο ειδικός συντονιστής των ΗΠΑ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ έφθασε σήμερα στην Αγκυρα για συναντήσεις με τούρκους αξιωματούχους, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Αγκυρας, ο αμερικανός απεσταλμένος δήλωσε, σύμφωνα με το Ανατολή, ότι δεν κομίζει κανένα σχέδιο για το Κυπριακό και ότι θέλει μόνο να συναντήσει τους τούρκους υπευθύνους.

    Ο Μίλερ θα συναντήσει αύριο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Ετζεβίτ, τον υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ και τον αρμόδιο για το Κυπριακό υπουργό Προεδρίας Σουκρού Σινά Γκιουρέλ.

    Ο Μίλερ πρόκειται να έρθει στην Αθήνα μετά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αγκυρα.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 18-Aug-98 17:18:59

    [07] B.Ιρλανδία-Κηδεία θυμάτων

    Δύο από τα θύματα της σφαγής του Ομαγκ (Βόρεια Ιρλανδία), ένα βρέφος 18 μηνών και η έγκυος σε δίδυμα μητέρα του, κηδεύτηκαν σήμερα στο χωριό Ογκερ όπου γεννήθηκαν.

    Εκατοντάδες άνθρωποι, σιωπηλοί, τόσο καθολικοί όσο και προτεστάντες, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους του Ογκερ, που βρίσκεται σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων νοτίως του Ομαγκ.

    Η κηδεία της Αβρίλ Μόναγκαν, 30 ετών, που βρισκόταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, και της θυγατέρας της, της Μόρα, άρχισε γύρω στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) στη μικρή καθολική εκκλησία του χωριού.

    Η κηδεία ενός τρίτου μέλους της ίδιας οικογένειας που είχε αρχικά ανακοινωθεί για σήμερα, θα γίνει τελικά αύριο, έγινε γνωστό από την οικογένεια. Πρόκειται για τη μητέρα της Αβρίλ Μόναγκαν, την Μαίρη Γκράιμς, 65 ετών.

    Το βρέφος και οι δύο γυναίκες αγόραζαν παπούτσια στο Ομαγκ όταν εξερράγη η βόμβα των 250 κιλών, η οποία προκάλεσε συνολικά 28 νεκρούς και 220 τραυματίες, οκτώ από τους οποίους εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Συνολικά 100 τραυματίες από την έκρηξη εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

    Ενα ηλεκτρονικό "βιβλίο συλλυπητηρίων" για τα θύματα του Ομαγκ άνοιξε σήμερα στο Ιντερνετ και μηνύματα άρχισαν να

    καταφθάνουν ακόμη και από χώρες μακρινές όπως η Αυστραλία και ο Καναδάς. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι:

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 18-Aug-98 17:17:46

    [08] Ανάσα στο Χρηματιστήριο

    Ανάσα αισιοδοξίας σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά την πτώση των τελευταίων ημερών. Ο γενικός δείκτης τιμών παρουσίασε άνοδο 4,08% και η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 43,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

    Στον αντίποδα, το Χρηματιστήριο της Μόσχας σημείωσε νέα βουτιά 5%, ενώ την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Δούμας οι Κομμουνιστές ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν την παραίτηση του Μπορίς Γιέλτσιν.

    [09] Ρωσία-υποτίμηση

    Η χθεσινή υποτίμηση του ρουβλίου αλλά και το μορατόριουμ που ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση οτι παγώνει για 90 μέρες την αποπληρωμή τμήματος του εξωτερικού χρέους, ενίσχυσε ακόμη περίσσοτερο τις ανησυχίες που επικρατούν στους διεθνέις οικονομικούς κύκλους για την προοπτική της ρωσικής οικονομίας.

    Τα δισεκατομμύρια δολλάρια που διοχέτευσε τους προηγούμενους μήνες στην αγορά η ρωσική κυβέρνηση για να ενισχύσει το ρούβλι δεν απέδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και όλοι πλεόν μετά τις χθεσινές αποφάσεις τις κυβέρνησης μιλούν για μία οικονομική κρίση στη Ρωσία που βαθαίνει συνεχώς με απρόβλεπτες συνέπειες.

    Η προτροπή της αμερικανική κυβέρνησης αλλά και των δυτικών κυβέρνησεων να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρυθμίσεις που προβλέπουν συγκέντρωση φορών αλλά και αυστηρά μέτρα λιτότητας φαίνεται να μην βρίσκει έδαφος μέσα στην αχανή Ρωσία.

    Τα μέτρα αυτά θα συζητήθούν την Παρασκευή στην Ρωσική Δούμα στη Ρωσική Κάτω Βουλή, ενώ σήμερα ο κυβερνήτης του Κρανοσγιάρσκ, Αλεξάντρ Λέμπεντ, ζήτησε την σύγκληση της Ανω Βουλής για να εξατάσει το θέμα δηλώνοντας ότι η ρωσική οικονομία έχει χρεωκοπήσει.

    Ο Ρώσος Προεδρος Μπορίς Γιέλτσιν ο οποίος συναντήθηκε με τον ρώσο πρωθυπουργό, Σεργκέι Κιριγιένκο και βρίσκεται σε διακοπές για περισσότερο από ένα μήνα θα τις συνεχίσει σε εξοχική του κατοικία κοντά στη Μόσχα παρά την συνεχίζομενη οικονομική κρίση, θέλοντας έτσι να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση.

    Ο πρωθυπουργός πάντως της Ιαπωνίας, Κέιζο Ομπούτσι διαπιστώνει ότι η η απόφαση της Ρωσίας να υποτιμήση το ρούβλι θα επηρεάσσει ευρεώς την παγκόσμια οικονομία έστω και άν άλλοι Ιάπωνες αξιωματούχοι διαβλέπουν ελάχιστες επιδράσεις στην Ιαπωνική οικονομία. Ο δείκτης Νικκέι πάντως του Χρηματιστηρίου του Τόκυο υπέρεβη σήμερα το ψυχολογικό όριο των 15.000 μονάδων σημειώνοντας άνοδο της τάξεως των 269,13 μονάδων, φθάνοντας τις 15.063, 79 μονάδες, ενώ ανακαμψή κατά 1,8% παρουσίασε χθές και ο δείκτης Ντάου Τζόουνς στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι η ασιατική κρίση που επηρέασε τη Ρωσιά και ασκεί τις επιδράσεις της στον υπόλοιπο κόσμο είναι η χειρότερη από την δεκαετία του '30 και μπορεί να μετεξιλιχθεί σε παγκόσμια κρίση. Ταυτόχρονα αμφισβητούν πλέον αν οι όροι για εφαρμογή λιτότητας που θέτει το διεθνές νομισματικό ταμείο στις χώρες που δανειοδοτεί είναι ικανοί να ώστε να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 18-Aug-98 17:20:03
    Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Τετάρτη σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τις τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τις σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί.

    Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Η θερμοκρασία στην Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 18-Aug-98 17:19:32
    Μας εγκαταλείπουν οι ισχυροί βοριάδες το επόμενο τριήμερο.

    Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τις νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τις σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

    Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 17 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 20 έως 35 και στο Αιγαίο από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Τοπική συννεφιά και σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά και την Παρασκευή. Οι μέτριοι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Ιόνιο από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά τους 29 με 30 στις υπόλοιπες περιοχές.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 4 September 1998 - 21:09:34 UTC