Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-08-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Συνεχίζεται το θρίλερ της Ιονικής

[Β] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [01] Αγωνία για τα απότελέσματα των εξετάσεων
  • [02] Φόβοι για κτύπημα Ισλαμιστών
  • [03] Νέο ναυτικό ατύχημα στη Λευκάδα
  • [04] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Γ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [05] Στο ρίνγκ Μόνικα-Χίλαρυ
  • [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [06] Χρηματιστήριο 24/8
  • [07] Ρωσία-Οικονομική κρίση
  • [08] Στο μάτι της εφορίας χιλιάδες Ι.Χ
  • [Ε] Υγεία - Ειδήσεις

  • [09] Κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη

  • [Α] Συνεχίζεται το θρίλερ της Ιονικής

    Last Updated: Monday, 24-Aug-98 20:57:37
    Τρείς προσφορές μία από τον Ομιλο Λάτση και δύο από ξένες εταιρίες αμφιβόλου φερεγγυότητας υπεβλήθησαν σήμερα στο διαγωνισμό για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας.

    Οπως δήλωσε ο υπουργός, μάλλον αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των υπηρεσιών για το προφίλ των δύο ξένων ετειριών και θα εκδοθεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Εμπορικής.

    Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός κριθεί άγονος, είπε ο κύριος Παπαντωνίου, θα επαναληφθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα

    Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές των ξένων μη τραπεζικών εταιριών, αμερικανικής προέλευσης, που προσέφεραν υψηλή προσφορά πολύ πάνω από τη χρηματιστηριακή τιμή της Ιονικής παρουσιάζουν προβλήματα φερεγγυρότητας καθώς η μία προσέφερε εγγύηση μόνο για το ένα τέταρτο του ποσού από τράπεζα των Φιλιππίνων ενώ η άλλη εταιρία, εταιρία χαρτοφυλακίου, παρουσίασε ως εγγύηση φωτοτυπίες ομολογιών που κατείχε.

    Η πρόταση του Ομίλου Λάτση περιορίστηκε στα 135 δισεκατομμύρια δραχμές που χαρακτηρίζεται ως πρόταση καλής θελήσεως.

    Η Τράπεζα Πίστεως ανακοίνωσε ότι δεν υπέβαλε προσφορά για την αγορά της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Ιονικής.

    Σε σχετικό δελτίο τύπου επισημαίνεται ότι η Τράπεζα Πίστεως σε συνεργασία με την Credit Swiss First Boston και την Alfa Finance, ανέλυσαν εις βάθος τις παραμέτρους του όλου εγχειρήματος και έκριναν ότι το δρομολογημένο πρόγραμμα επέκτασης της τράπεζας αντιπροσωπεύει καλύτερη αναπτυξιακή ευκαιρία απ'ότι η απόκτηση του 51% της Ιονικής στη διαφαινόμενη ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή.

    "Ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος," προεξόφλησε μιλώντας στον Αntenna, ο Στέφανος Μάνος που έκανε λόγο για φιάσκο.

    [Β] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 24-Aug-98 20:57:53

    [01] Αγωνία για τα απότελέσματα των εξετάσεων

    Στο ζενίθ η αγωνία των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο μηχανογραφικό του υπουργείου Παιδείας γίνονται οι τελευταίες αναλύσεις των δεδομένων και την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν οι βασεις εισαγωγής στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές.

    [02] Φόβοι για κτύπημα Ισλαμιστών

    Σε αστυνομικό κλοιό οι διπλωματικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας, αλλά και Εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων, για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού κτυπήματος από φανατικούς Ισλαμιστές.Τη λήψη μέτρων επιβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αποκάλυψε ότι ένας Τούρκος τρομοκράτης που συνελήφθη στη Νίκαια της Γαλλίας, βρισκόταν το 1997 στη Ρόδο.

    [03] Νέο ναυτικό ατύχημα στη Λευκάδα

    Νέο ναυτικό δυστύχημα μέσα σε δέκα ημέρες στην Λευκάδα. Ταχύπλοο εμβόλισε τα ξημερώματα αλιευτικό σκάφος με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 48χρονος Σπύρος Καρφάκης.

    Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν ο χειριστής και ο επιβάτης του ταχύπλοου.

    Πρόκειται για τον Σπύρο Καρφάκη, που μαζί με τον 64χρονο Γιάννη Μουτζαλιά, ψάρευε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Μύτικα και του νησιού Κάλαμος. Στην ιδια πορεία και με μεγάλη ταχύτητα ήταν και το ταχύπλοο με κυβερνήτη τον Γιάννη Γιαννιώτη, 55 ετών και επιβάτη τον 54χρονο Διονύση Φερεντίνο.

    Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είδε το αλιευτικό σκάφος, με αποτέλεσμα να το εμβολίσει και να το κομματιάσει. Ο 48χρονος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο 64χρονος δεν έπαθε το παραμικρό.

    Στην ίδια θαλάσσια περιοχή παραμονή Δεκαπενταύγουστου, μια 17χρονη έχασε τη ζωή της όταν ιστιοπλοϊκό εμβόλισε το ταχύπλοο, στο οποίο επέβαινε μαζί με την παρέα της.

    [04] Αστυνομικό Δελτίο

    Δύο εκατομμύρια δραχμές η λεία του άγνωστου που λήστεψε το πρωϊ το υποκατάστημα της Τράπεζας Αθηνών, στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Διονυσίου Σολωμού στη Νέα Ιωνία.

    Ο άγνωστος μπήκε στη Τράπεζα και υπό την απειλή όπλου ανάγκασε τον ταμία να του παραδώσει τα χρήματα. Στη συνέχεια βγήκε έξω, όπου τον περίμενε συνεργός του με μηχανάκι. Και οι δύο έφυγαν χωρίς να βρεθούν μέχρι στιγμής τα ίχνη τους.

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθησε σήμερα ο 50χρονος Γιάννης Ταγκοζίδης, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος δεκάχρονης στην παραλία των Νέων Μουδανιών.Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 25χρονος φοιτητής Γιώργος Κανακούδης που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 12χρονη μέσα σε ασανσέρ πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη.

    [Γ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 24-Aug-98 20:58:04

    [05] Στο ρίνγκ Μόνικα-Χίλαρυ

    Ανάρμοστη σχέση μέ τήν Μόνικα Λεβίνσκι ομολόγησε ο πλανητάρχης.

    Ολα καλά αναφώνησε η πρώτη κυρια τών Ηνωμένων Πολιτειών, αντιμετώπισε ψύχραιμα τήν κατάσταση, στήριξε τόν πρόεδρο καί η οικογενειακή γαλήνη επέστρεψε στόν Λευκό Οίκο.

    Η μήπως όχι.

    Τουλάχιστον σύμφωνα μέ τήν εκδοχή τών παραγωγών τής τηλεοπτικής σειράς Αγώνας μέχρι θανάτου μεταξύ διασημοτήτων, η Χίλαρι απηυδισμένη από τά νυχτοπερπατήματα τού Μπίλ, αντιμετωπίζει επάνω στό ρίνγκ τήν Μόνικα Λεβίνσκι σέ αγώνα πάλης μέχρι τελικής πτώσης.

    Φυσικά δέν πρωταγωνιστεί ούτε η πρώτη κυρία τών Ηνωμένων Πολιτειών ούτε η πρώτη ερωμένη τού προέδρου τών Ηνωμένων Πολιτειών αλλά κουκλες από μαλακό πηλο που συνήθως παριστανουν γνωστες προσωπικοτητες της πολιτικης και τής καλλιτεχνικης ζωης καί πανω σε ενα ρινγκ ...λυνουν τις διαφορες τους.

    Η Χιλαρι αγωνίζεται μέχρι τελικής πτώσης μέ τήν Μονικα, τήν ξυλοφορτώνει μέ μίσος καί μάλιστα υπό τις επιδοκιμασιες του Κλιντον, πού παρακολουθεί τόν αγώνα από τίς κερκίδες, μασουλώντας ένα χάμπεργκερ.

    Ο δημιουργος του σοου Ερικ Φογκελ λεει πως το να τοποθετεις διασημα προσωπα σε ενα ρινγκ και νά τά αφήνεις να λυνουν τις διαφορες τους ειναι κατι που ευχαριστει τους τηλεθεατες.

    Οπως ο λυσσαλέος αγώνας τού Αρνολντ Σβατσενέργκερ μέ τόν Σιλβέστερ Σταλόνε, η τού διάσημου τηλεπαρουσιαστή Ντειβιντ Λέτερμαν μέ τό αντίπαλο δέος, τόν ανταγωνιστή του, Τζέι Λένο.

    Ειναι η πρωτη φορα που κουκλακια από μαλακό πηλο αναπαριστούν διασημότητες καί σίγουρα δέν πρόκειται γιά εύκολη δουλειά.

    Απαιτουνται 4 με 5 εβδομαδες για ενα σοου διαρκειας τριάντα λεπτών.

    Καί έστω καί στήν φαντασία τών παραγωγών οί τηλεθεατές πάντα απολαμβάνουν οί πλούσιοι καί οί διάσημοι νά σπάζουν στό ξύλο άλλους πλούσιους καί διάσημους.

    [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 24-Aug-98 20:57:25

    [06] Χρηματιστήριο 24/8

    Με υποχώρηση του Γενικού Δείκτη Τιμων έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Ο Γενικός Δείτης έκλεισε με πτώση 2,50% και έφθασε τις 2.572,29 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 46 δισεκατομμύρια 904 εκατομμύρια δραχμές.

    [07] Ρωσία-Οικονομική κρίση

    Αρνητική για τις διεθνείς Χρηματαγορές και το Χρηματιστηριο της Αθήνας ήταν η επόμενη ημέρα από την καθαίρεση της κυβέρνησης Κιριγιένκο στη Ρωσία, λόγω της οικονομικής κρίσης.

    Στη Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 77 μονάδων, ενώ πτωτικά κινήθηκε και το Χρηματιστήριο του Τόκυο.

    Διέξοδο στην μεγάλη οικονομική κριση προσπαθει να βρέι ο Ρώσος Προεδρος Μπαρίς Γέλτσιν, μετά την καθαιρεση της κυβέρνησης Κιριγιένκο και τον διορισμό και παλι του Βικτορα Τσερνομιρντιν στην θέση του πρωθυπουργού.

    Γιέλτσιν και Τσερνομιρντιν είχαν σήμερα συνάντηση στο Κρεμλίνο και ακολούθως ο Ρώσος πρόεδρος απηύθυνε διάγγελμα, λέγοντας ότι με την κίνησή του αυτή,θέλησε να αποκαταστήσει την σταθερότητα στη χώρα. Η σταθεροτητα αυτη κλονίσθηκε ιδιαιτερα εντονα μετά την πρόσφατη ντε -φακτο υποτιμήση του ρουβλίου, κίνηση που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στη Δύση αλλά και στο σύνολο σχεδόν των χρηματηστιριακών αγορών.

    Η τελευταία αιφνιδιαστική απόφασή του ερμηνεύεται από την αντιπολίτευση ως ένδειξη βαθιάς σύγχυσης και αβεβαιότητας. Σήμερα ο ηγέτης των κομμουνιστών επανέλαβε το αίτημα της πλειοψηφίας στη Ρωσική Δούμα, να παραιτηθεί ο Μπάρις Γιέλτσιν, ζήτησε δε να αποσυρθεί και η υποψήφιοτητα του Τσερνομίρντιν και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπσιμού.

    Ο ίδιος ο Βίκτορ Τσερνομίρντιν δήλωσε ότι θα συγκροτήσει την νέα κυβέρνηση μετά απο την επικυρωση του διορισμού από τη Ρωσική Δούμα

    [08] Στο μάτι της εφορίας χιλιάδες Ι.Χ

    Στο μάτι της Εφορίας με το πρόγραμμα διασταύρωσης στοιχείων το γνωστό ΤΑΞΙΣ θα μπούν από το τέλος του χρόνου χιλιάδες ΙΧ που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με το Δημόσιο.Οι έλεγχοι θα αφορούν ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων: Από τις οφειλές για τέλη κυκλοφορίας έως και την παράνομη κυκλοφορία αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες.

    [Ε] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 24-Aug-98 20:58:18

    [09] Κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη

    Αρκετά χρόνια τώρα είναι γνωστό στούς επιστημονικούς κύκλους ότι τό κάπνισμα κατά τήν περίοδο τής εγκυμοσύνης προκαλεί αρκετά προβλήματα στό έμβρυο.

    Κάποιες μελέτες έδειξαν ότι ορισμένα μωρά γεννιούνται φιλάσθενα, άλλα μικρότερα, σέ κάποιες περιπτώσεις τά νεογέννητα είναι επιρρεπή στό Σύνδρομο τού ξαφνικού θανατου ενώ έχει αναφερθεί μέχρι καί εθισμός τών μωρών στήν νικοτίνη.

    Ομως μιά νέα μελέτη πού παρουσιάσθηκε στό ετήσιο συνέδριο τής αμερικανικής χημικής εταιρίας στήν Βοστώνη αποκάλυψε ότι γιά ρπωτη φορά οί επιστήμονες έχουν στοιχεία ότι τά έμβρυα αφομιώνουν ένα καρκινογόνο στοιχείο τού καπνού.

    Η μελέτη διενεργήθηκε από τήν ερευνητικη ομάδα τού πανεπιστημίου τής Μινεσότα μέ επικεφαλής τόν καθηγητή Στέφεν Χέχτ.

    Οί επιστήμονες πήραν δείγματα ουρων 48 νεογέννητων παιδιών, τών οποίων οί μητέρες κάπνιζαν συστηματικά κατά τήν διάρκεια τής εγκυμοσύνης καί χρησιμοποιώντας τήν ίδια τεχνολογία γιά τήν ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών στούς αθλητές, ανακάλυψαν ότι 22 από τά μωρά, είχαν στά ούρα τους τήν ουσία ΝΝΚ.

    Πρόκειται γιά τό χημική ουσία Νιτροσαμινοκετόνη, η αλλοιώς Εν Εν Κέι πού είναι ένα από τά πιό ισχυρά καρκινογόνα στοιχεία τού καπνού.

    Η σχέση τού Εν Εν Κέι μέ τόν καρκίνο τών πνευμόνων

    είχε διαπιστωθεί από παλαιότερες μελέτες όμως είναι η πρώτη φορά πού τά πειράματα ανιχνεύουν τήν καρκινογόνο ουσία στά νεογέννητα.

    Τήν ίδια ώρα δέν βρέθηκε τό παραμικρό ίχνος τού Εν Εν Κέι στά ούρα τών μωρών τών οποιων οί μητέρες δέν κάπνιζαν κατά τήν διάρκεια τής εγκυμοσυνης.

    Ο επικεφαλής τής ομάδας δόκτορ Χέχτ ανέφερε ότι απαιτούνται περαιτέρω επιστημονικές μελέτες γιά νά διαπιστωθεί άν σημερινοί ασθενείς μέ καρκίνο τών πνευμόνων γεννήθηκαν από μητέρες πού κάπνιζαν κατά τήν διάρκεια τής εγκυμοσύνης.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 4 September 1998 - 21:12:28 UTC