Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-05-06

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Συνεχίζονται οι προσπάθειες ειρήνευσης

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Οχι στο εμπάργκο πετρελαίου
  • [02] Στο τραπέζι τα ονόματα των υποψηφίων
  • [03] Εξουσία και κακοδιαχείρηση
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Επανεμφανίστηκε η 17 Νοέμβρη
  • [05] Kαθησυχάζουν για το νέφος
  • [06] Αντιπολεμική διαμαρτυρία από αστυνομικούς
  • [07] Πρωταθλητές στα φάρμακα
  • [08] Θανατηφόρο τροχαίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Οι NATOϊκοι βομβαρδισμοί
  • [10] Συνεπαγωγές του πολέμου
  • [11] Δεν γνωρίζουμε αν ήμασταν εμείς
  • [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Αύξηση στη τιμή των καυσίμων
  • [13] Τραπεζικοί και 35ωρο
  • [14] Εργατική Εστία-Εκδρομικό πρόγραμμα
  • [15] Χρηματιστήριο-Ανοδος 0,61%
  • [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Συνεχίζονται οι προσπάθειες ειρήνευσης

    06/05/99

    Πιο κοντά παρά ποτέ φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην εξεύρεση λύσης για το Κόσσοβο και ο Κλίντον δεν αποκλείει λύση και εντός της ημέρας.

    Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η ομάδα των οκτώ πλησιάζει στην επίτευξη συμφωνίας για την επίλυση του Γιουγκοσλαβικού. Νομίζω οτι πλησιάζουμε είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πίστη του ότι εάν αυτό δεν γίνει σήμερα θα συμβεί σύντομα.

    Νωρίτερα η Μαντλήν Ωλμπράϊτ είχε συνάντηση με το Ρώσο ομολογό της Ιγκόρ Ιβανόφ και αυτήν την ώρα έχει χωριστές συναντήσεις με τους υπουργούς της Γερμανίας και του Καναδά.

    Tην υπουργική σύνοδο αναμένεται να τεθούν τα θεμέλια ενός ειρηνευτικού σχεδίου που θα βασίζεται σε αποφαση των Ηνωμενων Εθνων και θα προβλεπει τερματισμο των βομβαρδισμων μολις υπαρξουν σαφη δειγματα αποχωρησης των σερβικων δυναμεων απο το Κοσσυφοπεδιο,αναπτυξη διεθνους στρατιωτικης δυναμης και εγκατασταση προσωρινης διοικησης στο Κοσσοβο υπο την εντολη των Ηνωμενων Εθνων.

    Στο Βελιγραδι ο Καρολος Παπουλιας συνανταται με τον μιλοσεβιτς μεταφεροντας σχεδιο 7 σημειων του καγκελαριου Σρεντερ.

    Στη Ρωμη βρισκεται απο χθες ο μετριοπαθης ηγετης των αλβανων του Κοσσυφοπεδιου Ιμπραχημ Ρουγκοβα και ηδη συναντηθηκε με τον ιταλο πρωθυπουργο που δεχσεται πιεσεις να του χορηγησει ιταλικη ιθαγενεια.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Οχι στο εμπάργκο πετρελαίου

    06/05/1999

    Διαφοροποιήθηκε η Ελλάδα από τους εταίρους της στην ΕΕ στο θέμα του εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και για την κατάρτιση "μαύρης λίστας" των συνεργατών του Μιλόσεβιτς στους οποίους δεν θα παρέχεται θεώρηση διαβατηρίου για να ταξιδέψουν.

    Στην Επιτροπή μονίμων αντιπροσώπων που συνεδρίασε το βραδυ στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα διαφώνησε στην πρόταση για τις νηοψίες των πλοίων που κατευθύνονται προς το Μαυροβούνιο απ' όπου εφοδιάζεται με πετρέλαιο η Γιουγκοσλαβία, οπότε δεν κατέστη δυνατό να διαμορφωθεί κοινή θέση των 15.

    [02] Στο τραπέζι τα ονόματα των υποψηφίων

    06/05/1999

    Ονόματα υποψήφιων Ευρωβουλευτών συζητήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ σε σύσκεψη, υπο τον πρωθυπουργό. Η λίστα είναι σχεδόν έτοιμη και την μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του Σπύρου Βουγια, ο οποιος ήταν υποψηφιος Δημαρχος Θεσσαλονικης με τον Συνασπισμό.

    [03] Εξουσία και κακοδιαχείρηση

    06/05/1999

    Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι Δημοσίων Οργανισμών, Νομαρχιών και Δήμων για κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση και κατάχρηση εξουσίας. Η Βάσω Παπανδρέου που εδωσε στη δημοσιοτητα την εκθεση τονισε οτι σε 18 περιπτωσεις διεταχθει ΕΔΕ ενω 6 περιπτωσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελεα.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [04] Επανεμφανίστηκε η 17 Νοέμβρη

    06/05/1999

    Τρομοκρατικη επιθεση με τη σφραγιδα της 17Ν εγινε τα μεσανυκτα στην ακτη Μιαούλη στον Πειραιά.

    Τρεις ρουκετες εκτοξευθηκαν εναντιον κτιρίου οπου στεγαζονται γραφεία τραπεζων, αμερικανικών , βρετανικών και γαλλικων συμφερόντων. Η μια ρουκετα εξεραγη και οι αλλες δυο εξουδετερωθηκαν με ελεγχόμενη εκρηξη.

    Αν και καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για επανεμφάνιση της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ καθως μονον αυτη διαθετει ρουκετες.

    Να σημειωθει οτι η επιθεση εγινε ενω στους Πειραϊκους δρομους θριαμβολογουσαν οι οπαδοι του Ολυμπιακου για την κατακτηση του Κυπελλου στο ποδοσφαιρο.

    Εν τω μεταξυ οι αρχες δεν προλαβαιναν απο το πρωϊ τα απειλητικα τηλεφωνημάτα,τα οποια ομως , ένα μετά το άλλο αποδεικνύονται φάρσες, σε υποκαταστήματα τραπεζών για τοποθετησεις βομβών.

    [05] Kαθησυχάζουν για το νέφος

    06/05/1999

    Στην Ελλάδα οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τον κίνδυνο τοξικού νέφους από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

    Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Δημήτρης Τριχόπουλος δήλωσε ότι και στην υποθετική περίπτωση αυξημένων διοξινών, οι επιπτώσεις για την υγεία δεν θα είναι τραγικές.

    Καθησυχαστικός και ο καθηγητής Φυσικής της ατμόσφαιρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Ζερεφός.

    Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι υπήρξαν αυξημένες τιμές διοξίνης το διήμερο 6 με 8 Απριλίου, πρόσθεσε όμως ότι οι τιμεέ στη συνέχεια έπεσαν. Τόνισε ότι με ένα επεισόδιο δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία και δεν πρέπει να υπάρχει πανικος στον κοσμο. Κατεληξε δε λεγοντας οτι και ο ιδιος περιμένει την επισημη ανακοινωση για τις τιμες που αναμενεται να παραδοεθί αυριο στα χερια οτυ υπουργου Περιβάλλοντος και τάχθηκε υπερ της θωράκισης της χωρας απ τα τοξικά.

    Σύμφωνα ομως με πληροφορίες στην επίσημη αναφορά που παραδοθηκε στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση από τις εργαστηριακές μελέτες των ειδικών κυρίων Ζερεφού και Ραψομανίκη προκύπτει ότι οι μετρήσεις έδειξαν στις 7 και 8 Απριλίου 15 πλάσιες τιμές διοξινών και φουρανίων σε σχεση με τα συνήθη και 5πλασιες του κλοφεν.

    [06] Αντιπολεμική διαμαρτυρία από αστυνομικούς

    06/05/1999

    Αντιπολεμική διαμαρτυρία διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή εξω απο την Αμερικανική πρεσβεία οι αστυνομικοί της χωρας.

    Συμφωνα με ανακοινωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο Ελληνας αστυνομικός βρίσκεται σε άσχημη θέση τον τελευταίο καιρό με το να είναι υποχρεωμένος στη λήψη μέτρων σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται και αισθάνεται ότι χρησιμοποιείται διευκολύνοντας τη διέλευση στρατιωτικών ΝΑΤΟ ϊκών δυνάμεων ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

    [07] Πρωταθλητές στα φάρμακα

    06/05/1999

    Πρωταθλητές στην κατανάλωση αντιβιωτικών είναι οι Ελληνες σύμφωνα με έρευνα της ΦΑΡΜΕΤΡΙΚΑ, θυγατρικής του ΕΟΦ. Τα τελευταία επτά χρόνια έχει διπλασιαστεί η κατανάλωση αντιβιωτικών, ενώ το 73% των Ελλήνων παίρνουν αντιβιωτικά παρά την συμβουλή του γιατρού.

    Παρολα αυτα υποστηριζουν οι ειδικοι επιστημονες στην Ελλαδα εχουμε σχετικα χαμηλη ανθεκτικοτητα μικροβιων,κια ενας απο τους λογους ειναι οτι τα ελληνοπουλα δεν πανε σε βρεφονηπιακους σταθμους απο πολυ μικρη ηλικια.

    [08] Θανατηφόρο τροχαίο

    06/05/1999

    Θανατηφόρα πλαγιο-μετωπική σύγκρουση Ι.Χ με μοτοσυκλέτα έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

    Νεκρός είναι ο μοτοσυκλετιστής Απόστολος Σαρρής και τραυματίες οι Παναγιώτης Σαββίδης και Αναστασία Δέδε , οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα του Ι.Χ μάρκας BMW, που εκινείτο με υπερβολική ταχύτητα στη Βασιλίσσης Σοφίας.

    Η τροχαία έρευνα το ενδεχόμενο ο οδηγός της ΒΜW να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στην προσπαθειά του να προσπεράσει Ι.Χ κατά τη διάρκεια κόντρας.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [09] Οι NATOϊκοι βομβαρδισμοί

    06/05/99

    Διϋλιστηρια και αποθήκες καυσίμων στο Νις και το Πράχοβο βρέθηκαν και πάλι στο στόχαστρο τών ΝΑΤΟϊκων. Στο Πράχοβο τραυματίσθηκε ένα άτομο.

    Πύραυλοι του ΝΑΤΟ έπληξαν επίσης το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Λάντεβτσι στην κεντρική Σερβία, καθώς και την περιοχή του Κράλιεβο.

    [10] Συνεπαγωγές του πολέμου

    06/05/99

    Στην πορνεία εξωθούνται νεαρές προσφυγοπούλες απο το Κόσοβο, που πέφτουν θύματα απαγωγής από συμμορίες μαφιόζων στην Αλβανία

    Την καταγγελία έκανε η επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας για τους προσφυγές, Σαντάκο Ογκάτα.

    Κατήγγειλε επίσης την διά της βίας στρατολόγηση από τον UCK, Κοσοβάρων προσφύγων.

    [11] Δεν γνωρίζουμε αν ήμασταν εμείς

    06/05/99

    Αγνοια δηλώνει το ΝΑΤΟ σχετικά με την επίθεση στην Ελληνική αυτο- κινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια για την Πριστινα.

    Ο επικεφαλής της αποστολης νευρο-χειρουργός Λακης Νικολαου υποστηριξε οτι δεχθηκαν επιθεση νατοϊκων αεροσκαφων. Για το θεμα διατυπωνονται παντως, επιφυλαξεις, ενω ο Γιωργος Παπανδρεου ζητησε διευκρινησεις απο τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Χαβιε Σολανα.

    [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

    [12] Αύξηση στη τιμή των καυσίμων

    06/05/1999

    Η διεθνής αύξηση της τιμής των καυσίμων,ωθησε τον πληθωρισμο στο 2,8 τοις εκατο τον μηνα Απρίλιο, παρά τις προβλέψεις για 2,5%. Απο σημερα πάντως αυξανονται οι τιμες της βενζινης κατα δυο δραχμες το λιτρο.

    [13] Τραπεζικοί και 35ωρο

    06/05/1999

    Καθοριστική η συνάντηση που θα εχουν το απογευμα ΟΤΟΕ και Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. Στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει το προεδρειο της ΟΤΟΕ για να εκτιμησει τις μεχρι τωρα προτάσεις της Ενωσης.

    Οι προτάσεις για το 35ωρο της Ενωσης Ελληνικών τραπεζών ηταν πιλοτική εφαμρογή απο 1ης Ιουλίου σε ενα υποκαταστημα κάθε τράπεζας με συναλλαγές απο τις 8 με 4 το απογευμα και λειτουργία των τραπεζών απο 8 παρά τεταρτο εως 5.

    Οσον αφορά τις αυξησεις υπήρξε βελτιωμένη προταση με αυξησεις 3,2 τοις εκατό για το 99 και ρητρα και για το 2000 αυξησεις σε δυο δόσεις,2 τοις εκατό και μηδέν κομμα 2 στο τέλος του ετους.

    [14] Εργατική Εστία-Εκδρομικό πρόγραμμα

    06/05/1999

    Ογδόντα χιλιάδες δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας μπορούν να πάρουν μέρος στο εκδρομικό πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι και να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις έως τις 24 Μαίου στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.

    [15] Χρηματιστήριο-Ανοδος 0,61%

    06/05/1999

    Με άνοδο 0,61 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3.799,36 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 165 δισεκατομμύρια 221 εκατομμύρια δραχμές.

    [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε τις απογευματινές ώρες σήμερα, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ οι βόρειοι άνεμοι που θα αρχίσουν να φυσούν θα ρίξουν τη θερμοκρασία γύρω στους 4 με 5 βαθμούς.

    Στην Αττική μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει κατά τόπους και είναι πιθανόν να βρέξει για λίγο, κυρίως στα Βόρεια του Νομού.

    Οι άνεμοι αρχικά θα ειναι δυτικοί μέτριοι, το απόγευμα όμως σιγά-σιγά θα γίνουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία πέφτει και θα κυμαίνεται στην Αθήνα απο 16 μέχρι 25 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά, με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στην πόλη απο 13 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση

    Η εποχιακή έξαρση της θερμοκρασίας που μας ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημερες, αρχίζει βαθμιαία να υποχωρεί και απο την Κυριακή η θερμοκρασία επανέρχεται σε κανονικές τιμές. Ο λόγος, η σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων, οι οποίοι παράλληλα θα μας ανακουφίσουν απο την αυξημένη υγρασία και τη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις.

    Την Παρασκευή θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, που κατά διαστήματα κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια, θα είναι περισσότερα και ενδέχεται να βρέξει για λίγο το απόγευμα στην Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά.

    Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται, 3 με 4 μποφώρ στα Δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα Ανατολικά θα φθάνουν τα 6 με 7 ίσως τοπικά στο Αιγάίο και τα 8 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 18 με 19 βαθμούς στα Βόρεια και στους 24 με 25 στην υπόλοιπη χώρα.

    Καλοκαιρία το Σάββατο, με αρκετή ηλιοφάνεια, βόρειους ανέμους που μόνο τοπικά στο Αιγαίο η έντασή τους θα φθάνει τα 6 μποφώρ, με τάση μάλιστα σταδιακά να εξασθενήσουν περισσότερο, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο και θα φθάσει στα Βόρεια στους 19 με 20 βαθμούς και στους 25 με 26 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Thursday, 6 May 1999 - 20:13:04 UTC