Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-08-28

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Friday, 28-Aug-98 19:29:46

Με τη Ολλανδική Βίτεσε στην οποία αγωνίζονται οι Μαχλάς και Χανιωτάκης, κληρώθηκε η ΑΕΚ στο κύπελο ΟΥΕΦΑ.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Ολλανδία στις 15 Σεπτεμβρίου

Στο μεταξύ, η Στεάουα Βουκουρεστίου, που αποκλείσθηκε από τον Παναθηναϊκό, τοποθετήθηκε επικεφαλής του 7ου ομίλου, μαζί με την Λεβερκούζεν και ίσως να κληρωθεί με την Ανόρθωση, που έμεινε εκτός τσάμπιονς λιγκ από τον Ολυμπιακό. Στον ίδιο όμιλο, τοποθετήθηκαν ακόμη, η Δυναμό Τυφλίδας, η Βαλένθια, η Ουντινέζε, η Ζυρίχη και η Βίλεμ.

Οι αγώνες για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, θα διεξαχθούν στις 15 και 29 Σεπτεμβρίου.

``Παλιοί γνώριμοι`` βρέθηκαν στον δρόμο των Ελληνικών ομάδων στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ, αφού η ``κληρωτίδα`` της UEFA έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με την Πόρτο και τον Παναθηναϊκό με την Δυναμό Κιέβου, τους οποίους, μάλιστα, οι ομάδες μας θα αντιμετωπίσουν πρώτους στις 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και διεξάγεται η πρώτη αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Δυναμό Κιέβου στο στάδιο Νίκος Γκούμας επεισή στις 16 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο η συναυλία των Ρόλινκ Στόουνς. Την ίδια ημέρα ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Πορτογαλαία με την Πόρτο.

Η επόμενη αγωνιστική, στις 30 Σεπτεμβρίου, φέρνει τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με την Αρσεναλ την οποία θα αντιμετωπίσει στο Γουέμπλεϊ όπου έχει γράψει την πιό ένδοξη σελίδα της ιστορίας του. Την ίδια ημέρα ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Κροάσια του Ζάγκρεμπ.

Τη 3η αγωνιστική στις 21 Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στην Γαλλία την Λάνς και ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον πρωταθλητή Ολλανδίας Αγιαξ.

Οι αγώνες του δεύτερου γύρου θα γίνουν 4 και 25 Νοεμβρίου και 9 Δεκεμβρίου, ενώ στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα προκριθούν οι πρώτοι κάθε ομίλου και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι.

Σε γενικές γραμμές οι ελληνικές ομάδες δεν είχαν την ιδανική κλήρωση, δεν είναι όμως και καταδικασμένες.

Ο Α' Ομιλος, όπου κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, δεν έχει κάποια ``ασυναγώνιστη`` ομάδα, αφού ο μεν Αγιαξ δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, η δε Πόρτο δεν είναι ακτύπητη, ενώ η Κροάσια μπορεί να χαρακτηριστεί απειλητική μόνο στο Ζάγκρεμπ.

Στον Ε' Ομιλο, όπου κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός, η πρωταθλήτρια Γαλλίας Λάνς ήταν ίσως ο πιό ``περιζήτητος`` αντίπαλος από τους επικεφαλής. Κατά τα άλλα, όμως, ιδιαίτερα ισχυρές είναι τόσο η Αρσεναλ, όσο και η Δυναμό Κιέβου.

Οι 6 όμιλοι:

Α' ΟΜΙΛΟΣ: Αγιαξ (Ολλανδία), Πόρτο (Πορτογαλία), Ολυμπιακός (Ελλάς), Κροάσια Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Β' ΟΜΙΛΟΣ: Γιουβέντους (Ιταλία), Ατλέτικο Μπιλμπάο (Ισπανία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Γαλατά Σαράι (Τουρκία)
Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Ιντερ (Ιταλία), Στούρμ Γκράτζ (Αυστρία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Μπρόντμπι (Δανία)
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Λάνς (Γαλλία), Αρσεναλ (Αγγλία), Παναθηναϊκός (Ελλάς), Δυναμό Κιέβου (Ουκρανία)
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Καϊζερσλάουτερν (Γερμανία), Αϊντχόβεν (Ολλανδία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Ελσίνκι (Φινλανδία)

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λίγκ:

16 Σεπτεμβρίου
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Πόρτο-Ολυμπιακός Κροάσια Ζάγκρεμπ-Αγιαξ
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Λάνς-Αρσεναλ Παναθηναϊκός-Δυναμό Κιέβου

30 Σεπτεμβρίου
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός-Κροάσια Ζάγκρεμπ Αγιαξ-Πόρτο
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Δυναμό Κιέβου-Λάνς Αρσεναλ-Παναθηναϊκός

21 Οκτωβρίου
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός-Αγιαξ Πόρτο-Κροάσια Ζάγκρεμπ
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Αρσεναλ-Δυναμό Κιέβου Λάνς-Παναθηναϊκός

4 Νοεμβρίου
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Αγιαξ-Ολυμπιακός Κροάσια Ζάγκρεμπ-Πόρτο
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Δυναμό Κιέβου-Αρσεναλ Παναθηναϊκός-Λάνς

25 Νοεμβρίου
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός-Πόρτο Αγιαξ-Κροάσια Ζάγκρεμπ
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Αρσεναλ-Λάνς Δυναμό Κιέβου-Παναθηναϊκός

9 Δεκεμβρίου
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Πόρτο-Αγιαξ Κροάσια Ζάγκρεμπ-Ολυμπιακός
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Λάνς-Δυναμό Κιέβου Παναθηναϊκός-Αρσεναλ

Ολοι οι αντίπαλοι είναι δυνατοί, έμπειροι και αξιόλογοι, αφού είναι πρώτες στις χώρες τους. Κάθε μία από αυτές τις ομάδες ο Ολυμπιακός θα τις αντιμετωπίσει στα ίσια, αλλά θα χρειαστεί να γίνουμε καλύτεροι για να είμαστε έτοιμοι στις μεγάλες απαιτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ}, δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

"Αυτό που μετράει δεν είναι τα ονόματα, αλλά η κατάσταση που θα βρεθούν οι ομάδες. Για την Αρσεναλ γνωρίζουμε περισσότερα από ότι για τις άλλες δύο αντιπάλους μας. Ο Παναθηναϊκός έχει τις δυνατότητες να κάνει μία επιτυχημένη πορεία," δήλωσε ο Βασίλης Δανιήλ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αρσεναλ Πίτερ Χιλ-Γουντ δήλωσε ικανοποιημένος που η ``γαλλοκρατούμενη`` ομάδα του βρέθηκε αντιμέτωπη με την Λανς. Η Αρσεναλ έχει στη σύνθεσή της αρκετούς Γάλλους, ενώ προπονητής της είναι Αρσέν Βενγκέρ.

``Νομίζω ότι θα γίνει ένα ματς Γαλλίας εναντίον Γαλλίας. Είναι μια πρόκληση για τον Αρσέν Βενγκέρ και νομίζω ότι θα είναι πολύ χαρούμενος`` δήλωσε ο Χιλ.

Ο πρόεδρος της Λανς, Ζερβέ Μαρτέλ, αποδείχθηκε πρόκειται για ευρωπαϊκά παιχνίδια: ``Δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα όταν θα βρεθούμε στην καυτή ατμόσφαιρα της Αθήνας ή του Κιέβου. Ομως, να είστε σίγουροι ότι και οι ομάδες που θα έλθουν στην Λανς θα συναντήσουν πολύ εκδηλωτικούς φιλάθλους. Εχουμε τους καλύτερους οπαδούς στην Γαλλία``.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ανχελκ Ιορντανέσκου θα ανακοινώσει σήμερα τουες διεθνείς για τον αγώνα με τη Σλοβενία που θα είναι ο πρώτος για τα προκριματικά του Ευρο-2.000.

Στο μπάσκετ,

Με κορυφαίο τον Αριαν Κόμαζετς που σημείωσε 25 πόντους ο Ολυμπιακός νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 84-75 στο πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά του Βελιγραδίου. Σήμερα στις 8μ.μ. οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Παρτιζάν

Ο Αρης με 25 πόντους του Γκραντ κέρδισε τη Μπεομπάνκα 70-59.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά του Ανζέρ έχασε από τη Βιλερμπάν με 88-76. Σήμερα, στις 9.30 ο ΠΑΟΚ θα δώσει το δεύτερο παιχνίδι του κόντρα στη Μπανταλόνα.

Σε άλλα φιλικά παιχνίδια μπάσκετ, Πανιώνιος - Μπεοπετρόλ 75- 74, Ηράκλειο - Επιλεκτοι ΗΠΑ 72-56,

Ηρακλής - Νηαρ Ηστ 82-55, Λάρισα - Ιντερ Μπρατισλάβας 77-71.

Τρεις έλληνες αθλητές θα συμμετάσχουν στο 5ο μήτιγκ στίβου της σειράς Γκολντεν Λήγκ που διεξάγεται απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για την Κατερίνα Θάνου στα 100, τον Δημήτρη Κοκκότη στο ύψος και την Μιρέλλα Τζελίλη στον ακοντισμό.

Μετά την Ολγα Βασδέκη και τον Χάρη Παπαδιά και τρίτος έλληνας κλήθηκε να συμμετάσχει με την Μικτή Ευρώπης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Πρόκειται για τον Κώστα Κεντέρη που θα αγωνισθεί στα 4Χ400.

Η εθνική μας ομάδα ποδηλασίας του Ολυμπιακού Σπρίντ κατετάγη 7η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας, που διεξάγεται στο Μπορντό της Γαλλίας. Η ελληνική ομάδα, που αγωνίστηκε με τους Γιώργο Χειμωνέτο, Δημήτρη Γεωργαλή και Λάμπρο Βασιλόπουλο, πέρασε στα προημιτελικά αφού κατέλαβε την 7η θέση στα προκριματικά με χρόνο 46 δευτερολέπτων και 545 χιλιοστών.

Η εθνική μας ομάδας υδατοσφαίρισης των εφήβων έχασε από την την Ουγγαρία 11- 4 σε αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Μπρατισλάβα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί για τις θέσεις 7-8 της τελικής κατάταξης με τον νικητή του αγώνα Ρουμανία-Ισπανία.

Το χάλκινο μετάλλιο στο αρασέ κατέκτησε η Χαρίκλεια Καστρίτση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μαθητών-μαθητριών που διεξάγεται στην Λα Κορούνια της Ισπανίας. Η ελληνίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε στην κατηγορία των 50 κιλών, σήκωσε 57,5 κιλά στο αρασέ και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Στην γενική κατάταξη ήταν 4η.

Μπορεί η UEFA να μην δέχεται οποιαδήποτε συζήτηση γιά την δημιουργία της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας σύμφωνα με τα σχέδια της ιδιωτικής εταιρίας "Media Partners", δεν ισχύει όμως το ίδιο γιά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κάρελ Βαν Μίερτ, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ιταλικής εταιρίας στις 7 Σεπτεμβρίου και μερικές ημέρες αργότερα θα συζητήσει με παράγοντες της UEFA.

Λίγες μόλις ώρες μετά την κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ, οι Βρετανοί μπουκμέϊκερς, έπιασαν δουλειά. Ο λόγος για το περίφημο γραφείο στοιχημάτων ``Γουίλιαμ Χιλ`` που τροπαίου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Βρετανούς ...ειδικούς το πρώτο φαβορί για το βαρύτιμο τρόπαιο είναι η Γιουβέντους που παίζεται με 3-1, ενώ στην δέυτερη θέση του σχετικού πίνακα βρίσκεται άλλη μία ιταλική ομάδα, η Ιντερ με απόδοση 9-2. Ακολουθούν η Αρσεναλ, που είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού και η Μπαρτσελόνα με 8-1, η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης με 9-1, ο Αγιαξ που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, με 10-1, η Μάντσετσερ Γιουνάϊτεντ με 11- 1 και η Μπάγερν Μονάχου που ``παίζεται`` με 14-1.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 4 September 1998 - 21:38:56 UTC