Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε συμφωνία, για τη λήψη μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση των 18 εκατ. ανέργων στην Ευρώπη, καταλήγουν στο Λουξεμβούργο οι "15".
- Οχι του Κώστα Σημίτη στη συμμετοχή της Τουρκίας στο επόμενο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε.
- Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της περιφέρειας, συνεχίζουν μέχρι την Τετάρτη σε Αθήνα και Πειραιά.
- Η νέα δομή του ΝΑΤΟ ενόψει της υπουργικής συνόδου του Δεκεμβρίου, στο επίκεντρο της σύσκεψης Πάγκαλου - Τσοχατζόπουλου.
- Την προσεχή Τρίτη αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού.
- Η αναθεώρηση του Συντάγματος το αντικείμενο της κοινής συνεδρίασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.
- Ελεύθερη μετά την απολογία της η Αναστασία Αθίνη, για το χαστούκι στη Δήμητρα Παπανδρέου.
- Εννέα τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με νταλίκα στην εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας.
- Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης θα σχηματιστεί επιτροπή με στόχο να ξεκινήσει σταυροφορία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε συμφωνία, για τη λήψη μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση των 18 εκατ. ανέργων στην Ευρώπη, καταλήγουν στο Λουξεμβούργο οι "15".

Με την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, στο οποίο περιέρχονται οι κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση των 18 εκατ. ανέργων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έληξε στο Λουξεμβούργο το έκτακτο συμβούλιο κορυφής για την απασχόληση. Οι 15 έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ηλικίας από 18 μέχρι 27 ετών, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για τους μακροχρόνια ανέργους.

Οχι του Κώστα Σημίτη στη συμμετοχή της Τουρκίας στο επόμενο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε.

Σαφές μήνυμα στην Αγκυρα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί την αναβάθμιση των σχέσεων Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης, αν η γειτονική χώρα δεν εκπληρώσει τους όρους που έχει θέσει το συμβούλιο υπουργών εξωτερικών απηύθυνε από το Λουξεμβούργο ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε, επανέλαβε την αντίθεση της Αθήνας στη συμμετοχή της Τουρκίας, στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Δεκεμβρίου, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν οι υπό ένταξη χώρες στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ετσι το θέμα παραπέφθηκε στο συμβούλιο του Δεκεμβρίου

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της περιφέρειας, συνεχίζουν μέχρι την Τετάρτη σε Αθήνα και Πειραιά.

Κανονικά θα λειτουργούν στο εξής τα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειεας, μετά την απόφαση των γιατρών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού χαρακτήρισαν θετικές τις απαντήσεις της κυβέρνησης στα οικονομικά τους αιτήματα. Αντίθετα οι συναδελφοί τους Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν να συνεχίσουν μέχρι και την προσεχή Τετάρτη τις κινητοποιήσεις τους, εκτιμώντας ώς μη ικανοποιητικές τις κυβερνητικές προτάσεις.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ ενόψει της υπουργικής συνόδου του Δεκεμβρίου, στο επίκεντρο της σύσκεψης Πάγκαλου - Τσοχατζόπουλου.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, ενόψει της υπουργικής συνόδου του Δεκεμβρίου, εξετάσθηκε σε σύσκεψη στο Πεντάγωνο μεταξύ των ηγεσιών των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών.Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Πάγκαλος δήλωσαν οτι οι ελληνικές θέσεις στο θέμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ, είναι ισχυρές και εποικοδομητικές και θα βοηθήσουν στην ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας μέσα σ`αυτό το πλαίσιο. Ο κ.Πάγκαλος διέψευσε τις πληροφορίες περί διαφωνιών του με τον πρωθυπουργό για την εξωτερική πολιτική.

Την προσεχή Τρίτη αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού.

Την προσεχή Τρίτη αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 1998. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Σώματος από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου εως και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, τα μεσάνυχτα της οποίας θα τεθεί σε ψηφοφορία προς έγκριση.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος το αντικείμενο της κοινής συνεδρίασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τόσο για την οικονομική της πολιτική, με αφορμή τον προϋπολογισμό, όσο και για την στρατηγική της στα εθνικά θέματα, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστα Καραμανλής, κατά την εισηγησή του στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κεντρικής Επιτροπής του κομματός του. Τα δύο κορυφαία όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευση,ς συνέρχονται με αποκλειστικό αντικείμενο την αναθεώρηση του συντάγματος και τις θέσεις του κόμματος, στα υπό αναθεώρηση άρθρα.

Ελεύθερη μετά την απολογία της η Αναστασία Αθίνη, για το χαστούκι στη Δήμητρα Παπανδρέου.

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η κυρία Αναστασία Αθίνη - Τσούνη, κατηγορούμενη για το χαστούκι που έδωσε στην κυρία Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου, ύστερα από αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη, καθώς η κυρία Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή της. Η κ. Αθίνη δήλωσε ότι με το χαστούκι στην κυρία Παπανδρέου εξέφρασε τα συναισθήματα του ελληνικού λαού που δεν αντέχει την υποκρισία.

Εννέα τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με νταλίκα στην εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας.

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν σε σύγκρουση λεωφορείου των ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρας - Θεσσαλονίκης, με νταλίκα, στην εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας. Σοβαρότερα τραυματισμένος είναι ο οδηγός του λεωφορείου Νίκος Γεωργιόπουλος, 24 ετών από την Πάτρα, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Αμφισσας.

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης θα σχηματιστεί επιτροπή με στόχο να ξεκινήσει σταυροφορία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, αλλά και με τη συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων του δημόσιου βίου της Αυστραλίας και της ομογένειας, θα σχηματιστεί μία επιτροπή με κύριο στόχο να ξεκινήσει σταυροφορία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν πολιτικοί, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι κα. Ηδη ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Μπόμπ Κάρ, στην πολιτεία του οποίου θα γίνει η Ολυμπιάδα του 2000, όχι μόνο τάχθηκε δημόσια υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά εγραψε και σχετική επιστολή στο Βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλέρ. Δήλωση υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα έκανε και ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Τζέφ Κένετ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς τον Τόνι Σαβέβσκι μάλλον θα παραταχθεί η ΑΕΚ την Κυριακή στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς ο έμπειρος ποδοσφαιριστής νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Στο μεταξύ, η "Ενωση" βρίσκεται πολύ κοντά στον ρουμάνο διεθνή Παντούρου, ο οποίος αγωνίζεται στη Μπενφίκα. Ο παίχτης, που έχει την απόλυτη εκτίμηση του Ντουμιτρίου, αναμένεται να αποκτηθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό από την ΠΑΕ, η ΑΕΚ ίσως κινηθεί και για την απόκτηση του Γκώνια, που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στον Ηρακλή.

Ο Βερεσάνοβιτς ήταν το πρώτο θύμα των απειλών του Μπάγιεβιτς, καθώς τον άφησε εκτός 18άδας για τον αγώνα με τον Ιωνικό την Κυριακή. Ο Βόσνιος αμυντικός είναι ένας από τους παίκτες που απογοήτευσαν στον αγώνα κυπέλλου με τον Ηρακλή και οδήγησαν τον προπονητή του Ολυμπιακού στην απόφαση να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Για τον αγώνα με τον Ιωνικό, ο Μπάγιεβιτς τόνισε πως το παιχνίδι της Νίκαιας είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Νίκη αλλά με καλό θέμαμα είναι ο στόχος του προπονητή του Παναθηναϊκού, Βασίλη Δανιήλ, στον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας του με την Προοδευτική στο Ολυμπιακό στάδιο. Ακόμη ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε ότι πρόκειται να κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ θ' αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα προφυλάξει τους Γ.Χ. Γεωργιάδη και Θανάση Κολιτσιδάκη, που έχουν από δύο κάρτες, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο ακολουθεί.

Από το μεσημέρι νέος πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι ο Σωτήρης Αλημίσης, ο οποίος επανέρχεται μετά από έξι χρόνια στη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Αλημίσης έλαβε 23 ψήφους έναντι 3 του Κώστα Τριβέλα, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά. Τις υπόλοιπες θέσεις στο προεδρείο κατέλαβαν οι κκ Σφακιανάκης, Ευστρατιάδης, Θωμαϊδης, Γκαγκάτσης και Κούκης.

Ισως αποτελεί και πάλι μία καλή ευκαιρία για τη σχέση Ολυμπιακών Αγώνων και ειρήνης η πρόταση της Ιαπωνίας, η οποία κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη να προχωρήσουν σε ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός σε όλο τον κόσμο, για όσο χρονικό διάστημα διεξάγωνται οι αγώνες της Χειμερινής Ολυμπιάδας του Ναγκάνο. Η κατάπαυση του πυρός σ'όλο τον πλανήτη περιλαμβάνεται στον καταστατικό χάρτη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ πρέπει να υπενθυμίστεί ότι ο ΟΗΕ προχώρησαν σε παρόμοιο ψήφισμα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων της Ατλάντα, χωρίς βέβαια αποτέλεσμα, καθώς με αίμα αθώων ανθρώπων βάφτηκε ακόμη και το Ολυμπιακό πάρκο, μετά από έκρηξη βόμβας...

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,85 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,14, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 468,82, ελβετικό φράγκο προς 195,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,23, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,16, τη λίρα Κύπρου προς 541,80 και την ECU προς 315,56 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά για τέταρτη μέρα κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με το γενικό δείκτη τιμών να καταγράφει σημαντικά κέρδη 1,62%, κλείνοντας στις 1438,74 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε άνοδο 3,90%. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος σήμερα βρέθηκαν οι μετοχές των Κατασκευών, ο δείκτης των οποίων σημείωσε κέρδη 5,79%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές το βράδυ, ενώ τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ, ενώ στα ανατολικά θα είναι ασθενείς και αργότερα νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 21 και στο Αιγαίο 10 με 20 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, νοτιάδες ασθενείς μέχρι μέτριους και θερμοκρασία 10 με 21 και 6 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 21 November 1997 - 19:27:20 UTC