Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα βουτιά του δείκτη τιμών στη Σοφοκλέους κατά 5,12% μετά την αναταραχή στα χρηματιστήρια της νοτιοανατολικής Ασίας και Ευρώπης.
- Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
- Δείγμα δολοφονικής κοινωνικής αναισθησίας χαρακτήρισε η κυβέρνηση τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Βάσως Παπανδρέου.
- Παιδιά ενός κατώτερου θεού εκατομμύρια παιδιά σ'όλο τον πλανήτη που αδυνατούν για γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα που τους αφιερώνεται.
- Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα ιδρύματα του ΠΙΚΠΑ εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας.
- Δεκάδες δίκες αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν λόγω της 48ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.
- Ποινική δίωξη για εκβίαση και δωροληψία κατά δημοτικού συμβούλου του Αλίμου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα βουτιά του δείκτη τιμών στη Σοφοκλέους κατά 5,12% μετά την αναταραχή στα χρηματιστήρια της νοτιοανατολικής Ασίας και Ευρώπης.

Βουτιά κατά 5,12% σημείωσε ο δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο, εξαιτίας της αναταραχής που σημειώθηκε στα χρηματιστήρια της ΝΑ Ασίας και επεκτάθηκε στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστηρια, τα οποία στο άνοιγμα της αγοράς παρουσίαζαν απώλειες μέχρι και 2%.Η αναταραχή αυτή συμπαρέσυρε τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς, τα οποία μετά την μικρή υποχώρηση που είχαν σημειώσει, αυξήθηκαν πάλι φθάνοντας το 16%, ενώ σημειώθηκε και εκροή 300 εκατ.Εκιού.

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τις πάγιες θέσεις της χώρας μας για την τήρηση των ορων που έχουν τεθεί στην Τουρκία σχετικά με το Κυπριακό, προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μεταφέρει στις αποσκευές του ο πρωθυπουργός ο οποίος έφθασε στο Λουξεμβούργο, για τη σύνοδο κορυφής.Η Τουρκία από την πλευρά της, εμμένει στη στάση της, αρνούμενη να συμμορφωθεί στους όρους που της έχουν τεθεί.Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Ουάσιγκτον για τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Δείγμα δολοφονικής κοινωνικής αναισθησίας χαρακτήρισε η κυβέρνηση τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Βάσως Παπανδρέου.

Δείγμα δολοφονικής κοινωνικής αναισθησίας, χαρακτήρισε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκος Αθανασάκης, τη χθεσινή τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στα γραφεία της υπουργού Ανάπτυξης, Βάσως Παπανδρέου, στο Κολωνάκι από την οργάνωση Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφριά ένας πυροτεχνουργός.Τον τραυματία επισκέφθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και του παρέδωσε επιταγή ενός εκατ.δραχμών.

Παιδιά ενός κατώτερου θεού εκατομμύρια παιδιά σ'όλο τον πλανήτη που αδυνατούν για γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα που τους αφιερώνεται.

Παιδιά ενός κατώτερου θεού είναι εκατ.παιδιά σε ολόκληρο τον Πλανήτη, τα οποία αδυνατούν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα που τους αφιερώνεται.Σύμφωνα με στοιχεία της Γιούνισεφ, εκατ.παιδιά υποφέρουν από την πείνα, τη φτώχεια και τους πολέμους. Περίπου 33 χιλιάδες παιδιά, πεθαίνουν κάθε μέρα από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται οτι 10.000 είναι τα παιδιά που δουλεύουν στα φανάρια.

Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα ιδρύματα του ΠΙΚΠΑ εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας.

Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα ιδρύματα του ΠΙΚΠΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Κώστας Γείτονας. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε την επαναξιολόγηση των περιστατικών, το διαχωρισμό των ασθενών με έντονα ψυχωτικά προβλήματα, το διαχωρισμό των ασθενών με βάση τις ηλικίες τους και την πρόσληψη 500 εργαζομένων στα Ιδρύματα.

Δεκάδες δίκες αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν λόγω της 48ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Δεκάδες δίκες αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν σε όλη τη χώρα, λόγω της 48ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Τα δικαστήρια της Αθήνας, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ με έκτακτο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών, αναφέρεται οτι το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία σε όλα τα δικαστήρια της Αθήνας, ξεπερνά το 90%.

Ποινική δίωξη για εκβίαση και δωροληψία κατά δημοτικού συμβούλου του Αλίμου.

Ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και δωροληψία, άσκησε ο εισαγγελέας κατά του δημοτικού συμβούλου Αλίμου, Αντώνη Γκαβούνα, ο οποίος κατηγορείται οτι εισέπραξε έξι εκατ. από τον ιδιοκτήτη του νυκτερινού κέντρου ΤΟΤΕΜ, με σκοπό να καθυστερήσει απόφαση του δήμου να σφραγίσει το κέντρο για παραβίαση του ωραρίου. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες με την μέθοδο των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων και μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη του κέντρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ έναντι 40 εκατομμυρίων δραχμών το χρόνο, υπέγραψε ο Κέλβιν Σέμπουε. Ο Λιβεριανός μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, θα τεθεί στη διάθεση του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου από την 1η Ιανουαρίου, οπότε ξεκινάει και επίσημα η μεταγραφική περίοδο.

Μια νίκη και μια ήττα, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στα κύπελλα ευρώπης. Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα για την φάση των ``32`` του Κυπέλλου Ρονκέτι που έγινε στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, επικράτησε με 60-54 της ιταλικής Τρογκίλος Πριόλο, ενώ η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ στο πλαίσιο της 7ης ημέρας της Ευρωλίγκα, ηττήθηκε με 59-41 στα Πατήσια από την ιταλική Κόμο.

Τέσσερα νέα μέλη, σε σχέση με την προηγούμενη του Στέλιου Λανδράκη, θα έχει η επιτροπή διαιτησίας, η σύνθεση της οποίας εγκρίθηκε από την ΕΠΟ. Πρόκειται για τους Γ. Μοσχόπουλο (Θεσ/κης), Γ. Μπάτρα (Αθήνας), Κ. Κοντογιαννίδη (Ξάνθης) και Μ. Ματσούκα (Ευβοίας), ενώ ο νέος πρόεδρος της ΕΔ , Βασίλης Βουράκης, διατήρησε τους Ν. Λαγογιάννη (Πειραιά), Θ. Ζαχαριάδη (Θεσσαλονίκης), Α. Λέκκα, Φρ. Αρμάο (Αθήνας), Λ. Φιλιππίδη (Πάτρας) και Α. Μπέντα (Τρικάλων).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,41 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,49, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 467,99, ελβετικό φράγκο προς 197,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,26, τη λίρα Κύπρου προς 544,54 και την ECU προς 315,66 δραχμές.

Η νέα αναταραχή στα διεθνή χρηματιστήρια προκάλεσε σήμερα κύμα πωλήσεων και στη Σοφοκλέους με αποτέλεσμα οι τιμες των μετοχών να καταγράψουν μεγάλες απώλειες. Η αναταραχή ξεκίνησε απο τα Χρηματιστήρια της Νοτιοανατολικής Ασίας και επεκτάθηκε στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία στο άνοιγμα της αγοράς παρουσίαζαν απώλειες μέχρι και 2%. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε κάτω απο το φράγμα των 1500 μονάδων, στις 1486,39 μονάδες καταγράφοντας μεγάλες απώλειες 5,12%. Οι συναλλαγές έφθασαν τα 49,5 δισ. δρχ., υπήρχαν, όμως, πολλά ``γυρίσματα`` πακέττων.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, που σταδιακά στα δυτικά θα αυξηθούν και αργότερα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και αργότερα στα δυτικά και νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 17 και στα νησιά του Αιγαίου 7 με 16 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 5 με 16 και 3 με 12 βαθμούς Κελσίου θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 11 December 1997 - 20:00:15 UTC