Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανυποχώρητη δηλώνει η κυβέρνηση για την Ολυμπιακή.
- Στάσεις εργασίας σήμερα στην ΟΑ και αύριο σε ολες τις ΔΕΚΟ.
- Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σήμερα.
- Αυξήσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ και άλλων ταμείων.
- Αλλαγές στις ποινές για διακίνηση ναρκωτικών.
- Προτροπές απο ΕΕ προς Τουρκία και Ελλάδα.
- Ιδιαίτερα θετική η συνάντηση Γέλτσιν - Τσοχατζόπουλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μετάθεση της 31ης αγωνιστικής του επαγγελματικού πρωταθλήματος για τις 3 Μαϊου εξήγγειλε η ΕΠΑΕ.
- O Γιώργος Μποροβήλος κληρώθηκε να διαιτητεύσει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που θα γίνει το Σάββατο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανυποχώρητη δηλώνει η κυβέρνηση για την Ολυμπιακή.

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή μέρα, όπου στη Βουλή θα τεθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ΟΑ. Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να περάσει την πολιτική της και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφερόμενοι στις αντιδράσεις των εργαζομένων της ΟΑ αλλά και στη διαφωνία 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Το απόγευμα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ανακοίνωσε οτι το δρόμο της ΟΑ θα πάρουν και άλλες ζημιογόνες ΔΕΚΟ, όπως οι αστικές συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ.

Στάσεις εργασίας σήμερα στην ΟΑ και αύριο σε ολες τις ΔΕΚΟ.

Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή για σήμερα έχουν εξαγγείλει νέα τρίωρη στάση εργασίας 10πμ - 1μμ και 24ωρη απεργία για αύριο. Σήμερα όσες πτήσεις ηταν προγραμματισμένες κατα τις ώρες της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν μετά τις 3μμ. Αύριο, επίσης, τρίωρες στάσεις εργασίας εχουν προαναγγελθεί σε όλες τις ΔΕΚΟ 5μμ - 8μμ και συλλαλητήριο έξω απο τη Βουλή.

Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σήμερα.

Σήμερα διεξάγονται οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές για την ανάδειξη νέων ΔΣ στους συλλόγους, αλλά και στην ΕΦΕΕ και την ΕΣΕΕ. Στο επίκεντρο του εκλογικού αγώνα των φοιτητικών παρατάξεων ήταν οι μεταρρυθμίσεις, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Αυξήσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ και άλλων ταμείων.

Αυξάνονται έως και 3,5% οι συντάξεις του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, που δεν υπερβαίνουν τς 200.000 δρχ. σύμφωνα με τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Για το τμήμα της σύνταξης από 200.000 και άνω, η αύξηση θα είναι 2,5%. Εκτός από τις συντάξεις του ΙΚΑ, οι αυξήσεις αφορούν και τις συντάξεις των ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, ειδικών ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης των Τραπεζών, ΤΑΠ - ΟΤΕ, ΤΣΠ - ΗΣΑΠ, ΔΑΠ - ΔΕΗ και ΝΑΤ. Η συνολική δαπάνη στα παραπάνω ταμεία θα ανέλθει στο ποσό των 72 δισ. δρχ.

Αλλαγές στις ποινές για διακίνηση ναρκωτικών.

Σε πλημμελήματα θα μετατραπούν απο κακουργήματα, που είναι σήμερα οι ποινικές κυρώσεις, που προβλέπονται για τους χρήστες και διακινητές μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών, γνωστών και ως "βαποράκια". Απο την ευνοϊκή μεταχείριση θα εξαιρούνται όσοι διακινούν ναρκωτικά σε σχολεία, φροντιστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κλπ. Οι έμποροι του λευκού θανάτου θα καταδικάζονται σε ισόβια. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Προτροπές απο ΕΕ προς Τουρκία και Ελλάδα.

Οι προτροπές προς την Τουρκία να αναθεωρήσει τις θέσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου και οι πιεστικές υπενθυμίσεις προς την Ελλάδα ότι θα πρέπει να άρει τις αντιρρήσεις της έναντι της κοινοτικής χρηματοδότησης προς την Τουρκία, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο προεδρεύων του Συμβουλίου Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κούκ και ο Επίτροπος, Χανς βαν ντεν Μπρούκ.

Ιδιαίτερα θετική η συνάντηση Γέλτσιν - Τσοχατζόπουλου.

Η Ρωσία στέκεται στις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, που έχει αναλάβει και αυτό αποτελεί μια πολιτική στάση αρχής. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στη χθεσινή τους συνάντηση ο Ρώσος πρόεδρος, Μπορίς Γιέλτσιν, στον Ελληνα υπουργό Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ελληνας υπουργός. Στη συνάντηση συζητηθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι ελληνικές θέσεις και πρωτοβουλίες. Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα συναντηθεί με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάθεση της 31ης αγωνιστικής του επαγγελματικού πρωταθλήματος για τις 3 Μαϊου εξήγγειλε η ΕΠΑΕ.

Τη μετάθεση της 31ης αγωνιστικής του επαγγελματικού πρωταθλήματος, από τις 26 Απριλίου στις 3 Μαϊου εξήγγειλε η ΕΠΑΕ. Πρόκειται για μια προειδοποιητική διακοπή που απειλεί να ``τινάξει στον αέρα`` τόσο το πρωτάθλημα όσο και το πρόγραμμα προετοιμασίας των ομάδων το καλοκαίρι. Για όλα αυτά αφορμή στάθηκε ότι ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας δεν κάθεται στο τραπέζι προκειμένου να συζητήσει τα οικονομικά της Ενωσης,αλλά και το τί ``μέλλει γενέσθαι`` με τον νέο αθλητικό νόμο.

O Γιώργος Μποροβήλος κληρώθηκε να διαιτητεύσει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που θα γίνει το Σάββατο.

Αρχικά απαλλάχθηκε και αργότερα κληρώθηκε να διαιτητεύσει το μεγάλο ντέρμπι. Ο λόγος για τον Γιώργο Μποροβήλο του συνδέσμου Αρκαδίας που θα διευθύνει τον μεγάλο αγώνας της 29ης ημέρας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που θα γίνει το Σάββατο, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,59 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,39, γαλλικό φράγκο προς 52,34, λίρα Αγγλίας προς 544,58, ελβετικό φράγκο προς 212,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,79, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,67, τη λίρα Κύπρου προς 602,70 και την ECU προς 348,69 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί μέτριοι και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 17 βαθμούς, στα δυτικά 3 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 18 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,με βόρειους ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 6 με 17 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 2 με 16 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 1 April 1998 - 7:00:11 UTC