Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 12/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποφασισμένος να προβεί και σε απολύσεις για τις καθυστερήσεις στις πτήσεις της Ολυμπιακής, είναι ο υπουργός Μεταφορών.
- Σημαντικές μειώσεις σε τρόφιμα και ανταλλακτικά προαναγγέλει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
- Ευρεία σύσκεψη αύριο στο υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση του πληθωρισμού.
- Απετράπη μεγάλη απάτη σε βάρος της Ιονικής.
- Τη Μόσχα επισκέπτεται τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.
- Επίθεση κατα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, εξαπολύει σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία, ο Κώστας Λαλιώτης.
- Εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη για ψευδείς ιατροδικαστικές βεβαιώσεις.
- Τη Θηρασιά και την Ιο, επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.
- Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες, της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του Συνασπισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποφασισμένος να προβεί και σε απολύσεις για τις καθυστερήσεις στις πτήσεις της Ολυμπιακής, είναι ο υπουργός Μεταφορών.

Αποφασισμένος ακόμη και να προβεί σε απολύσεις στην Ολυμπιακή, είναι ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, ο οποίος επιστρέφοντας χθες το βράδυ απο το Βελιγράδι, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, με αντικείμενο τις καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων. Ο κ.Μαντέλης είναι αποφασισμένος να βάλει βαθειά το μαχαίρι στην πληγή και να καταλογίσει ευθύνες στους πιλότους οι οποίοι με τη στάση τους πιέζουν για αύξηση των αποδοχών.

Σημαντικές μειώσεις σε τρόφιμα και ανταλλακτικά προαναγγέλει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σημαντική μείωση των τιμών στα τρόφιμα, μεγαλύτερες του 5% και στα ανταλλακτικά κατά 10%, προαναγγέλει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ". Ο κ. Χρυσοχοϊδης εκφράζει την πεποίθησή του ότι το Δεκέμβριο ο πληθωρισμός θα κλείσει στο 4%, ενώ απο τις αρχές του 1999 η περαιτέρω αποκλιμάκωσή του θα είναι ταχύτατη.

Ευρεία σύσκεψη αύριο στο υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση του πληθωρισμού.

Αύριο πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα εξεταστούν μέτρα για τη μείωση του πληθωρισμού. Στη σύσκεψη που θα συμμετέχουν και κορυφαίοι υπηρεσιακοί παράγοντες, θα εξεταστεί συνολικά η πορεία της οικονομίας αλλά και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.

Απετράπη μεγάλη απάτη σε βάρος της Ιονικής.

Κομπίνα δεκάδων δισεκατομμυρίων δρχ σε βάρος της Ιονικής Τράπεζας, αποκάλυψε το τμήμα οικονομικών εγκλημάτων της ασφάλειας Αττικής. Συγκεκριμένα συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια ο 56χρονος Γεράσιμος Θεοτοκάτος, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και απόπειρα απάτης ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με μήνυση της Εθνικής Τράπεζας ο Θεοτοκάτος αφού κατέθεσε στην Εθνική πλαστή επιταγή ύψους 4,5 εκατ.δολαρίων προσπάθησε μέσω της Ιονικής Τράπεζας Καλλιθέας Χαλκιδικής να πιστώσει λογαριασμό με το αστρονομικό ποσό των 67 δις δρχ. Η ασφάλεια εξετάξει το ενδεχόμενο συμμετοχής και διευθυντικών στελεχών του υποκαταστήματος της Ιονικής.

Τη Μόσχα επισκέπτεται τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.

Σημαντικές συνομιλίες για το Κυπριακό και το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κύπρου, θα έχει με το Ρώσο πρόεδρο, Μπόρις Γιέλτσιν, αύριο στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης. Ο κ. Κληρίδης, που βρίσκεται απο χθες στη ρωσική πρωτεύουσα, επανέλαβε ότι εαν ξεκινήσουν οι διακοινοτικές συνομιλίες και υπάρξει ουσιαστική πρόοδος, θα καθυστερήσει η εγκατάσταση των πυραύλων. Ο Κύπριος ηγέτης υπογράμμισε ότι μόνο στη περίπτωση που υπάρξει πρόοδος στην αποστρατικοποίηση της Νήσου, δεν θα εγκατασταθούν οι πύραυλοι.

Επίθεση κατα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, εξαπολύει σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία, ο Κώστας Λαλιώτης.

Ο Κώστας Σημίτης είναι ηγέτης μακράς πνοής, δεν είναι αναλώσιμος και μιας χρήσεως. Δεν έχει καμία ανάγκη ούτε απο κηδεμόνες ούτε απο αυτόκλητους προστάτες. Αυτό υπογραμμίζει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, στην εφ'όλης συνέντευξή του στην "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ". Παραλλήλως σημειώνει ότι η εσωκομματική αντιπαράθεση θυμίζει σκιαμαχίες ανθρώπων και ομάδων που δίνουν μάχες χαρακωμάτων. Δεν με αφορά η φιλολογία περί συγκρότησης κυβερνητικού διευθυντηρίου ούτε οι αυταπάτες διαφόρων μαθητευόμενων μάγων. Ο κ.Λαλιώτης κατηγορεί επίσης τον κ. Αβραμόπουλο οτι με θράσος παρουσιάζει έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ ως έργα δικά του και τον καλεί να ζητήσει συγνώμη.

Εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη για ψευδείς ιατροδικαστικές βεβαιώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη η δικαστική έρευνα, σχετικά με τα κυκλώματα που εκδίδουν ψευδείς βεβαιώσεις, βαφτίζοντας χρήστες εμπόρους ναρκωτικών, προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το δικαστήριο. Αν βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία, ο έλεγχος αυτός θα φτάσει μέχρι την τελευταία δεκαπενταετία και οι εισαγγελικοί λειτουργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν τα όποια κυκλώματα χορήγησης ψευδών βεβαιώσεων στο χώρο της ιατροδικαστικής, αν τυχόν αποδειχθεί ότι υπάρχουν. Πάντως, ήδη η Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκονται γιατροί, ιατροδικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι.

Τη Θηρασιά και την Ιο, επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Τη Θηρασιά και την Ιο, τελευταίο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στις Κυκλάδες, επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες, της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του Συνασπισμού.

Την ανάγκη ενίσχυσης της εκλογικής δύναμης του Συνασπισμού στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή, ώστε να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας χθες στην κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα. Ο κ.Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι στις εκλογές αυτές πρέπει να αποδοκιμαστεί η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης, την οποια κατηγόρησε για αυταρχισμό και συντηρητική στροφή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την τρίτη θέση στο Μουντιάλ κατέκτησε χθές η Κροατία αφού κατάφερε να νικήσει την Ολλανδία με 2-1. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Προσινέτσκι και Σούκερ, ενώ για τους Ολλανδούς είχε μειώσει ο Ζέντεν στο 21ο λεπτό της συνάντησης. Σήμερα η Γαλλία αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ τη Βραζιλία, για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο την ΕΤ-1.

Τη δεύτερη ήττα της στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στη Βρέμη, γνώρισε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ανδρών. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη, σε αγώνα της 2ης ημέρας, έχασε με 76-73 από την αντίστοιχη της Γαλλίας, η οποία στο ημίχρονο προηγήθηκε με 36-31. Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα, ο Νίκος Οικονόμου που σημείωσε 28 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Παπανικολάου με 10.

Τα "σφυρίγματα" του Σέρβου διαιτητή Γιοβάνοβιτς, καταδίκασαν την εθνική μας ομάδα των εφήβων σε ήττα, με 89-88 από την αντίστοιχη της Ισπανίας, στο ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και φυσικά της αφαίρεσαν το δικαίωμα να διεκδικήσει το τρόπαιο στο σημερινό τελικό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,54, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 500,37, ελβετικό φράγκο προς 199,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,70, τη λίρα Κύπρου προς 576,01 και την ECU προς 333,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 34 και στα νησιά 18 με 30 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 12 July 1998 - 13:23:28 UTC