Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνάντηση Κληρίδη-Γέλτσιν για S-300
- Προκλητικές δηλώσεις Τούρκων για ελληνικά νησιά
- Ο "Απελευθερωτικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη για τις βόμβες
- Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βεντούρης για απόπειρα κατά Αγαπητού
- Νέα συνάντηση διοίκησης και πιλότων Ολυμπιακής σήμερα
- Συνεδριάζει σήμερα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ
- Διαγωνισμό για την κάλυψη 400 θέσεων προκήρυξε το ΑΣΕΠ
- Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα στον ΟΣΕ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ ο Τσιάρτας
- Εκτός εθνικής Μάγλος και Λιαδέλης
- Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Ολεγκ Μπλαχίν

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση Κληρίδη-Γέλτσιν για S-300

Την απόφασή τους να υλοποιήσουν τη συμφωνία για τους πυραύλους Ες-300, όπως είχε προγραμματιστεί, χωρίς καθυστερήσεις, διατύπωσαν οι Μπόρις Γιέλτσιν και Γλαύκος Κληρίδης, κατά τη συνάντησή τους χθές στη Μόσχα. Το Ισραήλ διεύψευσε τις πληροφορίες ότι τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν άσκηση με στόχο τους Ες-300, αν εγκατασταθούν στην Κύπρο.

Προκλητικές δηλώσεις Τούρκων για ελληνικά νησιά

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη χθές ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σερμέτ Ατατζανλί που ισχυρίστηκε οτι υπάρχουν στο Αιγαίο διάφορα νησιά ,νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν αφεθεί με διεθνείς συμφωνίες στην κυριότητα της Ελλάδας και ως εκ τούτου είναι απαράδεκτη η προσπάθεια να ιδιοποιείται η Ελλάδα με τετελεσμένα γεγονότα τους γεωγραφικούς αυτούς σχηματισμούς.

Ο "Απελευθερωτικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη για τις βόμβες

Με τηλεφώνημά της στην ΑΘΗΝΑΙΚΗ η οργάνωση "Απελευθερωτικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη για τις δυο εκρήξεις βομβών χθες δικαστήρια της Ευελπίδων.Η οργάνωση αποδίδει τις χθεσινές της ενέργειες στις διώξεις και τις δίκες κατά καθηγητών,για το ρόλο που διαδραμάτισαν οι εισαγγελείς κατά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και για την κήρυξη απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές.

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βεντούρης για απόπειρα κατά Αγαπητού

Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πειραιά ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης, ο οποίος συνελήφθη χθές μετά την καταγγελία του εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού οτι ήταν ένας από τους δύο δράστες που προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν.

Νέα συνάντηση διοίκησης και πιλότων Ολυμπιακής σήμερα

Κλίμα έντασης επικράτησε και χθές στον δυτικό αερολιμένα εξαιτίας των πολύωρων καθυστερήσεων στις αναχωρήσεις της Ολυμπιακής.Σήμερα η διοίκηση της Ολυμπιακής και οι πιλότοι της εταιρίας θα έχουν νέα συνάντηση.

Συνεδριάζει σήμερα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ

Η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Διαγωνισμό για την κάλυψη 400 θέσεων προκήρυξε το ΑΣΕΠ

Νέο διαγωνισμό για την κάλυψη 400 θέσεων εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού για το υπουργείο Οικονομικών προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα στον ΟΣΕ

Προβλήματα θα υπάρξουν και σήμερα στον ΟΣΕ, λόγω 24ωρης απεργίας του προσωπικού στο δίκτυο της Κεντρικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην κινηθούν οι αμαξοστοιχίες Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ ο Τσιάρτας

Η απόκτηση του Βασίλη Τσιάρτα αποτελεί την κρυφή επιθυμία του προπονητή της ΑΕΚ, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος λίγο πριν απο την αναχώρηση της ομάδας για τη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. ``Τρομερός ποδοσφαιριστής.

Εκτός εθνικής Μάγλος και Λιαδέλης

Αρχίζει το ``ξεκαθάρισμα`` στην εθνική μας ομάδα του μπάσκετ. Αν αληθεύουν πληροφορίες που διέρρευσαν το τελευταίο 24ωρο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης ``έκοψε`` τον Κώστα Μάγλο και τον Παναγιώτη Λιαδέλη από την 12αδα που θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας.

Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Ολεγκ Μπλαχίν

Ο Ολεγκ Μπλαχίν θα κάθεται τη νέα χρονιά στο ``τιμόνι`` του ΠΑΟΚ. Ο Ουκρανός προπονητής αναμένεται την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο ενός χρόνου με την ομάδα του ``δικεφάλου``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,49, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 499,15, ελβετικό φράγκο προς 199,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,09, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,23, τη λίρα Κύπρου προς 575,50 και την ECU προς 333,09 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με βόρειους ανέμους ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριους. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 18 με 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς και στα νησιά 22 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 38 και 19 με 36 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 14 July 1998 - 7:00:07 UTC