Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Aντιτίθενται οι ΗΠΑ στην παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-300
- Ο Πρόεδρος Κληρίδης αποφασισμένος να παραλάβει τους πυραύλους.
- Συμπληρώνονται σήμερα 24 χρόνια απο το πραξικόπημα στην Κύπρο
- Συνάντηση Πρωθυπουργού-υπουργού Εθνικής Οικονομίας.
- Δημοσιοποίηθηκε η προκήρυξη πώλησης της Ιονικής.
- Αξιολογήθηκαν οι προσφορές για την εξαγορά της Τράπεζας Κρήτης.
- Μειώθηκαν τα προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής.
- Στην Αθήνα αύριο κοινοτικός επίτροπος
- Σε εγχείριση καρδιάς σήμερα ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εφθασε ο Ασάνοβιτς στην Αθήνα
- Μπλόκο απο τον Παναθηναϊκό στον Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους
- Νίκη Ολυμπιακού σε φιλικό στην Αυστρία

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Aντιτίθενται οι ΗΠΑ στην παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-300

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στην παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο και θεωρούν ότι θα πρόκειται για προκλητική ενέργεια, σε σχέση με την εύθραυστη ισορροπία στο νησί. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κένεθ Μπέϊκον προσθέτοντας οτι "δεν νομίζουμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης αποφασισμένος να παραλάβει τους πυραύλους.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης επανέλαβε οτι δεν θα αλλάξουν οι ημερομηνίες παράδοσης των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων στη χώρα του. Ο κ. Κληρίδης πρόσθεσε ότι η Κύπρος διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί να παραλάβει τους πυραύλους, αν αρχίσουν συνομιλίες με την τουρκική πλευρά αμέσως και "αν ληφθεί απόφαση αποστρατικοποίησης του νησιού".

Συμπληρώνονται σήμερα 24 χρόνια απο το πραξικόπημα στην Κύπρο

Συμπληρώνονται σήμερα 24 χρόνια απο το πραξικόπημα στην Κύπρο και θα πραγματοποιηθούν πάνδημα μνημόσυνα, τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων και εκδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος της μαύρης επετείου του 1974.

Συνάντηση Πρωθυπουργού-υπουργού Εθνικής Οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έχει σήμερα σύσκεψη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου σχετικά με το Δεύτερο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, όπου θα εξεταστεί η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Δημοσιοποίηθηκε η προκήρυξη πώλησης της Ιονικής.

Η Εμπορική τράπεζα δημοσιοποίησε χθές την προκήρυξη πώλησης του 51% των μετοχών της Ιονικής,η οποία θα γίνει με καταβολή του τιμήματος σε μετρητά, με παράλληλη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους στις 24 Αυγούστου.

Αξιολογήθηκαν οι προσφορές για την εξαγορά της Τράπεζας Κρήτης.

Ολοκληρώθηκε χθές η συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης των τριών προσφορών για την εξαγορά της Τράπεζας Κρήτης. Η προσφορά της Consolidated Eurofinance Holdings SA του Ομίλου Λάτση, στον οποίο ανήκει και η Eurobank αξιολογήθηκε με 49,64 βαθμούς με άριστα το 50, ενώ η προσφορά της Τράπεζας Εργασίας και η από κοινού προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς και Μακεδονίας- Θράκης πήραν αντίστοιχα 40,53 και 37,83 βαθμούς.

Μειώθηκαν τα προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής.

Σαφώς βελτιωμένη ήταν χθές η κατάσταση με τις πτήσεις της Ολυμπιακής, καθώς μειώθηκαν αισθητά οι καθυστερήσεις. Στο μεταξύ,προς την έγκριση βαδίζει το πρόγραμμα εξυγίανσης και ανάπτυξης της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Αθήνα αύριο κοινοτικός επίτροπος

Συνομιλίες με τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας για θέματα που αφορούν το Κοινωνικό Ταμείο της ΕΕ θα έχει αύριο και μεθαύριο ο Επίτροπος Πάτραϊγκ Φλιν, αρμόδιος για θέματα απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων,που θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.Την Παρασκευή ο κ. Φλιν θα επισκεφθεί τα Νοσηλευτικά Ψυχιατρικά Ιδρύματα της Λέρου και της Αττικής (Δαφνί).

Σε εγχείριση καρδιάς σήμερα ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Στο Θεραπευτήριο Υγεία εισήχθη χθές το απόγευμα ο γνωστός τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του. Ο τραγουδιστής της Ρωμιοσύνης έκανε σειρά εξετάσεων και σήμερα θα υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ανευρίσματος της κοιλιακής αορτής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εφθασε ο Ασάνοβιτς στην Αθήνα

Εντυπωσιακή υποδοχή επεφύλαξαν 500 περίπου οπαδοί του Παναθηναϊκού, στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Αλιόσα Ασάνοβιτς. Ο Κροάτης μέσος, φάνηκε σαστισμένος από τις εκδηλώσεις αγάπης των φιλάθλων του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του, κάτι που επεσήμανε και στις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους. ``Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη``, είπε ο Ασάνοβιτς.

Μπλόκο απο τον Παναθηναϊκό στον Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους

Ο Παναθηναϊκός με δικαστική απόφαση κατάφερε να σταματήσει την διαδικασία αποστολής της ``μπλε`` κάρτας του Γιώργου Γεωργιάδη του Χαραλάμπους από την ελληνική στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Νίκη Ολυμπιακού σε φιλικό στην Αυστρία

Νίκη με 3-2 επί της Βέντενς, πέτυχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους, όπου και πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Τα τέρματα των ``ερυθρολεύκων`` πέτυχαν οι Οφορίκουε (2) και Αλεξανδρής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 303,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,54, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 496,53, ελβετικό φράγκο προς 199,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,84, τη λίρα Κύπρου προς 575,30 και την ECU προς 333,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία θα συννεφιάσει και πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 20 με 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς και στα νησιά 23 με 36 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 39 και 21 με 38 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 15 July 1998 - 9:00:28 UTC