Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά
- Ευχές του Αρχιεπισκόπου για επαναλειτουργία της μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο
- Βρετανική θαλαμηγός εμβόλισε ταχύπλοο σκάφος στη Λευκάδα. Νεκρή η 17χρονη Μαρία Κονιδάρη
- Μαίνεται η φωτιά στον Ταϋγετο. Σε ύφεση οι υπόλοιπες πυρκαγιές
- Προς μονιμοποίηση 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Αυξήσεις από αύριο στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών του Λεκανοπεδίου
- Στη Μυτιλήνη νοσηλεύεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ με έμφραγμα του μυοκαρδίου

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- "Βολές" Μπλαχίν κατά της διοίκησης του ΠΑΟΚ
- Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη η ποδοσφαιρική συνάντηση Παναθηναϊκού - Στεάουα
- Ο Κοκότοβιτς νέος προπονητής στον Απόλλωνα
- Εσπευσμένη μεταγραφή Θεοδωρίδη στον Αρη
- Νέα επιτυχία της Δανιηλίδου στο τένις

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται σήμερα σε όλη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η Τήνος και η Παναγία Σουμελά. Στις εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ θα παραστεί και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.

Ευχές του Αρχιεπισκόπου για επαναλειτουργία της μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μιλώντας χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια τελετής όπου του επιδόθηκε το Αρχιεπισκοπικό κλειδί της Μονής, ζήτησε την υπεράσπιση των εθνικών μας ιδανικών της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Ευχήθηκε κάποτε επικεφαλής του Ελληνισμού να βάλει το κλειδί στην πόρτα της Παναγίας της Σουμελά στον Πόντο για να ανοίξει και πάλι, όπως είπε τις πύλες της.

Βρετανική θαλαμηγός εμβόλισε ταχύπλοο σκάφος στη Λευκάδα. Νεκρή η 17χρονη Μαρία Κονιδάρη

Σε τραγωδία κατέληξε η θαλάσσια βόλτα πέντε νέων με ταχύπλοο στη Λευκάδα. Βρετανική θαλαμηγός εμβόλισε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα παιδιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η 17χρονη Μαρία Κονιδάρη και να τραυματιστεί σοβαρά η εξαδελφή της Ευαγγελία Κονιδάρη η οποία μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο. Σημειώνεται ότι ο Βρετανός κυβερνήτης της θαλαμηγού μετά το δυστύχημα συνέχισε κανονικά την πορεία του και συνελήφθη αργότερα από άνδρες του Λιμενικού Σώματος της Λευκάδας.

Μαίνεται η φωτιά στον Ταϋγετο. Σε ύφεση οι υπόλοιπες πυρκαγιές

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές οι οποίες έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μαίνεται όμως, η φωτιά στον Ταϋγετο, σε δύσβατη περιοχή. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στο Καλέντζι, τη Χαλανδρίτσα και το Μέτσοβο. Χθες οδηγήθηκαν στις φυλακές Πάτρας, ο Γιώργος Αναστασόπουλος και ο Γιώργος Μαυροειδής, με την κατηγορία του εμπρησμού δασών στην Ηλεία.

Προς μονιμοποίηση 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι απασχολούνται τα τελευταία χρόνια στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου. Αυτό αναφέρει το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" δίνοντας στη δημοσιότητα το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου, που θα προωθήσει στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Αλέκος Παπαδόπουλος. Στο νομοσχέδιο καθορίζονται οι όροι οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για το διορισμό καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι μετατάξεις των υπαλλήλων.

Αυξήσεις από αύριο στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών του Λεκανοπεδίου

Ακριβότερα 20% θα κοστίζουν από τη Δευτέρα τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Πειραιά. Ομως από το Σεπτέμβριο μειώνεται κατά χίλιες δραχμές η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία και τα τρόλευ και θα πωλείται 5.000 δραχμές.

Στη Μυτιλήνη νοσηλεύεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ με έμφραγμα του μυοκαρδίου

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Παναγιώτου, ο οποίος υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο και μόλις σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, θα μεταφερθεί στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Βολές" Μπλαχίν κατά της διοίκησης του ΠΑΟΚ

Βολές κατά της διοίκησης του ΠΑΟΚ, εξαπέλυσε ο Ουκρανός προπονητής, Ολεγκ Μπλαχίν, αναφερόμενος στα συνεχή κρούσματα έλλειψης οργάνωσης που παρατηρούνται. Ακόμη, επέρριψε ευθύνες στο μάνατζερ Γρηγόρη Αποστολίδη, ενώ διευκρίνισε ότι κινδυνεύει η καριέρα του αν δεν είναι θετικά τ' αποτελέσματα στα τρία ματς που ακολουθούν με Ιωνικό, Ρέιντζερς και Αρη.

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη η ποδοσφαιρική συνάντηση Παναθηναϊκού - Στεάουα

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι ο αγώνας ρεβάνς με τη Στεάουα, (26/8 στο ΟΑΚΑ) δεν θα καλυφθεί τηλεοπτικά. Οι "πράσινοι" θα δώσουν την Κυριακή το τελευταίο φιλικό ματς ενόψει του πρωταθλήματος στην Καβάλα με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα. Στον αγώνα δεν θα λάβουν μέρος οι Βάντσικ, Σιπνιέφσκι, Κιάσσος, οι διεθνείς με την εθνική Ελπίδων Αλεξόπουλος, Καραγκούνης, Κοτσόλης, και ο Αλιόσα Ασάνοβιτς που θα επιστρέψει τη Δευτέρα από την Κροατία.

Ο Κοκότοβιτς νέος προπονητής στον Απόλλωνα

Νωρίς-νωρίς φέτος είχαμε την πρώτη αλλαγή προπονητή σε ομάδα Α' εθνικής. Ο Ζόραν Γέφτοβιτς, που είχε προσληφθεί ως προπονητής του Απόλλωνα ... υποβιβάστηκε σε βοηθός του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ο οποίος ανέλαβε, πλέον, τεχνικός στην "ελαφρά ταξιαρχία". Ο Κοκότοβιτς που έχει εργασθεί στο παρελθόν, σε Καλαμάτα, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Απόλλωνα, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εσπευσμένη μεταγραφή Θεοδωρίδη στον Αρη

Στον Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός της Δόξας Βύρωνα, Γιώργος Θεοδωρίδης. Ο Αρης υποχρεώθηκε να κάνει αυτή τη μεταγραφή προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Κώστα Βακιρτζή, ο οποίος σήμερα υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην Αθήνα και θα μείνει εκτός γηπέδων για πέντε περίπου μήνες.

Νέα επιτυχία της Δανιηλίδου στο τένις

Η νεαρή πρωταθλήτρια μας του τένις, Λένα Δανιηλίδου, πέτυχε και δεύτερη νίκη στο διεθνές τουρνουά 10.000 δολλαρίων της Κωνσταντινούπολης. Η Δανιηλίδου στο δεύτερο αγώνα της νίκησε 2-0 τη Ρωσίδα Μαρίνα Σαμοϊλένκο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ετσι τώρα η νεαρή ελληνίδα πρωταθλήτρια διατηρεί το αήττητο σε επτά παιχνίδια, πέντε στην Αγγλία και δύο στην Κωνσταντινούπολη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να καλύψουν σημαντικό μέρος απο το χαμένο έδαφος της χθεσινής συνεδρίασης. Η άνοδος που παρουσίασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια "βοήθησαν" και τη Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.581,43 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,71%. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε απώλειες 4,97%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 1, 41%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε 39,6 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 20 με 36 και στα νησιά του Αιγαίου 21 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική με ασθενείς έως μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 22 με 35 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 20 με 33 βαθμούς Κελσίου. Αύριο, σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 15 August 1998 - 7:00:10 UTC